Το κλιματολογικό βαρίδι


Εδώ και καιρό, μου έχει μπει η ιδέα, ότι κάτι περίεργο παίζεται στην Αμερική με την Πράσινη Ανάπτυξη. Να ένα άρθρο στο Foreign Policy: Green techies want to shake climate baggage (οι πράσινοι τεχνολόγοι θέλουν να ξεφορτωθούν το κλιματολογικό βαρίδι). Με τίτλο «Ενεργειακή Καινοτομία 2010» οργανώθηκε ένα συνέδριο, με επιφανείς και σπουδαίους όπου λίγο ούτε πολύ αποφάσισαν ότι πρέπει η προώθηση της «καθαρής» ενέργειας να απεμπλακεί από τα politics της κλιματολογίας. Και πρέπει η καθαρή ενέργεια, να προωθηθεί με σύνθημα την …Ισχυρότερη Αμερική.

Εδώ και καιρό φωνάζω (ένας από πάρα πολλούς) ότι η Κλιματολογία είναι μία μπαρούφα και μισή (στον βαθμό που χρησιμοποιείται με τέτοιον χυδαίο τρόπο να πουλήσει εξαρτήματα και ανταλλακτικά Siemens και ΑΒΒ και Vestas κλπ)… Και χλευάζω και τον Πρωθυπουργό και την Μπιρμπιλοπαρέα που κλαίνε για τις αρκούδες της Ανταρκτικής (δεν έχει αρκούδες η Ανταρκτική) και προσβάλουν την νοημοσύνη μου, ιδρύοντας Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής… Και να συνέδριο που το παραδέχεται: Βαρίδι το Κλιματολογικό στην Πράσινη Ενέργεια.

Αλλά ποιοί ήταν οι διοργανωτές του Συνεδρίου; 1) Κάποιο Information Technology & Innovation Foundation και 2) κάποιο Breakthrough Institute. Διάβασα όλα τα βιογραφικά των μελών του ΔΣ και των experts του πρώτου. Ο Πρόεδρος έχει στο βιογραφικό του «appointed by President Clinton to the Commission on Workers, Communities, and Economic Change in the New Economy». Η Αμερικάνικη εκδοχή του νεοπασοκισμού.


Και το Beakthrough Institute? Bingo! Δείτε τα χρώματα της ιστοσελίδας. Να τα τα πράσινα παπαγαλάκια… Post Partisan Power… Και, βεβαίως, και στην Ευρώπη… Μ’ αυτό το πλευρό να κοιμάστε…

Πουλάκια μου… Έχετε εισβάλει και στην Αμερική, και μπορεί και να υποτιμούν τι πονηρά κεντροευρωπαϊκά παπαγαλάκια είστε… Κεντροευρωπαϊκοί χαμαιλέοντες! Αλλά απολαμβάνω να σας διαβάζω να ζορίζεστε.


Μετά την Κοπεγχάγη και την Κανκούν, το marketing θα αλλάξει. Μετράτε μέρες να αλλάξει τροπάρι και η Μπιρμπιλοπαρέα… Με το όνομα του Υπουργείου «Κλιματικής Αλλαγής» να δούμε τι θα κάνουν…

Δείτε παρακαλώ και την πρόσφατη ανάρτηση του Νοών…Νοείτω… Πώς ψήφισαν Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί στο άλλο φαινομενικά άσχετο αλλά μάλλον Νεοταξικό θέμα, και θα καταλάβετε γιατί φωνάζω: Ξεχάστε τις παλιές πολιτικές ταμπέλες… Κάτι σοβαρό έχει αλλάξει από το 1990 και μετά, και λέγεται η επιστροφή σε ανελεύθερο status quo ante και δεν είναι εκεί που θα το περιμέναμε, με τους «συντηρητικούς», είναι με τους …άλλους. Νεοσοσιαλισμός και οικοφασισμός. Δεν τους βγαίνει η Κλιματολογία, αλλά θα επανέλθουν. Και οι χαμαιλέοντες, πράσινοι είναι.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s