Psy Ops (ψυχολογικές επιχειρήσεις)


Φυσικό είναι, σε καιρό ύφεσης και συρρίκνωσης να υπάρχει γκρίνια και απαισιοδοξίες. Και ποικίλες αναλύσεις, θεωρίες και παραπληροφόρηση. Είχα θέση, λίγο αφοριστικά, το ερώτημα εάν εισπράττουμε Orwell ή Huxley, και η απάντηση είναι «και τα δύο», ενισχυμένα όχι μόνο από την Τηλεόραση (όπου διαλέγεις ανάμεσα στα ψέματα, τις ξανθιές, και τα ιερά σινδόνια), αλλά και από το διαδίκτυο.

Υποθέτω ότι πάντα υπήρχε προπαγάνδα και παραπληροφόρηση είτε σαν πολεμική τακτική, είτα σαν μηχανισμός ελέγχου και επιρροής του κόσμου. Αλλά τώρα, με το διαδίκτυο, το πράγμα έχει ξεφύγει. Δηλαδή χάνεις λογαριασμό τι είναι αξιόπιστο και τι όχι, και υπάρχουν τόσες πολλές ιστοσελίδες, που μπορείς να τεκμηριώσεις σχεδόν οποιαδήποτε θέση , για οποιοδήποτε θέμα.

Έχω ωστόσο γίνει καχύποπτος με την ευκολία εύρεσης, και την αποδοχή, ορισμένων σελίδων, ακόμα και αυτών που στηρίζουν θέσεις που μου είναι προσφιλείς. Γενικά. Έχω γίνει καχύποπτος με το πόσο έχουν σαρώσει τα «αντιτραπεζικά» θέματα. Πολλά, μέσω από εξ ίσου σαρωτικές αντι-νεοταξικές ιστοσελίδες. Και, τέτοιες μέρες, τίποτα το ευκολότερο από το να αποδεχτώ ότι οι τράπεζες τα έχουν κάνει ρόϊδο (τα έχουν) και ότι φταίνε για την κρίση (ναι σε κάποιο βαθμό), και ότι υπάρχει συνωμοσία του Κεφαλαίου να αποκτήσει όλα τα κακά του Μονοπωλιακού και καταπιεστικού Κεφαλαίου. Εγώ ο ίδιος το προωθώ αυτό, αν και έχω προσπαθήσει, στο βαθμό που το έχω συμπεράνει κάπως ανεξάρτητα, να διαχωρίσω το «μυστικιστικό» από την ουσία, που θεωρώ ότι είναι τα συμφέροντα, και μόνο αυτά.

Δυστυχώς το παζλ είναι πολυδιάστατο, και οι παίκτες πολλοί και παμπόνηροι (και αυτό είναι το νόημα του Huxley). Στο θέμα της Πράσινης Ανάπτυξης, όσο το έχω ψάξει, νομίζω ότι βλέπω παντού τον Γερμανικό παράγοντα, αλλά σε συμμαχία με μερίδα του πολιτικού φάσματος των ΗΠΑ που ονομάζω (σοσιαλ)Δημοκρατικούς. Θα έλεγα ότι ακολουθεί οργανωτικές δομές, μεθοδολογίες και άτομα που θα χαρακτήριζα «αριστερά», και, αν και βλέπω σαφές Ρωσικό συμφέρον στην προώθηση αερίου, ο Πούτιν, κατά δήλωσή του, δεν αποδέχεται την καταστροφολογία της κλιματικής αλλαγής, θεωρεί την πυρηνική ενέργεια σαν μονόδρομο και θεωρεί άλλες μορφές (τις ΑΠΕ) «φλυαρία» (claptrap).

Στο θέμα των τραπεζών, παρ’ ότι τους αποδίδω ευθύνη για τα μύρια όσα, πολλές από τις αντιτραπεζικές, και αντι-νεοταξικές καρυγές, και η υπερπληθώρα υλικού που εμφανίζεται στο διαδίκτυο με κάνει κα υποψιάζομαι διαφορετικούς παίκτες. Υπάρχει πολύ, μα πολύ διαδικτυακό μπούρου μπούρου με αποδέκτη τους Αμερικάνους κυρίους και πολεμική κατά του αγγλοαμερικανικού τραπεζικού κατεστημένου. Μέχρι και o …Abraham Lincoln έχει επιστρατευθεί κατά των τραπεζών (οι Αμερικάνοι τον έχουν περί πολλού τον συγκεκριμένο). Του αποδίδουν την εξής ρήση:

«The money powers prey upon the nation in times of peace, and conspire against it in times of adversity. The banking powers are more despotic than a monarchy, more insolent than autocracy, more selfish than bureaucracy. They denounce as public enemies, all who question their methods or throw light upon their crimes. I see in the near future a crisis approaching that unnerves me and causes me to tremble for the safety of my country; corporations have been enthroned, an era of corruption in High Places will follow, and the Money Power of the Country will endeavor to prolong its reign by working upon the prejudices of the People, until the wealth is aggregated in a few hands, and the Republic is destroyed. I feel at this moment more anxiety for the safety of my country than ever before, even in the midst of war».

