21 Δεκεμβρίου 23:38 UTC (+2 ώρα Ελλάδος)


Άααα… ο ‘Ηλιος… Καλώς ή κακώς, χρειάζεται, αφού ασχολούμαι με την …Κλιματολογία. Όλη η κουβέντα για την υπερθέρμανση της Γης είναι επειδή υπάρχουν θεωρίες ότι η ηλιακή ακτινοβολία παγιδεύεται από το διοξείδιο του άνθρακα (ή από το μονοξείδιο του υδρογόνου — γνωστό και σαν …νερό), και, σαν σε θερμοκήπιο, ο Πλανήτης, ή η ατμόσφαιρα ζεσταίνονται.

Βασικά, έχει προωθηθεί σαν θρησκεία. Η θρησκεία της μαμάς Γης, και σαν καλά παιδιά οφείλουμε να την προστατεύσουμε. Αλλά να το δούμε λογικά:

1) Εάν άλλαξε το κλίμα, πρόσφατα
2) Εάν τεκμηριώσαμε την πρόσφατη αλλαγή,
3) Εάν η πρόσφατη αλλαγή είναι αληθινή ΚΑΙ ανθρωπογενής, δηλαδή,
3α) Εάν δεν είναι Ηλιογενής, ή
3β) Εάν δεν φταίει η …βαρύτητα,
4) Εάν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι περί αυτού,
5) Εάν έπρεπε να κάνουμε κάτι περί αυτού,

τότε, και μόνο τότε:

6) Θα είχε νόημα, σαν ένας, πιθανός, τρόπος,
7) Όχι ο μόνος ή ς καλύτερος ,
8) Να φορολογούσαμε την χρήση ορυκτών καυσίμων,
9) Ειδικά το φτηνότερο και πολυπληθέστερο, το κάρβουνο
10) Προς όφελος του αερίου (ή των πυρηνικών)
11) Και με, ίσως, παράλληλη ευνόηση των ΑΠΕ (που πάλι δεν βγαίνουν τα νούμερα…)

Με τις όποιες συνέπειες, και τους όποιους χαμένους (τους φτωχούς) και κερδισμένους (τους πλούσιους). Είναι ή δεν είναι τραβηγμένο; Εάν κάνατε ποτέ μάθημα Λογικής στο σχολείο, και, φυσικά, εάν δεν βαριέστε, σκεφτείτε αυτά τα (1) έως (11).


Έχουμε Υπουργείο, τρομάρα μας που ασχολείται με αυτά. Το πληρώνουμε, αυτό του Υπουργείο, με φόρους και περικοπές, και αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και συνεπαγόμενες πληθωριστικές αυξήσεις στα πάντα. Γιατί; Επειδή το «1» έως «11» είναι σωστά; Μάλλον όχι. Πληρώνουμε γιατί 5-6 εταιρίες και 10-20 επενδυτές, θα βγάλουν πολλά λεφτά εάν φορολογηθεί το ηλεκτρικό ρεύμα. Το ρεύμα είναι πιο ανελαστικό από τους φόρους. Σε μία χρεοκοπημένη χώρα, μπορεί και να μην πληρώνεις φόρους. Ρεύμα; Δύσκολο.


Γιατί διάλεξα να σας τα πω αυτά χρονιάρες μέρες; Γιατί απόψε, 22 Δεκεμβρίου, στις 1:38 π.μ., σε μία ώρα και 37 λεπτά από το ανέβασμα της ανάρτησης (ώρα 11:38 μ.μ., 21 Δεκεμβρίου, στην …Αγγλία), έχουμε χειμερινό ηλιοστάσιο. Η Γη έχει την μέγιστη κλίση της, -23,5 μοίρες από τον Ήλιο, και, βασικά, κατά 99,99% ή 99,9999999% για αυτό κάνει κρύο (στο Βόρειο ημισφαίρειο… από κάτω, κάνουν σερφ).


Η Γη είναι μέσα στην Ηλιόσφαιρα, για την ώρα αρκετά μακριά, από το κέντρο ώστε να μην …ζεσταινόμαστε, αλλά κοντά. Μέσα στην ηλιόσφαιρα. Η ηλιόσφαιρα τελειώνει πολύ πιο πέρα από τον Πλούτωνα (κλίμακα είναι λογαριθμική). Σε 5 δις χρόνια, το υδρογόνο που ψήνεται σε ήλιο, στο κέντρο του Ήλιου θα τελειώσει, και θα ψήνεται το ήλιο σε κάρβουνο, δεν έχει σημασία, ο Ήλιος θα έχει γίνει θεόρατος, και θα έχει καταπιεί, εμάς και την Γη. Εν τω μεταξύ, όποιος δεν καταλαβαίνει ότι βασικά, ο Ήλιος καθορίζει το κλίμα μας (και όχι μόνο), μάλλον σκεπτικιστής θα είναι. Ο Ήλιος, η τροχιά της Γης, η περιστροφή της, η κλίση της, η τροχιά της Σελήνης, η επιρροή της Σελήνης στις θάλασσες, τα ρεύματα…

