Η Αγλαΐα και οι Άραβες σοφοί της ερήμου


Για το ότι τα αιολικά είναι μία απάτη και μισή σε βάρος των υπανάπτυκτων, δεν έχω αμφιβολία. Ούτε αλλάζω άποψη επειδή έβαλαν οι Γερμανοί και οι Δανοί στην χώρα τους. Αυτοί που πήραν την απόφαση, το έκαναν και για να βγάλουν κάτι από τις εσωτερικές τους αγορές, και για κράχτη για εμάς τους υπόλοιπους.


Δεν πρόκειται για θεωρία συνομωσίας. Καθαρή και δηλωμένη πρωτοβουλία του Γερμανικού Υπουργείου (ή Υπηρεσίας) Ενέργειας, για να «προσφέρει λύσεις να σώσει τον κόσμο από την κλιματική αλλαγή» (http://www.renewables-made-in-germany.com/). Με βιτρίνα, το Club of Rome (παλιοί, δήθεν αριστερίζοντες, μελλοντο-καταστροφολόγοι), σύμμαχο τον αποτυχόντα Gore (που έχει θησαυρίσει από την άσκηση), αλλά, βασικά, Γερμανική προσπάθεια και προπαγάνδα. Κάτι σαν την οδοντόκρεμα Colgate που σε βοηθάει να βρεις γκόμενα(ο).


Στους Έλληνες, μας λένε ότι το Desertec το έστησε μια Γερμανίδα ονοματισμένη «Αγλαΐα» επειδή ήταν …πολύ φιλέλλην ο μπαμπάς της(!)


Στους Άραβες λένε ότι ήταν φωτισμένοι Άραβες σοφοί που ήθελαν ΑΠΕ στην έρημο! Χάντρες και καθρεφτάκια αναλόγως των ντόπιων αναγκών.

Και αν ο προφανής λόγος όλης αυτής της καλοστημένης διαφήμισης ήταν να πουλήσουν τα προϊόντα τους (την δουλειά τους κάνουν), 1) εμείς δεν χρωστάμε, ούτε θα είμαστε υποχρεωμένοι, αν οι ξεπουλημένοι δικοί μας δεν είχαν στηθεί (ή στήσει) επί τούτου, και 2) το πραγματικό αντικείμενο είναι το αέριο (και, λιγότερο) το πετρέλαιο της Βορείου Αφρικής. Αυτό τους έχει εκχωρήσει η άλλη Αυτοκρατορία μετά το 1990, για να μην ψωνίζουν και πολύ από τους Ρώσους. Και τα «νεοταξικά» «social transformations» θα φτιάξουν νέες αντι-νεοταξικές ιδεολογίες as surely as I can see you, baby.

Τα άλλα είναι για τους ιθαγενείς, καθηγητές Πολυτεχνείου, πλασιέ, και ντόπια λιγούρια — και συγγνώμη αν ακούγομαι sine nobilitate. Την οδοντόπαστα Colgate είχαμε επιλογή να μην την αγοράσουμε. Τώρα μπαίνουμε σε καταναγκαστικά…

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s