Άσχετο;


Στην προσπάθειά μου να καταλάβω τι την έχει πιάσει την Δύση και παραμυθιάζεται με την Πράσινη Ανάπτυξη (μόνο στην Δύση υπάρχει αυτή η ανωμαλία), βρέθηκα στην Κεντρική Ασία και το Αφγανιστάν.

Σε έναν πόλεμο που αρχίζει να θυμίζει το Βιετνάμ, τουλάχιστον στην ασάφειά του, δεν πιστεύω κανέναν. Ή αν πιστεύω κάποιον, πιστεύω αυτά που λένε αυτοί που είναι επί τόπου, αλλά, και αυτούς, τους διαβάζω και τους ακούω μέσα από κανάλια που δεν ξέρω ούτε ποιος τα καθοδηγεί, ούτε τι ατζέντα έχει αυτός που τα καθοδηγεί. http://www.rollingstone.com/politics/news/17390/119236?RS_show_page=0


Γιατί είναι η Αμερική στο Αφγανιστάν; «Για να χτυπήσει την Ακατανόμαστη ισλαμική οργάνωση που χτύπησε τους Δίδυμους Πύργους το 2001» είναι η τυπική απάντηση. Και ποιος είναι από πίσω από την Al Qaeda; Είναι το Πακιστάν; το Ιράν; η Κίνα; η Ρωσία; η Σαουδική Αραβία; Αίγυπτος; Και είναι αλήθεια ότι από το 2007 εμφανίστηκαν αντιαεροπορικοί πύραυλοι στο Αφγανιστάν; Αυτοί δεν ήταν – όπως μας λένε, στην Αμερικάνικη εκδοχή τους – που έδιωξαν τους Ρώσους; Κι αν στ’ αλήθεια ξαναεμφανίστηκαν, το 2007, ποιός τους έδωσε;

Και καθόλου μα καθόλου δεν κατάλαβα τι ήταν εκείνο το περίεργο επεισόδιο, το 2009, με τον δήθεν παλαβό, κατά τα λοιπά ισλαμιστή που καθάρισε 13 άτομα στην μεγαλύτερη Αμερικανική βάση, στο …Τέξας, και …ξεχάστηκε.

Εγώ που δεν είμαι στα πράγματα, και δεν μου καίγεται καρφάκι να πω την άποψή μου – που εν πάσει περιπτώσει ούτε μετράει, ούτε την παίρνει κανείς στα σοβαρά – την λέω: Δεν θεωρώ τυχαίο το ότι βγήκε κόντρα ανάμεσα στην στρατιωτική ηγεσία και την πολιτική ηγεσία, δεν θεωρώ τυχαίο που βγήκε από περιοδικό που παραπέμπει σε «ειρηνιστικά» κόλπα της δεκαετίας του ’60, και δεν θεωρώ την Αμερική κερδισμένη από αυτήν την κόντρα. Ό,τι κι αν είπε ο McChrystal για τον Αντιπρόεδρο Joe Biden, δεν με χαλάει, θεωρώ τον Biden και την ύπαρξή του στην Αμερικανική κυβέρνηση, ενδεικτικό της αριστερίζουσας παρακμής των ΗΠΑ. Όσο πανηγύρισε η υφήλιος με την εκλογή του, μαζί με αυτήν του Ομπάμα, τόσο δυναμώνει την άποψή μου ότι ο Biden, και ο σοσιαλιστικός-«δημοκρατικός» συρφετός που εκπροσωπεί, είναι, απλά, και με ψυχροπολεμική γλώσσα, «ροζ κέϊκ φρούτων». Η ίδια παρέα που ευαγγελίζεται Πράσινες Αναπτύξεις, και για αυτό έφτασα στο …Αφγανιστάν.

Και σπάω το κεφάλι μου να απαντήσω το ερώτημα «μα ποιός τους προωθεί; ποιός;»

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s