Καλά νέα; Ή πράσινα δικαιώματα υποτέλειας;


Τι σας έλεγα χτες; Δανείζεστε λεφτά με εγγυημένες φωτοβολταϊκές αποδόσεις, και σίγουρη απόδοση; Με συγχωρείτε. Ότι έγινε στην Αμερική πρόπερσι, έγινε στην Ευρώπη πέρυσι, και θα γίνει στην Ελλάδα του χρόνου. Παλιά, η καθυστέρηση ήταν μεγαλύτερη, αλλά με την παγκοσμιοποίηση, το διαδίκτυο και την ύφεση, τα πράγματα κινούνται ποιο γρήγορα.

ΔΕΝ θα αντέξουν τα υψηλά feed-in-tariffs, τους πονάνε και αυτούς. Το παραπάνω αρθράκι παραδέχεται ότι η απάτη έχει και δεύτερο σκέλος: Τα πράσινα πιστοποιητικά ρύπων. Αυτά δεν ενοχλούν τους Γερμανούς, απεναντίας, είναι σαν φόρος υποτέλειας που εισπράττουν από εμάς τους περίοικους. Και αυτό δεν θα αντέξει. Εκτός εάν καταρρεύσει το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα, και δεν πληρώνουμε πια φόρο για τόκους, και μείνει ο φόρος CΟ2. Και τα δύο μαζί δεν γίνεται.

Για αυτό σκίζονται οι Γερμανοί και τα παπαγαλάκια τους για το κλίμα και την Κανκούν. «Θα απαξιώσει σημαντικές επενδύσεις» λέει η Μπιρμπίλη στο παραπάνω άρθρο. «Μακάρι Παναγία μου!», λέω εγώ. Απαξιωμένες απάτες ήταν, κυρία μου, και μην παριστάνεις ότι δεν το ήξερες. Μοσχοπληρωμένες από τους φτωχούς που ψήφισαν το αφεντικό σου. Καταναγκαστικά. Με τον φαύλο νόμο για τις ΑΠΕ που άλλοι σου παρέδωσαν, και μας έφερες, προ-κατ, όταν ήρθες.

Addendum: Και η Τσεχία:

In November, the Czech parliament voted to halve feed-in tariffs for PV installations over 30 kW connected to the grid in 2011. In a country that will now have more than 1.2 GWof installed capacity, compared to just 50 MWtwo years ago, this drastic change in policy is sure to end only one way — poorly. Though the obvious comparison to the Spanish bust of2009 has been beaten to death, it is, without a doubt, accurate in this instance (ευχαριστώ για το update)

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s