Σήμερα είμαι τέζα, θα επιδοθώ σε κλόπυ πέηστ.

1. Έγραψε η Ναυτεμπορική:

«…Η ζήτηση ενέργειας στην Ευρώπη ανακάμπτει με αργούς, αλλά σταθερούς ρυθμούς, από τις αρχές του έτους, ύστερα από μία χρονιά, κατά την οποία οι μεγάλες βιομηχανίες προχωρούσαν σε περικοπές παραγωγής, αλλά και οι απλοί καταναλωτές περιόριζαν τις δαπάνες τους.

Σε όλες τις μεγάλες οικονομίες της γηραιάς ηπείρου, ακόμη και σε αυτές του Νότου, οι επιχειρήσεις ενέργειας εμφανίζονται αισιόδοξες ότι η ανάκαμψη θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, παρά το αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με στοιχεία του Thomson Reuters στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, το πρώτο τρίμηνο του έτους οι πωλήσεις ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου σημείωσαν αύξηση 3% και 7% αντίστοιχα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009…»

Εγώ το ερμηνεύω ότι με το που θα βγει η Ευρώπη από την ύφεση, όποιος στην Ελλάδα σχεδιάζει να καίει αέριο θα κλαίει (εμείς θα κλαίμε, αυτός έχει βγάλει τα λεφτά του. Όσο για την φωτό του άρθρου, το ξαναλέω και θα το λέω μέχρι τέλους. Όσο πιο πολλά αιολικά βάζουμε, τόσο θα εξαρτώμαστε από αέριο και πετρέλαιο.

2. Χρυσωρυχείο στο antinews (και στα σχόλια)

Παρήγγειλε μελέτη για τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας ο Μυτηλιναίος από τον ΙΟΒΕ. Αυτός ο τίτλος έχει 3 ανέκδοτα και έναν αυτουργό. Τα ανέκδοτα είναι 1) η μελέτη… χαχαχαχάαα!, 2) ΙΟΒΕ (καλά υπάρχουν ακόμα αυτοί; μόνο για κάτι τέτοιες περιπτώσεις… να τους στείλω την διεύθυνση της ιστοσελίδας να δούν τι είναι εντροπία), 3)»ενεργειακός σχεδιασμός»… Καλά… να ένα βίντεο να εμπνευστεί ο ΙΟΒΕ για την παραγγελία:

Τέλος, εδώ, ένας συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εκφράζεται για την διασφάλιση του μέλλοντος της ΔΕΗ. Και έχει και βίντεο. Μου είχε πει ένας άσχετος, ότι ο ίδιος που παρήγγειλε την μελέτη από τον ΙΟΒΕ παρήγγειλε και την έκφραση από τον συνδικαλιστή. Και είναι απλό: Εάν ο συνδικαλιστής δεν είχε εκφραστεί, η ΔΕΗ θα είχε βάλει 1000 τόσα MW και δεν θα χρειαζόταν η …μελέτη.

Θα βοηθήσω τον ΙΟΒΕ για την μελέτη: Αν εισάγουμε ρεύμα από την Τουρκία και τα Βαλκάνια, με ύφεση 10% και εξαφάνιση της βιομηχανίας, ΔΕΝ χρειάζεται άλλη ισχύς. Φτάνει αυτή που φέρνει αυτός που παρήγγειλε την μελέτη, όπερ έδει δείξαι.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s