Δεν είναι μακάκες. Είναι απατεώνες.


Τι λέει το κουτάκι με το πρασινούλι πλαισιάκι πάνω δεξιά στη σελίδα; Λέει ότι ο ΔΕΣΜΗΕ είναι στο κόκκινο από τα καπέλα των ΑΠΕ και δεν μπορούν να το κρατήσουν άλλο, και θα το μετακυλήσουν στον καταναλωτή.

Και γιατί το κάνουν λίγο λίγο; Γιατί είναι της θεωρίας «λίγο-λίγο να μην τον καταλάβεις»

Και πώς, μα πείτε μου «πώς» ήξερε η κυρία Μπιρμπίλη ΠΕΡΥΣΙ τον Οκτώβριο ότι θα ανέβουν τα τιμολόγια της ΔΕΗ; Απλά: Είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία να βάλει ΑΠΕ για να προστατεύσει απο τί; Από την …Κλιματική Αλλαγή! Δεν μας λέει για ποιά Κλιματική Αλλαγή εννοεί… αυτήν ΠΡΙΝ την Κοπεγχάγη ή μετά την Κανκούν;

Και πώς απέκτησε άποψη ο μικρός που μιλάει με το «λγλλί» ότι είναι απαραίτητες οι αυξήσεις; Με διαβάζει, και ξέρει ότι οι ΑΠΕ, χωρίς να παράγουν ρεύμα, όταν το θές είναι 2 και 3 και 4 και 5 φορές πιο ακριβές από το κανονικό ρεύμα.

Και πού κάνει λάθος μεγάλο το TROKTIKO; Δεν είναι μακάκες, είναι απατεώνες, κλέφτες, σοσιαληστές.

Χρόνια πολλά στην Υπουργό Κλιματικής Αλλαγής. Την επόμενη αύξηση στο ρεύμα θα μας την σπρώξει πριν το Πάσχα.

Τα καλά μαντάτα τη εικόνας τα ξέρω εδώ και 14 μήνες, αλλά τα είδα σήμερα εδώ.

Τέλος ΑΠΕ (από το υστέρημά μας, λέω εγώ)

Αναπροσαρμογές προς τα πάνω, δεν αποκλείονται και στο τέλος ΑΠΕ, καθώς ο σχετικός λογαριασμός που τηρεί ο ΔΕΣΜΗΕ για πληρωμή των παραγωγών, είναι ήδη ελλειμματικός κατά περίπου 90 εκατομμύρια ευρώ στο τέλος του 2010. Για το 2011, το τέλος θα αναπροσαρμοστεί με αυξομειώσεις ανά κατηγορία καταναλωτών. Ωστόσο με βάση τους υπολογισμούς της ΡΑΕ οι απαιτήσεις του λογαριασμού το 2011 θα ανέλθουν σε 350 εκατομμύρια ευρώ.

Από το ποσό αυτό, τα 100 εκατομμύρια, θα προέλθουν από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού, μέσω του τέλους ΑΠΕ. Το υπόλοιπο, δηλαδή 250 εκατομμύρια ευρώ, θα καλυφθούν σύμφωνα με δεσμεύσεις του υπουργείου ΠΕΚΑ, από τη δημοπράτηση αδιάθετων δικαιωμάτων ρύπων, μέχρι την 31 Μαρτίου.

Η ΡΑΕ επισημαίνει ότι ενδέχεται να μην καλυφθεί το ποσό αυτό από τη δημοπράτηση, ή να αυξηθεί σημαντικά η παραγόμενη ενέργεια από ΑΠΕ, κυρίως φωτοβολταϊκά, ή να διαμορφώνεται χαμηλά η οριακή τιμή του συστήματος, οπότε θα πρέπει να υπάρξει νέα πρόταση για το ύψος του ειδικού τέλους ΑΠΕ, αλλά και κάθε άλλη ενέργεια, προκειμένου να αποφευχθεί η συνέχιση του ελλείμματος του ειδικού λογαριασμού που τηρεί ο ΔΕΣΜΗΕ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με βάση τις εκτιμήσεις του ΥΠΕΚΑ, μέσα στο 2011 θα ενταχθούν επιπλέον 200 μεγαβάτ φωτοβολταϊκά και τουλάχιστον 300 μεγαβάτ αιολικά, ενώ η συνολική εγκατεστημένη ισχύς σε ηπειρωτικό σύστημα και νησιά θα πλησιάσει τα 2.000 μεγαβάτ, έναντι των 1.600 μεγαβάτ σήμερα.

Από την Ναυτεμπορική. Η έμφαση, bold κλπ, δικά μου. Πλήρωνε κορόϊδο, πλήρωνε.

Δείτε και το Καφενείο:

Νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ θα επιφέρει η αύξηση του ειδικού τέλους Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, από την οποία το δημόσιο προσδοκά να συγκεντρώσει εκατό εκατομμύρια ευρω.

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ζητά να επανεξεταστούν μέχρι το τέλος του χρόνου οι αυξήσεις, ώστε να αντανακλούν το πραγματικό κόστος.

Υπενθυμίζεται ότι στην αρχική της εισήγηση, στις αρχές του χρόνου, είχε κάνει λόγο για αυξήσεις της τάξης του 60%.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s