Εμπόριο Ρύπων, το Νέο Χρηματιστήριο (4 Μαϊου 2010)


Θεωρώ 2-3 ειδησούλες ενδιαφέρουσες:

Για δικούς της λόγους, η Μέρκελ ξεκολλάει από την «συμβατική» υποχρέωση να εφαρμόσει τον στόχο της μέγιστης ανεκτής ανόδου θερμοκρασίας στον πλανήτη Γη κατά μόνο 2 βαθμούς Κελσίου. Δεν είναι τόσο ηλίθιοι οι Γερμανοί να έχουν τέτοιες φαντασιώσεις, εννοεί να βάλει περιορισμούς σε εκπομπές CO2 που τα …μοντέλα λένε θα περιορίσουν την άνοδο σε 2 βαθμούς. Θυμάμαι κάτι σοβαρά μοντέλα επί …Νοστράδαμου που έκαναν αντίστοιχα σοβαρές προβλέψεις. Εξ άλλου η Αυστραλία δεν ενδιαφέρεται και η Ινδία και η Κίνα είναι παγερά αδιάφορες σε τέτοιες προοδευτικές ιδέες.


Η δικιά μου κυνική εκδοχή είναι ότι οι πλούσιες χώρες ευχαρίστως θα τρομοκρατούσαν τις φτωχές να εγκαταλείψουν το κάρβουνο και το πετρέλαιο και να έχουν πολλές ΑΠΕ (που κατά σύμπτωση εξάγουν οι ίδιες). Με την Κίνα να διαφημίζει ότι θα κατακλύσει τον κόσμο με ανεμογεννήτριες, ενώ η ίδια καίει κάρβουνο καιβάζει πυρηνικά, λογικό είναι οι Γερμανοί να χάσουν ενδιαφέρον.

Η άλλη ειδησούλα πέρασε στα ψιλά, αλλά την βρήκα εδώ. Συνελήφθησαν άτομα σε Γερμανία και Αγγλία, που κατηγορούνται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος μετά από παρέμβαση εισαγγελέων από την Φραγκφούρτη, σχετικά με εμπορία και διαπραγμάτευση δικαιωμάτων κάρβουνου. Σκαλίζουν σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.


Στην Αγγλία συνέλαβαν 22 άτομα, πάλι με δικαιώματα εκπομπών κάρβουνου που κάπως έχει και αποφυγή ΦΠΑ, και λεία …€5 δισεκατομμύρια (να τα τα λεφτά).

Φαίνεται ότι υπάρχει χρηματιστήριο για δικαιώματα εκπομπών και όλα τα λεφτά με τις ΑΠΕ είναι εκεί. Και δεν έχω ιδέα περί τίνος πρόκειται… Αλλά πρέπει να έχει ζουμί. Στην Αμερική, οι Δημοκρατικοί προσπαθούν να απαγορεύσουν την Goldman Sachs και την J.P. Morgan να διαπραγματεύονται δικαιώματα κάρβουνου!

Τα οικονομικά συμφέροντα πίσω από όλη αυτή την υστερία με την ανθρωπογενή αλλαγή του κλίματος (και τις ΑΠΕ) δεν τα ξέρω, μόνο εικασίες μπορώ να κάνω, αλλά μάλλον είναι στο Χρηματιστήριο Ρύπων (πληρώνω για να ρυπαίνω και σου δίνω λεφτά για να αγοράσεις παλιοσίδερα — μόνο που στην Ελλάδα τα παλιοσίδερα αγοράζονται με λεφτά από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ). Λέτε για αυτό να έκλαιγε ο Γκορ;

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s