Ανακεφαλαίωση


Θα κάνω μια ανακεφαλαίωση:

Τα αιολικά έχουν ισχυρό λόμπυ στην Ελλάδα. Σύμμαχοι σε αυτό το λόμπυ εκτός από τους προφανείς μεγάλους, είναι (1) όλοι οι καλοπροαίρετοι που πιστεύουν ότι τα αιολικά είναι «καλά», (2) οι πληρωμένοι υψηλόβαθμοι των ΜΚΟ, (3) οι πράσινοι ψευδοεπιστήμονες που μεταφράζουν μπροσούρες , (4) τα τρωκτικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, (5) Γενικοί Γραμματείς και λοιποί λαδωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι και (6) όλο το απώτερο σύστημα που σπρώχνει την φορολόγηση του …άνθρακα είτε είναι για την Νέα Τάξη είτε την Μεγάλη Αρπαχτή.

Τα επιχειρήματα υπέρ των αιολικών στην Ελλάδα είναι τα εξής:

1. Πρέπει να αξιοποιήσουμε το αιολικό δυναμικό.
2. Οικολογικό και φτηνό ρεύμα.
3. Να απεξαρτηθούμε από τα εισαγόμενα καύσιμα.
4. Να μειώσουμε το CO2 και να βοηθήσουμε στην κλιματική αλλαγή
5. Να προλάβουμε την καταστροφή του Πλανήτη
6. Οι Ισπανοί, οι Δανοί και οι Γερμανοί, έχουν πολλά, κάτι θα ξέρουν
7. Να μειώσουμε τους καρκίνους στην Πτολεμαΐδα
8. Να περισώσουμε τον λιγνίτη για το μέλλον
9. Να βοηθήσουμε την Πράσινη Ανάπτυξη
10. Πράσινες θέσεις εργασίας
11. Ας θυσιάσουμε λίγη Μύκονο για να εξιλεωθούμε για την Πτολεμαΐδα
12. Να κάνουμε μια θυσία για το κοινό καλό

Στις προηγούμενες αναρτήσεις, νομίζω σας έδωσα στοιχεία για τα εξής:

1. Το αιολικό δυναμικό είναι διάχυτο, αλλά η βιομηχανική του εκμετάλλευση είναι ασύμφορη και ακριβή. Από νόμους της Φυσικής. Ο αέρας δεν μπορεί να παράξει ενέργεια όπως το νερό, δεν φυσάει πάντα, και όταν φυσάει, συχνά δεν χρειάζεσαι το ρεύμα.

2. Ο αέρας είναι τσάμπα, αλλά το αιολικό ρεύμα είναι πανάκριβο και στην Ελλάδα ακριβότερο από ότι σε άλλες χώρες. 3 έως 6 φορές όσο το συμβατικό. Την υπερτιμολόγηση την πληρώνουμε εμείς, μέσω ΔΕΣΜΗΕ και λογαριασμού ΔΕΗ.

3. Σε καμία χώρα στον κόσμο, ακόμα και στην Δανία και ειδικά στην Γερμανία δεν υπήρξε απεξάρτηση, ή μείωση εκπομπών, ή κλείσιμο συμβατικής μονάδας. Όσο πιο πολλά αιολικά μπαίνουν, τόσο περισσότερες θερμικές μονάδες χρειάζονται για εφεδρεία. Με εισαγόμενο αέριο, Η τιμή του αερίου είναι χρηματιστηριακή. Σήμερα κάτω, αύριο πάνω.

4. Αααα… Η κλιματική αλλαγή… είναι καλοπροαίρετη υπερβολή, ή …καλλιεργημένη απάτη; Είναι ανθρωπογενής; Και ο πλανήτης που είναι σε φάση ψύξης;

5. Ο Πλανήτης μάλλον μας αγνοεί… Ας φροντίσουμε να μην καταστρέψουμε ο ένας τον άλλο…

6. Οι Δανοί έχουν φοροαπαλλαγές για να έχουν ιδιόκτητες Α/Γ. Οι Α/Γ είναι η εθνική τους εξαγωγική βιομηχανία. Οι Γερμανοί έχουν (και εξάγουν) πολλές Α/Γ, και δεν έχει κάνει καμία διαφορά στα ενεργειακά τους, ούτε που φαίνεται η συμβολή τους. Οι Ισπανοί έχουν πολλές και μαστίζονται από ανεργία (και όλοι τις βαριούνται σιγά σιγά, αλλά ελπίζουν από εμάς…)

7. Οι καρκίνοι στην Πτολεμαΐδα δεν θα επηρεαστούν από 1.000 ή 100.000 Α/Γ. Θα ήταν λιγότεροι, αν είχε φίλτρα στις μονάδες εκεί, ή αν στις παραγγελίες εξοπλισμού δεν υπήρχε διαφθορά…

8. Αυτό είναι επιχείρημα για εισαγωγή κάρβουνου ή για κατασκευή πυρηνικού. Η Γαλλία είναι σχεδόν αποκλειστικά πυρηνική, και κάρβουνο υπάρχει φτηνό και άφθονο για πολλά χρόνια.

9. Εκτός από τα Πράσινα Τέλη Κυκλοφορίας (που τώρα θα μπουν στην βενζίνη) η Ελληνική Πράσινη Ανάπτυξη σημαίνει εμείς να πληρώνουμε 3 έως 6 φορές πάνω το αιολικό ρεύμα, για να εισάγουν σιδερένια δέντρα με φτερωτές, από τα οποία θα βγάλουν πολλά λεφτά 4-5 επιτήδειοι και δωράκια και χάντρες οι ΜΚΟ και οι ΟΤΑ.

10. Οι Πράσινες θέσεις εργασίας είναι στην Δανία την Γερμανία και την Ισπανία. Εδώ απλά θα καταστρέψουμε, με μπουλντόζες και μπετά, τοπίο που είναι ή για την δικιά μας απόλαυση ή για τον τουρισμό. Το τοπίο ΜΑΣ, είναι ανεκτίμητης αξίας.

11. Να την θυσιάσουμε όλη την Μύκονο, αλλά δεν θα κάνει διαφορά στην Πτολεμαΐδα, ό,τι και αν σας λένε περί του αντιθέτου.

12. Οι θυσίες για το κοινό καλό είναι θρησκευτικό ή ψυχολογικό θέμα, δεν μπορώ να το σχολιάσω. Προπαγάνδα είναι.


Νομίζω ότι λείπουν ακόμα 3-4 κομμάτια, και θα προσπαθήσω να φτιάξω και ένα μονοσέλιδο, κάτι σαν «ιουρασιακή διακήρυξη». Η φωτό είναι για να σας κάνω να με …συμπαθήσετε.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s