This iS – Πάρτα!


Απόψε θα φύγω από τα ενεργειακά. Πολλά λέγονται, και νευριάζω να ακούω τόσα για αναδιαρθρώσεις, ιδίως από Κυβερνητικούς που δεν θα ήξεραν τι είναι «Αναδιάρθρωση» ακόμα κι αν μία τους έπεφτε στο κεφάλι τους. Μπαρουφολογίας το ανάγνωσμα, και συγγνώμη αν ακούγομαι ασεβής. Αλλά αν η Κυβέρνηση πιστεύει έστω και κατά 3% ότι η μόνη διέξοδος είναι η Πράσινη Ανάπτυξη και άλλες ιδεοληψίες από Fluo ensemble, τι να περιμένεις; Θα έλεγα «τρίχες κατσαρές», αλλά δεν προβλέπονται με πράσινο fluo (και χίλια συγγνώμη από τις κυρίες).

Υπάρχει λύση για το δημοσιονομικό αδιέξοδο, και είναι στα πλαίσια του Μνημονίου, και δεν χρειαζόταν ένας χρόνος ανοησιών και πανάκριβων καθυστερήσεων: Απελευθέρωση επαγγελμάτων με μεταβατικές διατάξεις, απελευθέρωση ωραρίων, απελευθέρωση εργασιακών σχέσεων (de jure για κάτι που ισχύει de facto), μείωση δαπανών Δημοσίου, εκλογίκευση Δημόσιας Διοίκησης. Εγώ που δεν είμαι πολιτικός, το λέω εδώ και 2-3 χρόνια που ανακάλυψα το blogging. Αυτά, βραχυπρόθεσμα θα πονέσουν πολύ κόσμο, αλλά αν δεν γίνουν, οσονούπω θα πονέσουν τους πάντες (και περισσότερο τον «πολύ κόσμο»). Και, με συγχωρείτε, με ενδιαφέρει να πάρει μπρος η παραγωγή σε αυτή την χώρα που σε αντίθεση με το 1960 ή το 1980, δεν παράγει σχεδόν τίποτα.

Πιστεύω ότι έχουμε περάσει προ πολλού το σημείο που η φορολογία είναι αντικίνητρο –φαίνεται εκ του αποτελέσματος. Πρέπει να μειωθεί. Ενδεικτικά, ενιαίος συντελεστής φορολογία εισοδήματος 10%. Κατάργηση του πόθεν έσχες (όλων πλην πολιτικών και διορισμένων). Αν αυτοί που είναι φοροφυγάδες δεν μπορούν να φέρουν τα λεφτά τους πίσω, δεν θα τα φέρουν, τόσο απλό. Ή θα καταφύγουν σε μεθόδους λαθρεμπορίας σαν αυτές πριν την απελευθέρωση του συναλλάγματος.

Ούτε πλούσιος είμαι ούτε δουλεύω για πλούσιο. Είναι εύκολο να πάρετε ότι φανερό πλούτο έχουν οι πλούσιοι. Και μετά; Οι πλούσιοι πρέπει να έχουν κίνητρο να επενδύουν, όχι να κρύβονται. Και, η προσωπική μου γνώμη, εκτός εάν δείξετε μείωση 1€ σε Δημόσια έξοδα για κάθε 1€ σε φορολόγηση περιουσίας εγώ, αν ήμουν πλούσιος, θα σας θεωρούσα κλέφτες, και θα κρυβόμουν. Δέχομαι εφ ‘απαξ χαράτσι, αλλά να το δω να πιάνει τόπο. Να μειώσει το χρέος. Όχι για να πληρώνει Ινδούς υπεργολάβους που φτιάχνουν ποδηλατόδορομους σε μέρη που δεν έχουν ποδήλατα, ή να σκάβει τα βουνά για να καταστρέψει την ΔΕΗ.

Τέλος, η φιλολογία του κάθε κάθε λαγού για Αναδιάρθρωση. Αναδιάρθρωση τώρα. Σε στυλ και γλώσσα Λεωνίδα: «This is Πάρτα». « Δεν πληρώνουμε μέχρι να έχουμε», «έλα όταν έχω» κι αν γουστάρετε, βγάλτε μας από το ευρώ. Ο μόνος τρόπος να πιέσουν είναι να στείλουν στρατό κατοχής. Δεν θα το κάνουν γιατί κανένας από τους δανειστές δεν αντέχει να δει τα δάνειά του σε body bags. Δεν θα αρνηθούμε να ξεπληρώσουμε, αλλά όχι τώρα, όταν μπορούμε. Θα έχουν κάποιο write-down οι πιστωτές, αλλά όχι write-off. Αν δεν το καταλάβατε να βρείτε κάποιον να σας το πει πιο τεχνοκρατικά. Και μία λεπτομέρεια: Ξέρω πόσο πιεσμένες και οριακές είναι οι Ελληνικές Τράπεζες. Χρόνια προστατευτισμού, και κακώς νοουμένου ελέγχου του κάθε ΥΠΕΘΟ. Το «this is Πάρτα» δεν θα ισχύσει για αυτές, αλλά μία ίσως δύο, είναι κραυγαλέα Πασοκομάγαζα που κατέστρεψαν την Αγορά και θα τους άξιζε να πάνε περίπατο, για την θεσμική ζημιά που έχουν κάνει. Αν υπάρχει θεία δίκη και ο νοών, νοείτω.

Αυτό το κομμάτι το έγραψε με την βοήθεια του Θυμόσοφου. Το «S Πάρτα» ήταν δικιά του ιδέα. Ο νέος Λεωνίδας είναι από το http://www.neb.gr/phpBB2/viewtopic.php?f=6&t=1798 . Tα πράσινα fluo τα έφτιαξα εγώ… Ούτε σε βρακάκια δεν μου αρέσει, πιά, το Πράσινο.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s