Η ιστορία του κόσμου


Μπορεί να μαζεύω στοιχεία, ως την Δευτέρα Παρουσία, και το συμπέρασμα είναι το ίδιο: Η πιο βολική ενέργεια από απόψεως μεταφοράς, αποθήκευσης ευελιξίας και ευχρηστίας, είναι το πετρέλαιο. Το πετρέλαιο έχει και το χαρακτηριστικό ότι πάει στην μετακίνηση, στον σημερινό κόσμο. Το πετρέλαιο, «κάποτε» θα τελειώσει, αλλά δεν πιστεύω ότι αυτό είναι το άμεσο πρόβλημα. Το πρόβλημα, είναι ότι για το πετρέλαιο και τον έλεγχό του έχουν γίνει οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι, και οι περισσότεροι πρόσφατοι πόλεμοι. Οι Γάλλοι, βέβαια, έχουν σχεδόν λύσει το πρόβλημά τους χωρίς πετρέλαιο.


Το πετρέλαιο έχει και το κακό χαρακτηριστικό ότι το πολύ και τεχνικά εύκολο πετρέλαιο είναι σε μέρη που εκ των πραγμάτων έχει δημιουργήσει τριβές μεταξύ αυτών που το θέλουν και αυτών που το έχουν, ή μάλλον μεταξύ αυτών που το θέλουν. Δεν θα ασχοληθώ με το πετρέλαιο, γιατί θα αναγκαστώ να πάω στον …Khalid Ibn Al Walid και τον Χοσρόη, και τον …Έκτορα, και θα φύγουμε ταξίδι στο παρελθόν, προσπαθώντας να καταλάβουμε γιατί βρισκόμαστε σε ρήγμα καυγάδων από το 1200 π.Χ. (που δεν υπήρχε …πετρέλαιο)


Αν σήμερα ασχολούμαστε με Λέσχες υψηλών προσώπων και σκοτεινούς επενδυτές και κερδοσκόπους, σε προηγούμενες κρίσεις, το παρασκήνιο ήταν με τις 7 αδερφές, και τον έλεγχο του πετρελαίου. Μετά, ξαφνικά δεν ασχολιόταν κανένας… Λες και εξαφανίστηκαν (διαλύθηκε και ο ΟΠΕΚ).
Τα σκιτσάκια με τις τιμές του πετρελαίου (σε σταθερό δολάριο) – κλικ για μεγέθυνση – είναι η ιστορία του Πλανήτη τα τελευταία 80-90 χρόνια.


Όποιος κι αν νομίζουμε ότι παρασκηνιακά και σκοτεινά ελέγχει την ζωή μας, όσο ψηλά και δυνατός κι αν είναι ο σημαντικότερος Έλληνας μεγιστάν, επώνυμος ή μη, τα μεγάλα αφεντικά, αυτά που αλλάζουν σύνορα, και κάνουν τον πλανήτη να γυρίζει, είναι οι 7 (ή όσες έχουν μείνει ή απογίνει) αδερφές. Και δεν νομίζω ότι είναι αυτές που αναγράφονται στην ιστοσελίδα που παραπέμπω, δεν μου βγαίνει από το μυαλό ότι αυτές είναι για …βιτρίνα.


Το τανκ της πρώτης εικόνας είναι στο Πακιστάν (χμμ.. έφυγε το λινκ) και ακούει για τον Khalid Ibn Al Walid. Για πετρέλαιο δεν ξέρω πολλά πράγματα.


Στην Ελλάδα, το πετρέλαιο είναι 2-3 οικογένειες που φαίνονται, 2-3 μικροί λίγο λαθρεμπορίζοντες (αν και πολλοί μάλλον έτσι ξεκινούν την καριέρα τους), η ΕΚΟ που μάλλον είναι η ομπρέλα ασφαλείας, οι λοιποί εφοπλιστές, η εφορία που φορολογεί (και όσοι είναι παιχνιδιάρηδες βγάζουν πολλά στην φοροδιαφυγή — και στα …εμπάργκο), οι συμπαθείς πρατηριούχοι και οι προμηθευτές ανακυκλωμένου ορυκτελαίου — συγγνώμη, πετρελαίου θέρμανσης. Η διαφορά στο θέρμανσης από το κίνησης είναι για την φοροδιαφυγή. Την απαγόρευση στα πετρελαιοκίνητα δεν την καταλαβαίνω, αλλά λαδώνονται έξτρα οι υπάλληλοι στις κατά τόπους Νομαρχίες ή παραρτήματα του Συγκοινωνιών. Δηλαδή μικρή λαμογιά.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s