Πρασινίζει και η Εύβοια…


Οι μπροσούρες του ΥΠΕΚΑ, είναι σαν τις διαφημιστικές μπροσούρες του αιολικού λόμπυ. Πολλά ωραία πράσινα χρώματα, παχιά λόγια και παραμύθια της Χαλιμάς. Μετά το ΥΠΕΚΑ, η Υπουργός θα μπορεί να αναλάβει και το Τύπου. Ή το Δια Βίου Μάθησης.


Δεν έχω προσωπικά με την κυρία. Αλλά, σε αυτό που εκπροσωπεί, στο ψέμα της κλιματικής αλλαγής που θα σώσει, στην σύντομη — ελπίζουμε μερικοί, θητεία της, με πολλά αιολικά πάρκα, μοσχοπληρωμένα από το τον υποχρεωτικό λογαριασμό της ΔΕΗ, φουσκωμένο με τις γαλαντονόμες παροχές της προς ξένα και ελληνικά τρωκτικά, με συγχωρείτε, αλλά έχει γίνει αντικείμενο σφοδρής αντιπάθειας από ανθρώπους στην Κρήτη, στην Λακωνία, στην Ευρυτανία, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, και, γιατί να το κρύψομεν άλλωστε, στην Εύβοια.


Η Εύβοια έχει ανθρώπους, και δεν νομίζω ότι όλοι χαίρονται με την Πράσινη Ανάπτυξη. Ή θα την συνηθίσουμε και δεν θα μας ενοχλεί; Ή θα σταματήσετε τις μπουλντόζες όταν κρυώσει ο Πλανήτης ή μειωθούν οι καρκίνοι, και παχύνουν τα αρκουδάκια της Ανταρκτικής;


Και είμαι περίεργος… Πόσο ηλίθιους θεωρείτε τους Έλληνες; Γιατί άραγε δεν θέλουν την σωτηρία που τους επιφυλάσσετε; Και γιατί επιμένετε να τους σώσετε με το ζόρι; http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_6571.html


Δεν νομίζω ότι η αντίδρασή τους είναι για να πάρουν ευρουλάκια, ή χάντρες, ή καθρέφτες, ούτε νομίζω ότι το κάνουν από πείσμα, ούτε είναι σκοταδιστές (http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_2112.html) . Όσον αφορά εμένα, εγώ, για να σας βοηθήσω, έχω παραθέσει, στις προηγούμενες αναρτήσεις, τα εξής: 1) πόσο ασήμαντη είναι κάθε μη υδροηλεκτρική ΑΠΕ, σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. 2) Πως η Δανία έχει άλλα κίνητρα για τις δικές της ΑΠΕ. 3) Πως η ανεργία στην Ισπανία έχει αυξηθεία από τις ΑΠΕ. 4) Πως η Γερμανία, η Αγγλία και οι ΗΠΑ έχουν πάρει χαμπάρι ότι ή δεν κάνουν τίποτα για το κλίμα, ή όλο το κλιματολογικό, όπως μας παρουσιάζεται, είναι μια μπαρούφα. 5) Ο ίδιος ο Lovelock είπε ότι είναι «nonsense» και ύβρις να φαντασιωνόμαστε ότι θα κάνουμε κάτι εμείς για τον Πλανήτη με τα αιολικά έργα μας. 6) Τα αιολικά είναι πιο ακριβά από οποιαδήποτε μορφή ενέργειας. Όσο φόρο και να βάλουμε στα άλλα, όσο κι αν μαγειρέψουμε τα άλλα κόστη που μας στέλνει ο καθηγητής από το Λονδίνο. 7) Ακόμα κι αν είμαστε πλούσιοι, δεν θα βάζαμε αιολικά, γιατί η εμπειρία κάθε χώρας είναι ότι τα αιολικά, από την φύση τους δεν υποκαθιστούν συμβατικές μονάδες, απεναντίας, επιβάλλουν περισσότερες για εφεδρείες.

Σε καιρό ύφεσης και φτώχειας, το να κατευθύνεις τραπεζική ή φορολογική ρευστότητα σε μη παραγωγικές δραστηριότητες, επειδή έτσι λένε οι ΜΚΟ, και οι πελάτες, είναι κάτι που οι πρωταγωνιστές αυτής της φάρσας θα βρούνε μπροστά τους, όταν ο Μαντέλης (άλλος αιολικός…) θα έχει ξεχαστεί.

Τα μέλη του υπό σύσταση συλλόγου με την επωνυμία
«ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΓΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ»

Kαταγγέλλουμε ως αντισυνταγματική και φωτογραφική την διάταξη του άρθρου 12 του ανωτέρου νόμου διότι παραβιάζει κατάφορα το δικαίωμα της ιδιοκτησίας και ουσιαστικά αφαιρεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της προσφυγής του ιδιοκτήτη κατά πράξεων του δασάρχη .Με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος για τα μεγάλα συμφέροντα των εταιρειών ΑΠΕ υφαρπάζοντας ουσιαστικά την γη μικροϊδιοκτητών.

Για τους λόγους αυτούς σας γνωρίζουμε ότι:

Δεν θα δεχτούμε εγκαταστάσεις Α.Π.Ε και συναφών έργων πριν αποσαφηνιστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής, ζητώντας μεταξύ άλλων την υπαγωγή της Νοτίας Καρυστίας στο άρθρο 62 του Ν998/1977.

Δεν θα επιτρέψουμε μία πράξη χαρακτηρισμού από το δασάρχη και χωρίς να έχουμε ουσιαστικά το δικαίωμα προσφυγής στα αρμόδια όργανα και δικαστήρια.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s