Διαδώστε το! Όχι στην Κάρτα του Πολίτη


http://allenaki.wordpress.com/2010/12/20/supreme-court-arguments-against-id-card/

Όταν βομβαρδίζεσαι με εξελίξεις και με δυσκολίες, σχεδόν πάντα χάνεις τον μπούσουλα. Είχα πει να κρατήσω το περιεχόμενο αυτής της ιστοσελίδας αμειγώς στο θέμα της Πράσινης Απάτης. Δυστυχώς (και για την Ελευθερία, και για το αμειγές της ιστοσελίδας), η Πράσινη Απάτη είναι υποσύνολο αυτού που λέμε «Νέα Τάξη», όπως την καταλαβαίνει ο καθένας.

Αν ο βομβαρδισμός με πληροφορίες και …ψυχαγωγία είναι μέθοδος υποδούλωσης που περιγράφει ο Aldus Huxley, η πονηρή, αμείλικτη και βίαια στέρηση ελευθερίας είναι του George Orwell. Στην Ελλάδα, μας ταϊζουν και από τα δύο.

Προσέξετε παρακαλώ την Κάρτα του Πολίτη. Ηλεκτρονική Ταυτότητητα με συλλογή προσωπικών πληροφοριών. Είναι ένα συστατικό Ορουελιανής καταπίεσης. Είναι τόσο ανελεύθερη που εκδοχές πολύ πιο ήπιες από αυτήν απαγορεύονται από το Σύνταγμα των ΗΠΑ. Μάλλον απαγορεύονται και από το Ελληνικό Σύνταγμα, όπως παραθέτει το αλλενάκι, που παρακολουθεί το θέμα.

Αν το PC σας συλλέγει πληροφορίες για το τι κάνετε, έχετε πάντα την επιλογή να μην το χρησιμοποιείτε, ή να το χρησιμοποιείτε συγκεκαλυμμένα. Η Κάρτα του Πολίτη ΔΕΝ θα σας αφήνει τέτοια περιθώρια. Θα είναι η σύγχρονη εκδοχή του τατουάζ στο χέρι, στο Νταχάου. Θα κάνει την ανησυχία για τα bar code περίπατο στο πάρκο. Ενημερωθείτε, και αντισταθείτε. Ναι, ξέρω, άλλο ένα πράγμα να σας ζαλίζει, αλλά μπαίνουμε σε εξαιρετικά δύσκολα.

«… έχω την γνώμη: α΄) ότι η καθιέρωση της κάρτας πολίτη με τα προβλεπόμενα στην πρόταση διαβούλευσης χαρακτηριστικά και σκοπούς για την ταυτοποίηση του προσώπου και για την συλλογή πληροφοριών και προσωπικών δεδομένων μπορεί να γίνει νομίμως μόνο με την προηγουμένη συναίνεση κάθε πολίτη και με την αυτονόητη πρόβλεψη επαλλήλου και εναλλακτικής εξακολουθήσεως χρήσεως των μέχρι σήμερα ισχυόντων τρόπων και μέσων ταυτοποιήσεως (δελτίο αστυνομικής ταυτότητος κλπ.) για όσους πολίτες ΔΕΝ συναινούν στην λήψη και χρήση της κάρτας πολίτη με πλινθίο και στην συναφή συλλογή, επεξεργασία κλπ. πληροφοριών και προσωπικών τους δεδομένων, και β΄) κάθε πολίτης δικαιούται να αρνείται να λάβει και να χρησιμοποιεί την προτεινομένη κάρτα, της πολιτείας παντάπασιν υποχρεουμένης να προβλέπει εναλλακτικούς τρόπους ταυτοποιήσεως, ήτοι δελτίο ταυτότητος χωρίς πλινθίο» .

Αθήναι 9 Δεκεμβρίου 2010 Ο Γνωμοδοτών ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ’ ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ http://opengov.gr/ypes/?c=18271

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s