Η χρεοκοπία, η διαφθορά και η ΔΕΗ


Σε πρόσφατο σχόλιό του στο Antinews, ο ΝΤΑΝΤΟΝ ανέφερε και σχολίασε τις δηλώσεις του Άκερμαν της Deutsche Bank σε σχέση με το μόνο, τεχνοκρατικά εφικτό, τρόπο εύθρυθμης εξόδου από την κατάσταση που ξέρουμε ότι βρισκόμαστε, παρα τα παραμύθια του Παπανδρέου του Γ’ και της παρέας του. Δηλαδή την μερική διαγραφή χρεών που θα περιείχε μία ρύθμιση. Άσχετο με το ότι οι φωστήρες που μας κυβερνούν είναι πολύ χαμένοι στα επικοινωνιακάκόλπα τους, για να εξυπηρετήσουν τα Ελληνικά εθνικά συμφέροντα, ο ΝΤΑΝΤΟΝ θέτει μια πικρή πραγματικότητα για την ΔΕΗ.

…Υ.Γ. 1: Αυτό που δεν αποκάλυψε βέβαια ο κ. Άκερμαν , και ούτε σχολιάζεται από τις «Αριστερό-Δεξιές» πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας, είναι το γεγονός ότι στο νέο μετά το 1824 ( ; ) «Ψήφισμα της Υποτέλειας», το λεγόμενο «Μνημόνιο» για την παροχή της νέας οικονομικής «βοήθειας» , υπάρχει η «πρόνοια» – ότι δεσμεύονται σαν «εγγύηση» όλα τα έσοδα του ελληνικού δημοσίου, για την περίπτωση «αδυναμίας αποπληρωμής» (!), όπως και στην περίπτωση των όρων του «Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου» του 1897.
Το σχόλιο του NTANTON είναι εδώ, και το αρχικό άρθρο του Spiegel, στα Γερμανικά, εδώ.

Υ.Γ.2: Σε πρόσφατη παρέμβαση μου είχα διατυπώσει την άποψη πως η Γερμανία δεν σκοπεύει μόνο σε «Real-Estate» με την εκμετάλλευση των ακινήτων του δημοσίου και των «άγονων νησιών» του Αιγαίου, αλλά και στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ και άλλων μορφών Α.Π.Ε., στα πλαίσια ενός τεράστιου «Project» που μελετούν, ενός δικτύου τροφοδότησης με ηλεκτρική ενέργεια που θα ξεκινά από την έρημο της Βόρειας Αφρικής, το οποίο προφανώς θα περνά από την «πλήρη με ηλιοφάνεια και ανέμους Ελλάδα» , και θα καταλήγει στην Κεντρική Ευρώπη. Στα πλαίσια αυτά είναι απόλυτα «λογικό» να θέλουν να εξαγοράσουν και το δίκτυο διανομής της ΔΕΗ ! Το 2008 απέτυχε η εξαγορά της από την R.W.E. (προσωρινή αναβολή , επειδή η περίπτωση βρώμαγε πολύ με την ταυτόχρονη [απόκτηση ελέγχου με] εξαγορά [του 20%] του ΟΤΕ [μέσω MIG, μάλλον κατά παράβαση του Νόμου περι Αποκρατικοποίησεων, και κανόνων Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για υποχρεωτική προσφορά εξαγοράς και λοιπών μετόχων]… ) [τα σε αγκύλες, δικά μου].

Τώρα , όπως με πληροφορούν, «πέφτουν διάφορα τηλέφωνα» σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά από την Αυστριακή ¨VERBUND” (η Αυστρία είναι κατά 70 % οικονομική αποικία της Γερμανίας) η οποία δηλώνει πως έχει αναλάβει την «λογιστική εξυπηρέτηση» της ΔΕΗ , και εάν οι υποψήφιοι πελάτες – καταναλωτές δεχτούν να τους στέλνει η «VERBUND» τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, τότε θα έχουν έκπτωση από 10% (τα νοικοκυριά) έως 20% (οι επιχειρήσεις) στον λογαριασμό τους !

Σε ερώτηση ενός φίλο μου σ΄ ένα ηλίθιο , «Έλληνα», μανατζαράκι της Verbund πως είναι δυνατόν να προσφέρει η εταιρεία του μια τόση μεγάλη έκπτωση, και γιατί την δουλειά αυτή (κοινοποίηση λογαριασμών) με την ίδια προσφορά δεν μπορεί να την κάνει η ΔΕΗ (;), η απάντηση του γραικύλου ήταν πως : «μα η ΔΕΗ έχει 24.000 υπαλλήλους, ενώ εμείς της «Verbund» που θα διεκπεραιώνουμε αυτή τη δουλειά είμαστε 150 άτομα » (!) .

