Διαφημιστικό Διάλειμμα


Τι είπατε κυρία μου; Μόνο στα blogs? Ίσως στο χωριό σας, πλέον. Από την όχι ακριβώς ακροδεξιά εφημερίδα, New York Times:


Οι διαφημίσεις έχουν κατακλύσει τα γραμματοκιβώτια του κόσμου τον τελευταίο καιρό: «Πληρώστε λίγο παραπάνω στον λογαριασμό του ηλεκτρικού, για 100% καθαρή αιολική ενέργεια».

Κοντά στο ένα εκατομμύριο καταναλωτές δέχτηκαν να «πληρώνουν λίγο παραπάνω», αυξημένοι από το 2005, αλλά μόνο με 2% συμμετοχή επί του συνόλου. Οι Αμερικανοί θέλουν να επιδοτείται η πράσινη ενέργεια, αλλά δεν θέλουν να την πληρώνουν οι ίδιοι. Ο λόγος είναι ότι η προσαύξηση θεωρείται πολύ μεγάλη, η ηλιακή και η αιολική ηλεκτρική ενέργεια είναι πιο ακριβή από την συμβατική, και ενώ σαν αρχή στηρίζουν την εναλλακτική ενέργεια δεν θέλουν, προσωπικά, να πληρώνουν εκατοντάδες δολάρια παραπάνω για το εναλλακτικό ρεύμα, ιδίως στο παρόν οικονομικό περιβάλλον.

Το 19% των εθελοντικών χρημάτων που έχουν μαζευτεί, ωστόσο, χρησιμοποιείται για διαφήμιση και marketing (και σε μία περίπτωση το 76,4%), και δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι οι εκούσιες πληρωμές συμβάλλουν σε ΑΠΕ.


Όλο το άρθρο των ΝΥΤ, εδώ.

Αν αρχίσω να αναρτώ αποκόμματα από ξένες εφημερίδες, οι θαυμαστές μου θα με αγαπήσουν περισσότερο. Σας πήραμε χαμπάρι παιδιάαα!…

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s