Ρεύμα από την Τουρκία και άλλα νέα

Είχα γράψει πριν 2-3 εβδομάδες ότι οι Τούρκοι έχουν βάλει μπρος πυρηνική μονάδα. Αυτό το είχα βρει σε Ρώσικη ιστοσελίδα. Τώρα το βρήκε και ο καφετζής σε Τούρκικη. 4.800 MW. Οι Τούρκοι είδαν το φως, και εμείς σωθήκαμε! Θα εισάγουμε ρεύμα από την Τουρκία — και καιρός ήταν, το λέω και το ξαναλέω ότι είναι τρελό να βασίζεσαι σε αέριο, στην Ελλάδα, για ηλεκτροδότηση. Ελπίζω τα δυναμό στα αιολικά να δουλεύουν και σαν μοτέρ, θα τα ηλεκτροδοτούμε, να γυρίζουν να απολαμβάνουμε το θέαμα. Θα το ξαναπώ: Τα 4.800 MW από το Τούρκικο πυρηνικό, θα έχουν «διαθεσιμότητα» 95%. Θα είναι μόνιμη ισχύς βάσης. Εάν βάζαμε 4.800 MW αιολικά, θα έχουν διαθεσιμότητα 25%, και θα δίνουν ρεύμα όταν φυσάει, και όταν φυσάει μπορεί αυτό το ρεύμα να πηγαίνει και χαμένο. Ακόμα και αν βάζαμε 4 φορές το 4.800 σε αιολικά, πάλι δεν θα κάναμε δουλειά, γιατί θα έπρεπε να βάλουμε άλλη τόσο εφεδρεία, και αντί να παράγουμε ρεύμα θα στριφογυρίζουμε διακόπτες… Τρέλα.

Αλλά εκεί που νόμιζα ότι η Πράσινη Τράπεζα Πειραιώς έπνεε τα λοίσθια, ex machina deus η Κυβέρνηση, θα της κάνει δώρο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Αγροτική Τράπεζα. Έτσι γίνονται οι χρεωκοπίες στην Ελλάδα: Εκεί που πας να χρεωκοπήσεις, σου δίνουν για €1 δις, δύο Τράπεζες που κάνουν κάτι παραπάνω, και έχουν και μερικά δις περισσευούμενη κεφαλαιακή επάρκεια, και μερικά ακόμα σε μετρητά. Τι προχωρημένη χώρα… όλο ελεύθερες αγορές. Και δεν σας κάνει εντύπωση; Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε τα ΜΜΕ, και η αγορά ανέβηκε (άααχ ανακούφιση… δεν θα σκάσει η Πειραιώς).

Εν τω μεταξύ και οι Άγγλοι προχωράνε με τα πυρηνικά τους, και στην Αυστραλία επεξεργάζονται τροφές για αγελάδες που να δημιουργούν λιγότερα ρεψίματα μεθανίου. Η Αυστραλία εκλύει πολλά αέρια θερμοκηπίου, 10% από αυτά είναι ρεψίματα μεθανίου από αγελάδες, και το μεθάνιο είναι 20 φορές πιο …κακό από το CO2. Περίεργο… Νόμιζα ότι το μεθάνιο από αγελάδες είναι από την …άλλη τρύπα.

Να δούμε ποιός θα …»αγοράσει» την Εθνική Τράπεζα.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s