Δεν συμμετέχουμε όλοι…


Όταν, εν γνώσει σου, ζημιώνεις οικονομικά, το νομικό πρόσωπο για το οποίο εργάζεσαι, και (στην περίπτωση του κυρίου Ζερβού) είσαι ο κυρίως υπεύθυνος, νομίζω ότι κάτι λέγεται αυτό. Δεν ξέρω εάν λέγεται απιστία ή εάν η απιστία προϋποθέτει και ιδιοτέλεια, και δεν νομίζω ότι τα έπιασε ο υπογράφων για να υπογράψει. Είμαι σίγουρος ότι δεν τα έπιασε. Δεν πήρε φακελάκι ή δώρο. Δεν γίνονται πλέον αυτά τα πράγματα, και ελπίζω όχι από αποφοίτους του Πρίνστον. Ούτε λάδωσαν ποτέ κανέναν, οι Γαλλικές εταιρίες, όταν πήραν εταιρίες που ιδιωτικοποιήθηκαν ή συμβάσεις παραχώρησης που υλοποιήθηκαν από το 1990 μέχρι σήμερα. Τσκ τσκ τσκ… τι κακοπιστίες mon Dieu…

Ωστόσο, η ΔΕΗ ζημιώνεται οικονομικά από την συνεργασία της με την EDF. Και εάν δεν αποδεικνύεται η οπτική όχληση, ή η ζημιά στα πουλιά, ή στο οικοσύστημα, δεν αποδεικνύεται γιατί είναι υποκειμενική. Στην Μπιρμπίλη και στα παπαγαλάκια της «αρέσουν» τα αιολικά. Η οικονομική ζημιά μετριέται. Μετριέται με απόδοση στα ίδια κεφάλαια, Καθαρή Παρούσα Αξία, EVA, πράγματα που εύκολα τεκμηριώνονται. Και αφού οι παπαγάλοι έμαθαν τα externalities, εκεί θα έβαζα τις «υποκειμενικές» οχλήσεις, αν και δεν θα χρειαστεί. Θα φανεί στην τιμή του ρεύματος. Το ρεύμα, δεν είναι κεκτημένο δικαίωμα, είναι όμως αγαθό κοινής ωφέλειας. Ακόμα και σε 100% απελευεθρωμένες αγορές. Κοινή Ωφέλεια. Η τιμή, μετράει.

Και ο μέτοχος της ΔΕΗ, το Ελληνικό Δημόσιο, επίσης ζημιώνεται. Τι δίνει, τι παίρνει…

Εάν ποτέ θελήσετε να κινηθείτε νομικά εναντίον ενός εκ των εικονιζομένων, και των νομιμοποιητικών πράξεων με τις οποίες ο ίδιος απαλλάσσεται, και του Νόμου περί ΑΠΕ με τον οποίο απαλλάσσονται αυτοί που τον απαλλάσσουν, τα λόγια είναι φτώχεια, και τα νούμερα αμείλικτα, και θα βρούμε παιδιά που λατρεύουν την οικονομική τεκμηρίωση δύσκολων θεμάτων. Και ας έρθει ο κάθε Ζερβός, να εξηγήσει, πώς και γιατί ήξερε η κα. Μπιρμπίλη, με το που ανέλαβε το 2009, ότι θα ακρίβαινε το ρεύμα το 2011.

Η υπογραφή του κυρίου Ζερβού ζημιώνει και την ΔΕΗ, και το Ελληνικό Δημόσιο. Μόνο με την παραδοχή ότι κάνει κάτι καλό για την κλιματική αλλαγή βρίσκει πάτημα, και αυτή είναι πολύ πιο υποκειμενική από την οπτική όχληση, και βρίσκει πάτημα στο πόσο κάνουν… ποια ακριβώς; Τα δικαιώματα ρύπων; Χαχαχαχά… Αν δεν τα μεταβιβάσει, αυτά ή κάποια άλλα, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση θα είναι «μηδέν». Είναι ήδη στο μηδέν στο Chicago…

Το πλέγμα της απάτης είναι καλά στημένο, αλλά όχι τοόσο καλά στημένο. Σήμερα, όοοολα τα δικηγορικά γραφεία, και όλα τα ελεγκτικά γραφεία, δουλεύουν για τον ακάλυπτο και την παρέα του (αυτόν με την γραβάτα όχι τον άλλο) και σας την έχουν στημένη τη δουλειά, το έχω ψάξει. Δεν θα είναι πάντα έτσι.

Κρατήστε τεφτέρι, πόσα χωματουργικά, πόσα μπετά, πόσοι δρόμοι, ποιος τους πληρώνει, βγάλτε φωτογραφίες, κατά την διάρκεια των έργων… Τους έχει ήδη καταδικάσει ο Δεύτερος Νόμος, και το …Λογιστήριο, και δεν το ξέρουν.

Για το αν τα έπιασε ή όχι ο Εφιάλτης, το 480 πΧ, επίσης δεν είμαι σίγουρος. Ίσως νόμιζε ότι κάνει καλό στον τόπο του, ίσως του έταξαν κανένα νέο ρούχο, ή οφίκιο, ή ανανέωση της σύμβασής τους… ξέρετε πώς γίνονται αυτά τα δύσκολα… Όσο για τις απειλές και τις συκοφαντίες… Από πότε απειλείς ή συκοφαντείς τον κλέφτη ή τον εισβολέα; Αυτοάμυνα το λέω εγώ.

Και δεν συμμετέχουμε όλοι στο ιστορικό έγκλημα.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s