Συμπέρασμα : «Πωλείται και η ΔΕΗ», απολύονται χιλιάδες εργαζόμενοι και αναλαμβάνουν Γερμανό-Αυστριακές «Verbund» με ολιγομελή επιτελεία σκλάβων (ελαστικά ωράρια, χωρίς 13ους-14ους μισθούς, μειωμένες άδειες και καλοκαιρινές διακοπές , ατομικές -προσωποποιημένες – και όχι συλλογικές συμβάσεις εργασίας), με την βοήθεια της «νέας τεχνολογίας» η οποία επιτρέπει την μείωση εργατικού προσωπικού ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ , όπως θα έπρεπε να αναμένει κανείς από την «εξέλιξη της επιστήμης» υπέρ της ανθρωπότητας…

Σε διορθώνω Νταντόν, σε διορθώνω, γιατί μπήκες στα χωράφια μου… Δεν πωλείται η ΔΕΗ, απλά, απαξιώθηκε, παρακάμπτεται και χαρίζεται, όπως έγινε, διαχρονικά, και με τον ΟΤΕ και με την Ολυμπιακή.

Το πράγμα είναι προχωρημένο. Αναφέρει η Εξπρές ότι η χρεοκοπία μας και ο μηχανισμός στήριξης οδηγούν σε πλήρη «απελευθέρωση» αγοράς ενέργειας. Φιλελεύθερος είμαι και ΔΕΝ πανηγυρίζω. «Απελευθέρωση» στην νεοπασοκική newspeak είναι τα φιλέτα που βγάζουν λεφτά, σε ιδιώτες, και τα δύσκολα και ακριβά στο Κράτος και τον φορολογούμενο.

«…Οι νέες συνθήκες ωστόσο φαίνεται ότι εκ των πραγμάτων θα οδηγήσουν και σε ιδιοκτησιακό διαχωρισμό των τριών εταιριών, με το κράτος να διατηρεί τον έλεγχο των δύο εταιριών που θα λειτουργούν τα δίκτυα, καθώς πρόκειται για δραστηριότητα ιδιαιτέρως κοστοβόρα, η οποία εκτιμάται ότι θα είναι δύσκολο να προσελκύσει επιχειρηματικό ενδιαφέρον. Σε ό,τι αφορά όμως τη μητρική ΔΕΗ και τις ανταγωνιστικές της δραστηριότητες, δηλαδή την παραγωγή και την εμπορία ηλεκτρισμού, η ιδιωτικοποίηση είναι ένα από τα πλέον πιθανά σενάρια…» (εφημερίδα Εξπρές)


Και, για τους φίλους του Πρωθυπουργού, τραβάμε και μια αύξηση στα τιμολόγια 100% — που το εχουν αναγγείλει, για μετά το …2011 (ή θα είναι το 2015;), και για τιμές που θα πληρώνει ο ΔΕΣΜΗΕ (δηλαδή εγώ) στα λαμόγια των ΑΠΕ, εδώ και μερικές εβδομάδες: Μέχρι …€250/Mwhr! Η φυσιολογική τιμή είναι 35, 40… τέτοια.

Σε λίγο καιρό, οι άνθρωποι της ΔΕΗ θα φωνάζουν στον δρόμο. Την Ελλάδα την πρόδωσαν οι πολιτικοί μας, για λογαριασμό αρχικά των δικών μας τσιφλικάδων, αργότερα σε ξένους. Την ΔΕΗ την πρόδωσαν οι διορισμένες διοικήσεις που εκτελούσαν (και εκτελούν) φαύλες και ηλίθιες εντολές. Τους εργαζόμενους τους πούλησαν, λυπάμαι να πω, μερικοί συνδικαλιστές, (όσοι μπλόκαραν με διάφορα προσχήματα τα χτίσιμο καινούργιων σταθμών). Όσο για διαφθορά… Έχει και μέρα που την γιορτάζουν…

Ωστόσο, αν οι άνθρωποι της ΔΕΗ πάρουν χαμπάρι τι γίνεται και κατεβάσουν τους διακόπτες για 6 ή 16 μήνες, εγώ, αυτή τη φορά, θα δείξω απόλυτη κατανόηση.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s