Εντυπωσιακό δεν είναι; Με μία διαφορά… Πουθενά κανείς δεν έχει βρεί πού, και πότε, και σε ποιό κείμενο υπάρχει αυτή η επαναστατική αντιτραπεζική ρήση (και αν ποτέ βρώ την πηγή, θα επιστρέψω εδώ για να την αναφέρω). Αλλά, με το που το είδα, …δάκρυσα. Άσε που κυκλοφορεί και κλιπάκι που λέει ότι για αυτό δολοφονήθηκε. Πολλά, που αποδίδονται σε επώνυμους, σε ιστοσελίδες και βιντεοκλιπάκια, δεν έχουν παραπομπή αναφοράς… Να τα υποψιάζεστε αυτά… Ο,τιδήποτε αποδίδεται σε ειδικούς σε κοινή γνώμη, αν δεν έχει ονοματεπώνυμο και ημερομηνία, να κουμπώνεστε.


Και η μανία με το Federal Reserve… Οι πιο απίθανες ιστορίες κυκλοφορούν μέσα στην Αμερική, φυσικά για τοπική προπαγάνδα. Και ο απλός άνθρωπος τα αποδέχεται αυτά ευχαρίστως, όταν οι αγορές είναι στον βυθό της θάλασσας… Όταν δεν είναι, τους έχουν εικόνισμα σε κάντρο… Όποιος πραγματικά έχει αϋπνίες, μπορεί να ενημερωθεί εγκυκλοπεδικά… Ναι, ναι, έχω δει διάφορα τρομοκρατικά κλιπάκια για το Fed, και τους Rothschilds, μερικά είναι ψυχαγωγικά σε εμφάνιση… Για μένα, το Fed είναι το παραπάνω γράφημα (και ο,τι, φυσικά, περιέχει). Αλλά δεν με ενδιαφέρει το Fed αυτήν την στιγμή. Με ενδιαφέρει η ποσότητα και το ύφος της προπαγάνδας, γιατί περί αυτού πρόκειται. Να ένα δείγμα:


Αν εσείς καταλάβετε ποιόν εξυπηρετεί αυτή η ρητορεία, θα με ενδιέφερε να μάθω. Θα τα ονόμαζα όλα αυτά psy ops. Πρόλαβα τις ψυχολογικές επιχειρήσεις άλλης εποχής… Όσοι είστε κάτω των 40 ή 45 ετών, δεν έχετε ιδέα τι τρομερό μήνυμα είχε και πώς άλλαξε τον σύγχρονο κόσμο (άσε που εμφανίστηκε το χάπι και το AIDS). Και ενώ δημογραφικά ή κάπως, ο κόσμος ήταν έτοιμος για αυτό, όσο μεγαλώνω, δεν πιστεύω καθόλου ότι ήταν αυθόρμητο. Είχε σκοπό και παρ’ ολίγον να τον πετύχει:


Την εικόνα με τον τύπο με το τρίτο μάτι, την βρήκα εδώ. Μια ιστοσελίδα που έχει και ήχο. Η εικόνα, μου λέει (εάν είμαι «Αμερικάνος Πατριώτης») να μην παίρνω σοβαρά τις φήμες ότι αυτά που γίνονται είναι μέρος Ρωσικού ψυχολογικού πολέμου. Έχει και ήχο. Η φωνή μοιάζει με τον Alex Jones, αλλά δεν είναι. Τον άκουσα για 10 λεπτά. Καθαρή προπαγάνδα. Μας είπε ότι είναι «μόνος» και δεν έχει βοήθεια. Έθαψε κανονικά την Blackwater και τι κακοί που είναι και γιατί τους πληρώνουμε και είναι …CIA. Είπε για τις κακές Τράπεζες, κακούς ακροδεξιούς που οργανώνουν τρομοκρατία… Ηλιακούς αποστακτήρες νερού… Ελευθερία και την κακή Κυβέρνηση και τον …αφελή κόσμο. Αυτά μυρίζουν, έχουν γεύση και μοιάζουν με Σοβιετική προπαγάνδα. Τώρα ποιος είναι από πίσω, τρέχα γύρευε… αν μοιάζει, δεν θα είναι… ή το ανάποδο;…

Και επειδή αυτοί είναι χώροι γεμάτοι με ψευδοσκόπια, και άντε να πιστέψεις ή να καταλάβεις ποιός λέει τι — ιδίως αν δεν είσαι και εσύ του χώρου, να άλλη μία ιστοσελίδα http://www.grademastersales.com/Jed.html . Και αυτός, όπως όλοι, δηλώνει πατριώτης. Μάλλον έχει άλλη άποψη από (και για) τον Alex Jones, και θέλει υπομονή. Θα κάνω μία παρατήρηση, σε συνέχεια του follow the money του φίλου παγωτατζή: Δεν έχω δει τραπεζίτη, σαν αυτούς του Alex Jones, να θέλει να βάλει σε προβλέψιμο και καταπιεστικό καλούπι τους πελάτες του. Οι τραπεζίτες, αυτοί που ξέρω εγώ, βγάζουν λεφτά από volatility… Βέβαια εγώ δεν ξέρω τους πάρα πολύ μεγάλους, αν και αυτοί, στο σενάριό του, παίζουν με global long wavelength volatility… χμμμ…

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s