Οι Πλούσιοι Πρασινίζουν


Υπάρχουν πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο. Δεν έγιναν όλοι πλούσιοι με τον ίδιο τρόπο, αλλά είναι πλούσιοι. Οι πλούσιοι έχουν δύο βασικά άγχη: 1) Να μην χάσουν τα λεφτά τους και 2) να μην τους φορολογήσουν. Ο κύριος IKEA, για παράδειγμα, έχει την επιχείρησή του σε …φιλανθρωπικό ίδρυμα. Και φυσικά, επενδύει σε Πράσινη Ανάπτυξη. Του δίνει και άλλες φοροαπαλλαγές, και όσο οι ορδές των ηλιθίων ακριβαίνουν το ρεύμα για να έχει φοροαπαλλαγές, όλοι είναι ευχαριστημένοι. Και ο φτωχός συγγενής με τα 600, και ο Γερμανός που πουλάει την «υψηλή τεχνολογία» και ο Γάλλος ή ο Ισπανός που θα κερδίσει τα δικαιώματα ρύπων.

Να βοηθήσω; Όοοολα αυτά, τα πληρώνουμε εμείς. Η κυρία Μπιρμπίλη, για αυτούς δουλεύει, με το πρόσχημα ότι σώζει τον πλανήτη. Το μάθαμε στο Zug: Making money while doing good. Ο κύριος Zug είναι σε ρούχα, καλά κάνει ο άνθρωπος και προσπαθεί να είναι αφορολόγητος. Βέβαια στους Times του Λονδίνου εμφανίζεται σαν …Ολλανδός, εγώ τον βρήκα, βασικά, Γερμανό.

Το ότι τους πληρώνουμε με το αυξημένο ρεύμα είναι ένα σκέλος. Εμείς πληρώνουμε φόρους στα λίγα που βγάζουμε (βγάζαμε). Και οι πλούσιοι πληρώνουν φόρους, αλλά οι πολύ πλούσιοι, το αποφεύγουν. Τα λένε φιλανθρωπίες, ή επί το ορθότερον Πράσινη Αγαθοεργία. Αφορολόγητη ανακύκλωση χρήματος με το αζημίωτο. Καλό για την απασχόληση σε Βορειοδυτικές χώρες. Πληρωμένο από την αύξηση στο ρεύμα και με ντόπιους μεσάζοντες, επίσης με το αζημίωτο. Αναρωτιέμαι αν η κυρία ΥΠΕΚΑ, και ο κύριος Μανιάτης, ξέρουν για ποιόν πραγματικά πασχίζουν… Μα δεν είναι εντυπωσιακή εφημερίδα το Βήμα;

Ελπίζω να καταλαβαίνετε τι παίζεται σε κάθε Κοπεγχάγη και κάθε Κανκούν και που βρίσκει την όρεξη η Γκρηνπής και ασχολείται, και γιατί τα ξανθά παιδάκια και οι μπλε ουρανοί. Ούτε το χαρτοφυλάκιό του θέλουν να δούνε να μειώνεται, ούτε τις αφορολόγητες ευκαιρίες τους.


Εάν δεν το έχετε ήδη δει, δείτε τις Πράσινες επενδύσεις για εκλεκτούς (Μάθημα 2ον). Εξηγεί γιατί οι πλούσιοι, εκτός από πλούσιοι, είναι και «πιό ίσοι» από εμάς: Περιμένουν καλύτερες αποδόσεις στα λεφτά τους, αφορολόγητες εάν γίνεται, και χωρίς ρίσκο, ει δυνατόν.

Η λίστα της εικόνας είναι από το 2009. Η κατάρρευση της Κοπεγχάγης, τα μισόλογα της Κανκούν και τα σύννεφα πάνω από το Κυότο είναι η μόνη μας ελπίδα. Δυστυχώς, είναι λόγω της ύφεσης. Οι κοινοί θνητοί θα φτωχύνουν, οι πλούσιοι δεν θα γίνουν πιο πλούσιοι. Εκτός εάν βάλουμε πολλέεες ΑΠΕ. Το εμπεδώσαμε;

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s