Ανεμομαζώματα, ανεμοσκορπίσματα


Ξέρω, ξέρω, στο «λίκνο του πολιτισμού», όλα ξεκίνησαν στην …Ελλάδα. Και στην Ευρώπη, τώρα που γίναμε Ευρωπαίοι (και να μάθετε Γερμανικά, πάραυτα, καλού-κακού). Ωστόσο, από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όλα ξεκινούν στις …Η.Π.Α., και συγκεκριμένα στην Καλιφόρνια. Εκεί, νομίζω, πρωτομπήκαν αιολικά πάρκα, έξω από το Σαν Φρανσίσκο, κατά μήκος του ρήγματος του Αγίου Αντρέα — γη για πέταμα — περί τα τέλη της δεκαετίας του 1970, όταν πάλι ήταν της μόδας οι Α.Π.Ε. (και ο κόσμος φοβόταν τους επερχόμενους παγετώνες, που να το θυμηθείτε, ξανάρχονται).


Δεν του βγήκε του Ομπάμα η Πράσινη Ανάπτυξη. Τα …Αμερικανάκια, δεν τρώνε κουτόχορτο, και κατάλαβαν αρκετά νωρίς ότι πρόκειται για κόλπο να αυξηθούν οι φόροι. Οι Πράσινες εταιρίες άρχισαν να καταρρέουν πριν το φθινόπωρο του 2009 και την Κοπεγχάγη. Και παρά την τρομερή διαφήμιση της Siemens, τα αιολικά πήραν την κάτω βόλτα. Γιατί να πληρώνεις 2 και 3 φορές πάνω το ρεύμα; Και τα Αμερικανάκια έχουν λίγο αέριο, αλλά ξέρουν ότι είναι παραλογισμός να το καις για ισχύ βάσης, δήθεν για Πράσινη Ανάπτυξη.

Και τώρα οι αιολικοί στην Αμερική σκούζουν, γιατί εκεί, δεν έχει τόσο μεγάλα κορόϊδα, και ακόμα και οι σοσιαλίζοντες Δημοκρατικοί, είναι υπόλογοι στους ψηφοφόρους τους. 71% κάτω τα αιολικά, το 2010, σε σχέση με το 2009. Φτωχαδάκια… δεν έχουν λεφτά για πέταμα. Ενώ εδώ «λεφτά υπάρχουν», και έχουμε και Υπουργό Κλιματικής Αλλαγής.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s