Σήμερα ο Μαντέλης… Αύριο;


Έλεγα να κρατήσω τις αναρτήσεις εστιασμένες στο θέμα της ενέργειας και μόνο μέσα από στοιχεία, να εκθέσω την απάτη των ΑΠΕ. Αλλά στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο απάτες, και η αλήθεια είναι η γραφική εξαίρεση. Και είμαι θυμωμένος. Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ. Η κυρία Μπιρμπίλη είπε όλα της τα παιδικά επιχειρήματα, σαν απ’ ευθείας από τις μπροσούρες των συμβούλων της. Είπε ότι προς το παρόν, δεν θα πουληθεί η ΔΕΗ ή οι μονάδες της (θα περιμένει για καλύτερο timing). Ξέχασε να πει ότι θα γίνει μια πρωτοφανής επιδρομή σε βάρος των καταναλωτών, θυμήθηκε να πει ότι από τα λάφυρα, θα δώσει κάτι πίσω στους ιθαγενείς. «Θα το πληρώνετε, ιθαγενείς, 100% πάνω το ρεύμα, αλλά θα σας κάνω 10% έκπτωση αν δεν φωνάζετε».

Να τι είπε σχολιαστής στην Ναυτεμπορική για το θέμα:

«Την Γερμανία συμφέρει αυτή η τεχνολογία, διότι έχει δημιουργήσει στην ΕΡΕΥΝΑ και στην παραγωγή εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Παρενέργεια -πολύ δυνατή και οδυνηρή – η συνεχής αύξηση ρεύματος γιά τους καταναλωτές (η απορρόφηση αυτού του ρεύματος σε τιμή ανάλογα με κατηγορία παραγωγής σε περίπου 0,40 E/kwh είναι βάσει νόμου αναγκαστική). Εδώ έχουν γεμίσει τις σκεπές με φοτοβολτάικ, τους λόφους και την θάλασσα με αερόμυλους.

Δυστυχώς, έμπλεξε ΕΕ και την Ελλάδα σε αυτό το κύκλωμα.

Η βιομηχανία της Γερμανίας θα χαρεί και οι μίζες στους Ελληνες πολιτικούς και ΔΥ θα πάει σύννεφο !!! (Η siemens είναι η μεγαλύτερη παραγωγός αερόμυλων).

Να δείτε που θα φθάσουν οι τιμές ρεύματος !!!

Χαιρετώ από Γερμανία»


Κυρία Υπουργέ Κλιματικής Αλλαγής, το όνομα και μόνο του Υπουργείου σας λέει ότι πρόκειται για απάτη, και το ότι αρέσει στον Πρωθυπουργό, δεν το αλλάζει αυτό, απάτη είναι. Εάν κάποιος, το 1999, έλεγε ότι «ο Μαντέλης τα πιάνει«, ο Μαντέλης θα του έκανε μήνυση, θα την κέρδιζε, και ο Σημίτης θα έλεγε κάτι βαρυσήμαντο (κι ας έκρυβε σαν πρωθυπουργός της λαδιές της περιόδου που ήταν στο Ανάπτυξης). Και δείτε τώρα τι γίνεται: Ιφιγένεια ο Μαντέλης, αλλά θα κερδίσετε λίγο χρόνο οι υπόλοιποι, για να προλάβετε να κάνετε τα ιερά πράσινα έργα σας.

Ξεπληρώνετε ίσως και δικά σας γραμμάτια προς ξένους και οι ίδιοι ξένοι που σταυρώνουν τον Μαντέλη τώρα, θα σταυρώσουν εσάς μεθαύριο. Αν προλάβουν. Μπορεί να προφτάσουν οι καταναλωτές, που σε καιρό ύφεσης και πτώχευσης, θα τους ακριβύνετε το ρεύμα για να σώσετε τις αρκούδες της Ανταρκτικής. Σήμερα ο Μαντέλης… αύριο ποιός θα έχει σειρά;

Πέρασα ωστόσο και από το καφενείο, και είδα δύο φωτογραφίες που αξίζουν όσο όλα μου τα μαθήματα στοιχειώδους φυσικής και αριθμητικής:Όπως λέει και ο καφετζής, η Greenpeace είναι το μόνιμο κανισάκι της κυρίας ΥΠΕΚΑ. Στην πρώτη φωτό, τα πορτοκαλιά στρουμφάκια σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Στην δεύτερη φωτό, από δεξιά προς τα αριστερά, ο Χαραλαμπίδης, Πρόεδρος της Greenpeace, ο Δ. Λάλας υποψήφιος του Πασόκ, ο Γ. Μιχόπουλος Γ. Διευθυντής της αιολικής Vestas, η Α. Ποδηματά, ευρωβουλευτής του Πασόκ, και ο Αρθούρος, Πρόεδρος της ΔΕΗ. Δεν ξέρω αν στο δείπνο είχε και χορηγία, αλλά όλοι κοιτάνε τον άνθρωπο με τα ορυκτέλαια — συγγνώμη, λεφτά — εκτός από τον Χαραλαμπίδη που σεμνότυφα, κοιτάει χαμηλά και σκέφτεται. Αχ καημένη ΔΕΗ…

Στα παιδιά της φωτογραφίας, θα αφιερώσω ανάρτηση, άλλη φορά.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s