Για πλούσιους


Υπερηφανεύονται και οι φωτοβολταϊκοί για το πόσο πολύ μεγάλωσαν μεταξύ 2000 και 2009. Παραδέχονται όμως ότι αυτό έγινε από τις γενναίες επιδοτήσεις μέσα από αυξημένη τιμή για το ηλιακό ρεύμα (κάτι κουφά καπέλα 1000%!). Αρχές του 2010 όμως, το σκηνικό αυτό άλλαξε, οι επιδοτήσεις μειώθηκαν και «η προσφορά φωτοβολταϊκών είναι μεγαλύτερη από την ζήτηση». Και η ζήτηση στην Γερμανία χάνεται… Αυτό είναι ευγενικός τρόπος να πεις, «τέρμα το διάλλειμα, μέσα τα κεφάλια», και τα απούλητα φωτοβολταϊκά ψάχνουν για κορόϊδια με λεφτά για πέταμα.

Τα φωτοβολταϊκά είναι σαφώς λιγότερο ενοχλητικά από τα αιολικά. Απλά είναι πανάκριβα. Αν το αιολικό ρεύμα είναι 300% ή 500% ακριβότερο από το συμβατικό, το φωτοβολταϊκό είναι στην στρατόσφαιρα. Καλό για διαστημόπλοια και κότερα που θέλουν να μείνουν σε έρημα μέρη για παρατεταμένες διακοπές. Το μόνο τους ελαφρυντικό είναι, ότι τουλάχιστον στην Ελλάδα, παράγουν ρεύμα σε ώρες καλοκαιρινής μεσημεριανής αιχμής, με κάποια προβλεψιμότητα.

Για πλούσιους, εκκεντρικούς, και έξυπνους που πληρώνονται (από τους υπόλοιπους). Αν λίγοι βάλουν τέτοια πράγματα, θα ζούνε σε βάρος του καταναλωτή. Αν όλοι βάλουμε, το ρεύμα θα πάει 5 φορές πάνω (δηλαδή θα κοπεί η επιδότηση και θα μείνετε με το δάνειο και την προσημείωση στο σπίτι σας)

Δεν υπάρχει τίποτα καλοπροαίρετο στις ΑΠΕ. Το αντικείμενο είναι οι επιδοτήσεις και μόνο. Είτε απ ευθείας, είτε μέσω αυξημένης τιμής ρεύματος. Πλήρωνε κορόϊδο για να σου πουλάει ο Γερμανός και ο Κινέζος τα πανέλα του ή τα αιολικά του. Η Καλιφόρνια είναι ενδεικτικό παράδειγμα. Ξεσκίστηκαν στις ΑΠΕ με γενναίες επιδοτήσεις και τώρα δεν έχουν ρεύμα για τα φώτα και τα κλιματιστικά. Απάτη.

Περισσότερα κουτσομπολιά, εδώ.

(Προσωπικά, ενώ βγάζω αναφυλαξία με τα αιολικά, δεν έχω κάτι κατά των φ/β. Απλά, είναι για πάρα πολύ πλούσιους (ενώ τα αιολικά είναι απλά για πλούσιους… και ευχαριστώ τον Π-Π για την ενημέρωση)

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s