Ποιοί οι «φαιδροί» και ποιοί οι απατεώνες

Άκουσα ότι στην ημερίδα της ΕΛΕΤΑΕΝ την Δευτέρα που μας πέρασε (αυτή που ευχαρίστησε τους εμπρηστές των δασών), μερικοί αιολικοί χαρακτήρισαν όσους αντιδρούν ή διαφωνούν με τα σχέδιά τους ως «φαιδρούς» και «ανενημέρωτους». Ενδιαφέρον… Αυτό με κάνει εμένα φαιδρό και ανενημέρωτο. Θα μου πείτε… ούτε εγώ είμαι ευγενικός. Τους αποκαλώ «λαμόγια, απατεώνες, κρατικοδίαιτους, παράσιτα, μαφιόζους»…

Κύριοι της ΕΛΕΤΑΕΝ, και κύριοι πελάτες της ΕΛΕΤΑΕΝ:

Φαιδρός μπορεί να είμαι, ανενημέρωτος όμως δεν είμαι: Όπου έχουν μπει ή θα μπουν αιολικά, το ρεύμα που παράγουν κοστίζει 2 με 5 φορές το συμβατικό ρεύμα. Το κόστος αυτό καλύπτεται είτε με επιδοτήσεις είτε με αυξημένα τιμολόγια (ταρίφες τα λέτε). Χωρίς επιδοτήσεις και αυξημένα τιμολόγια δεν θα υπήρχατε. Σας προκαλώ να πουλήσετε ρεύμα στον ΔΕΣΜΗΕ την τιμή του συμβατικού ρεύματος. Άντε, στην τιμή του συμβατικού, προσαυξημένου με τα πρόστιμα που σαν υπαλληλάκια των Γερμανών, παρακαλείτε να μας επιβληθούν για να δικαιολογήσετε την ύπαρξή σας. Ούτε μία μέρα δεν θα αντέχατε με τιμές αγοράς. Ούτε μία.

Το αιολικό ρεύμα είναι και θα είναι αποτυχία –άσχετα τι θα προλάβετε να κλέψετε — επειδή ο αέρας δεν φυσάει αναγκαστικά όταν υπάρχει ζήτηση, και ούτε αυτός, ούτε το ρεύμα αποθηκεύονται σε πραγματική κλίμακα και με λογικό κόστος. Τα νούμερα του ΔΕΣΜΗΕ δείχνουν «διαθεσιμότητα» των αιολικών στην Ελλάδα 22-24% και έχει πολύ δρόμο έως το 90-95%. Τσεκάρετέ το. Για αυτό είναι καταδικασμένο το εγχείρημά σας.

Κάθε αιολικό χρειάζεται αντίστοιχη θερμή εφεδρεία. Αν δεν είναι 100% θερμή, είναι πάνω από 60-70%. Διαψεύστε με. Σίγουρα 100% συνολική. Διπλά λεφτά, διπλοί τόκοι, διπλά τα πάντα, αλλά δεν πειράζει, «λεφτά υπάρχουν» (όπως είπε η διάνοια ο αρχηγός μας) και κορόϊδα, γεμάτη η Ελλάδα.

Η μόνη επιστήμη που ξέρετε είναι να λύνετε δύο εξισώσεις με δύο αγνώστους: Οι δύο άγνωστοι είναι «χ» η επιδότηση και «ψ» η αυξημένη ταρίφα. Δηλαδή, πόση επιδότηση και πόση ταρίφα, για να κονομήσετε. Τα μόνα νομικά που σας χρειάζονται είναι πως θα μεθοδεύσετε νόμους, και θα καταστρέψετε Ελληνική γη.

Και γιατί τα κάνετε όλα αυτά; Για να σώσετε τον πλανήτη; Αυτοκτονώντας θα προσφέρετε μεγαλύτερη υπηρεσία στον πλανήτη, ρωτήστε τον Lovelock. Άντε γρήγορα, φτιάξτε μερικά, να σας τα εξαγοράσει η ΔΕΗ… τάκα-τάκα.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s