Πόσο αξίζει η Ιθάκη; (ή η Σέριφος;)


Κύριον Παπακωνσταντίνου, ενταύθα
Κοιν. Κα Μπιρμπίλη, επίσης ενταύθα

“I had a lovely time in Serifos. Thank you so much for arranging it. This lovely villa was perfect for me and it did indeed have privacy. It also had the most wonderful sea/island view: the panorama made me feel like Odysseus on his way back to Ithaca from Troy!”

Αυτή είναι η Ελλάδα το καλοκαίρι κύριε Υπουργέ και κυρία ΥΠΕΚΑ μου. Ένα όνειρο. Καμιά φορά το κρατάμε για πάρτη μας καμιά φορά το νοικιάζουμε, ενίοτε το πουλάμε, αλλά είμαστε χώρα ονείρου, και όχι μιζέριας.


Την δεκαετία του 50 και του 60 που εσείς δεν γνωρίσατε, η Ελλάδα και οι Έλληνες ήταν πολύ πιο φτωχοί από σήμερα, αλλά είχαμε αξιοπρέπεια, και η ομορφιά δεν ήθελε επιδοτήσεις, και η ποίηση ήταν η συνείδησή μας. «Ίπποι πέτρινοι με την χαίτη λοξή και γαλήνιοι αμφορείς και λοξές δελφινιών ράχες, η Ίος, η Σίκινος ή Σέριφος ή Μήλος, κάθε λέξη κι από να χελιδόνι, για να σου φέρει την άνοιξη μέσα στο θέρος».


Δεν θα σας ζαλίσω με βαρετά ποιήματα κόσμου που δεν γνωρίσατε. Δεν γνωρίσατε; Μάλλον τον ξέρετε, γιατί τον μιμείστε, τον αναζητείτε, τον αναπαράγετε, και περήφανοι για αυτόν, τον νοικιάζετε €5.000-€6.000 το μήνα. Και τον έχετε διακοσμήσει με λιτά πράγματα, άντε καμιά πισίνα, δεν ζηλεύω, καλά να είστε να την χαίρεστε εσείς και οι νοικάρηδές σας.


Με τον καινούργιο νόμο που ψηφίσατε, έχω μάλλον το δικαίωμα να βάλω 1-2 αιολικά πάρκα εκεί απέναντι, αν και το βαθύ κράτος μπορεί να προστατέψει εσάς που είστε επώνυμος. Εμένα δεν με προστατεύει, και εγώ δεν έχω τόσο καινούργιο σπίτι, το δικό μου είναι πατρικό, και δεν έχει τόσο ωραία θέα, αλλά όσο αρέσει σε εσάς το δικό σας, μου αρέσει και εμένα το δικό μου.


Και αν βάλω αιολικό πάρκο απέναντι, πάνω από 500 μέτρα είναι δεν θα πολυενοχλεί, αλλά το νοίκι θα πέσει. Η επιστροφή στην Ιθάκη, δεν προέβλεπε αιολικά πάρκα. Οι €5.000 θα γίνουν €2.000, και εάν κάποιος, κοντά σας, χτίσει σε απρόσκοπτη θέα, δεν θα έρθει κανείς στο δικό σας, €0,0 την εβδομάδα. Και δεν θα αρέσει ούτε και σε εσάς να απολαμβάνετε το κρασί σας ή το ούζο σας με ανεμοδούρια να γυρίζουν όταν φυσάει και να κάθονται όταν δεν φυσάει… Κρίμα στον κόπο… Να μπω στον μπελά να σας εξηγήσω γιατί είναι πεταμένα λεφτά τα αιολικά; Μπα… σοβαρός λένε ότι είστε, θα το ξέρετε. (Με την Μπιρμπίλη και την πρωθυπουργική οικογένεια, έχετε κανένα μέσον;)


Πώς έχει κτιστεί η Σέριφος… Τα σέβη μου, και απολαύστε το όσο μπορείτε, πριν σας πλακώσει κανένα κρατικοδίαιτος αιολικός, για να εισπράξει το γενναιόδωρο τίμημα που δίνει ο ΔΕΣΜΗΕ… (αν και η δυτική θέα μάλλον δεν έχει φόβο, για την βόρεια δεν ορκίζομαι).

Για πληροφορίες:
http://www.antinews.gr/?p=48802
http://www.politis-gr.com/?p=1977#more-1977
http://www.elysianholidays.co.uk/?Module=VillaDetails&VillaID=10200
http://www.flickr.com/photos/36373389@N06/3353679439/in/set-72157615188452497/

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s