Ξορκίστε τη Νέα Τάξη


Το δίλημμα: Πράσινο ή μπλε; (ή είναι Τοπικές οι εκλογές και δεν έχει σημασία;)


Δυστυχώς, οι πονηροί του κόσμου έχουν οικειοποιηθεί αυτά τα δύο ωραιότατα, ομολογώ, χρώματα και δεν ξέρεις αν πίσω από το πράσινο κρύβεται, π.χ., το μαύρο το κόκκινο και το κίτρινο… Για να το σκεφτείτε, να λίγη υπόκρουση:

Οι ΖΖ Top έγιναν γνωστοί την δεκαετία του ’80, αν και ξεκίνησαν επί Βιετνάμ. Σχεδόν καθαρόαιμοι rockers καταβολές σε country, folk και blues, και δόσεις heavy metal, χωρίς τις συναισθηματικές φορτίσεις που θα είχαν 15 χρόνια νωρίτερα, τουλάχιστον για την γενιά που ευθύνεται για όλα τα δεινά του πλανήτη, τους μεταπολεμικούς baby boomers, το ζωντανό πείραμα του Aldous Huxley.


Χμμμ… αναρωτιέμαι αν η rock ξορκίζει την επέλαση του άρματος της Νέας Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας — για να μην μείνουμε στα κινηματογραφικά έργα που ειρωνεύεται ο Günther Sachs . Μερικοί από εσάς την ονομάζετε και «Νέα Τάξη», αλλά ποιός κάνει τι σε ποιόν, μάλλον στις επενδυτικές μπροσούρες από το Zug φαίνεται… και στο «Νομοθετικό Έργο» της «Κυβέρνησής» μας.

Ξέρω… ούτε η μουσική rock, ούτε η πλασματική επιλογή χρωμάτων λύνει το …πρόβλημα. Αν, δηλαδή, ήξερα ποιό είναι το πρόβλημα. Το επιφανειακό πρόβλημα είναι η ύφεση, και η ύφεση είναι αποτέλεσμα παραβιάσεων απλών κανόνων σε …χρημαδοδοτήσεις. Αυξήθηκε ο δανεισμός σε σημείο που οι κανόνες δεν δουλεύουν. Αλλά, και αυτό, είναι χιουμοριστικό. Το πρόβλημα είναι, νομίζω το ίδιο πρόβλημα που υπάρχει από το 1815 (θυμάστε τον Castlereagh και τον Metternich;) , και το 1873 και κυρίως από το 1879, όταν οι Γερμανοί έκαναν την συμμαχία τους με την Αυστρο-ουγγρική αυτοκρατορία, στην προσπάθειά τους να μαντρώσουν τους Ρώσους, που προσπαθούσαν να έρθουν προς τα …εδώ. Παλιά η ιστορία, αλλά οι παίκτες έχουν αλλάξει μόνο ποιοτικά. Και στα ενεργειακά. Αυτά σκέφτομαι περιμένοντας την επόμενη μέρα. Καλή διασκέδαση αύριο (σήμερα).

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s