Τώρα που το φαινόμενο του θερμοκηπίου, όπως το έχουν σερβίρει, γίνεται σιγά σιγά ανέκδοτο, ψάχνουμε τα θαλάσσια ρεύματα, οι Νέες Θρησκείες αξίζουν πολλά λεφτά, και ο Χριστιανισμός έκανε 300-400 χρόνια να εδραιωθεί. Βέβαια, με το που θα καταλάβουν τα θαλάσσια ρεύματα, θα τους ανοίξει η όρεξη και για τα ηλιακά… Εκεί να δείτε μόντελινγκ που σηκώνει… Θερμοπυρηνικές εκρήξεις στο κέντρο σούπας πλάσματος που βράζει με μακαρόνια από μαγνητικά πεδία, και, πού και πού, «πλοπ» μια μπουρμπουλήθρα, και να οι ριπές ηλιακού ανέμου ασύγκριτα μεγαλύτερης ενέργειας από τον αιολικό άνεμο… Μόνο που όσες ηλιοανεμογεννήτριες και να βάλουμε, δεν θα γλυτώσουμε το τέλος αυτού του μικρόκοσμου σε 5 x 10^9 χρόνια… Έχουμε ζήσει περίπου την μισή ζωή μας. Άντε να σας φτιάξω το κέφι.


Την ιδέα για αυτήν την ανάρτηση μου την έδωσε ο φίλος sv3auw . Οι μπλέ γραμμούλες παριστάνουν το μαγνητικό πεδίο της Γης, που πιέζεται από τον ηλιακό άνεμο και παραμορφώνεται σαν μέδουσα. Και γίνεται άνω κάτω, όταν του έρθει μία ηλιακή μπουρμπουλήθρα καταπάνω του.


Δεν έχω πεισθεί ότι η αλλαγή στο κλίμα για την οποία μου λένε υπάρχει, μπορεί να υπάρχει, μπορεί και να είναι ανθρωπογενής, δεν έχει σημασία. Αλλά αν υπάρχει, οι τάξεις μεγέθους στις μεταβολές και τα καπρίτσια αυτού του πυρακτωμένου και ιονισμένου πλάσματος δίπλα μας μπορεί και να είναι 1 ή 3 τάξεις μεγέθους (10 ή 1000 φορές) πιο σημαντικές από αμφίβολες μετρήσεις σε ασαφή επίπεδα της ατμόσφαιρας ή της γης. Η επιρροή του ηλιακού ανέμου στην δημιουργία νεφώσεων (που δημιουργεί ψύξη) επίσης μου ακούγεται μικρής σημασίας σε σχέση με τις ηλιακές μπουρμπουλήθρες. Τι νούμερα να παραθέσω… Θα τρελαθώ στα μηδενικά ή στους εκθετικούς βαθμούς. Άσε το αποτέλεσμα του να βαλω 10.000 Α/Γ… Λίγο μεταφυσικά, προσκυνώ τον Ήλιο, που σέ 1 ώρα και 37 λεπτά θα ξαναγεννηθεί (δηλαδή η σβούρα θα πάψει να είναι στο -23,5, και θα φτάσει στο +23,5 σε έξη μήνες). Σήμερα στολίζουμε δέντρα, σε 6 μήνες θα πηδάμε φωτιές.

Οι εικόνες και άλλες λεπτομέρειες για το trivia pursuit είναι από τα παρακάτω:

http://www.timeanddate.com/calendar/december-solstice.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Solar_System
http://en.wikipedia.org/wiki/Heliosphere
http://en.wikipedia.org/wiki/Magnetosphere
http://en.wikipedia.org/wiki/Solar_variation

Τώρα, που κάνει κρύο, οι υπερεξειδιεκυμένοι επιστήμονες θα αρχίζουν να ψάχνουν αλλαγές στην βαρύτητα της Γης… για να μας δικαιολογήσουν την …κλιματική αλλαγή; Οι «επιστημονικοί» δορυφόροι είναι πανάκριβοι, και εκτός από τα ωραία χρώματα, υπάρχουν για άλλους λόγους, όπως λέμε «Πόλεμος πάντων πατήρ εστί, πάντων δε βασιλεύς, και τους μεν θεούς έδειξε τους δε ανθρώπους, τους μεν δούλους εποίησε τους δε ελευθέρους«. Ο συγκεκριμένος δορυφόρος είναι της ESA (η Ευρωπαϊκή NASA) και πέταξε από τέως Σοβιετική εγκατάσταση. Και οι μπλε γραμμούλες της γήινης μαγνητόσφαιρας, αυτές που σπρώχνονται από τον ηλιακό άνεμο, και αυτές στην υπηρεσία του πολέμου είναι… Όπως τα είπε ο Ηράκλειτος.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s