Η Μαφία στις αιολικές ΑΠΕ


Ο συντονιστής του κόμματος, ο Υφυπουργός Οικονομικών, ο περιφερειάρχης και ο γερουσιαστής. Στον εισαγγελέα, για αιολικά στην Σαρδηνία. Μαφιόζικες δουλειές – ο ένας (ο συντονιστής του κόμματος) σεσημασμένος για σχέσεις με την Μαφία.

Το λέω, το ξαναλέω, τώρα το λένε και οι Financial Times. Οι υψηλές επιδοτήσεις και οι εξασφαλισμένες από το Κράτος υψηλές τιμές αγοράς αιολικού ρεύματος είναι φτιαγμένες παραγγελία από και για το Οργανωμένο Έγκλημα. Η Πράσινη Ανάπτυξη είναι στάχτη στα μάτια για να κάνουν οι Μαφιόζοι την δουλειά τους. Φέτος η Σαρδηνία, πέρυσι η Σικελία.. Οι παραδοσιακές δουλειές της Μαφίας είναι πεσμένες (αχ αυτοί οι Αφγανοί και οι Λατινοαμερικάνοι…) και έχουν στραφεί στις ΑΠΕ. Όπως είναι στημένο το Πράσινο Παραμύθι, οι ΑΠΕ έχουν όλα τα απαραίτητα συστατικά: Υπερκέρδη για το τίποτα, δυνατότητα ξεπλύματος (αγοράζεις φτηνά πουλάς ακριβά και τα ηλεκτρόνια δεν έχουν ετικέτα…), αδειοδοτήσεις, μίζες, καταπατήσεις.


Και η μεν Μαφία, στην Ιταλία είναι διακριτή και παράνομη οργάνωση, με πλοκάμια στους πολιτικούς, την Δημόσια Διοίκηση και τις επιχειρήσεις. Στην Ελλάδα, δεν έχουμε «Μαφία» η «Μαφία» μας είναι οι πολιτικοί, σημαντικό κομμάτι της Δημόσιας Διοίκησης και όλοι, απαξάπαντες, χωρίς εξαίρεση οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες μας. (Δεν είναι όλοι οι επιχειρηματίες κρατικοδίαιτοι, αλλά όλοι οι κρατικοδίαιτοι είναι μαφιόζοι).

http://www.protothema.gr/world/article/?aid=74599
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&pubid=20830948
http://www.wind-watch.org/news/2010/07/12/ill-winds-blowing-from-sardinia/

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s