Η παραγωγή γνώσης (για την Κλιματική Αλλαγή)


Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας είναι μία απόλαυση, όαση στην νεοελληνική υποβάθμιση. Ενώ, λοιπόν, δεν άγχομαι όταν βλέπω φλουό ή λαδί πράσινες ιστοσελίδες να διαφημίζουν αιώνια νεότητα αν βάλεις φωτοβολταϊκά με 20ετές δάνειο και υποθήκη στο σπίτι σου (εσείς και η Τράπεζα να άγχεστε για αυτό, εγώ, απλά ενοχλούμαι, γιατί ΕΓΩ θα πληρώνω το feed in tariff μέχρι να το κόψει η επόμενη ΥΠΕΚΑ), άγχομαι όταν βλέπω παραγωγή ψεύτικης, παραπαλανητικής, αμφιλεγόμενης, ύποπτης και πιθανώς δόλιας γνώσης από σοβαροφανή ιδρύματα. Και, φυσικά, αναφέρομαι, σε τι άλλο; στην Παγκόσμια Κλιματική Αλλαγή.

Σε ποια Κλιματική Αλλαγή αναφέ-ρεστε; Σε αυτήν που διαφημίζει ο Gore για να εισ-πράξει από τις επενδύ-σεις του; Σε αυτή που προωθεί ο Ινδός μηχανικών τραίνων του OHE με του μάγειρες του Πανεπιστημίου της East Anglia; Σε αυτή που προσεύχεται να ΜΗΝ πέσουν οι τιμές του πετρελαίου για να πουλήσουν αιολικά; Σε αυτήν που προωθούν κοινωνικά απροσάρμοστοι ψυχοπαθείς και μισανθρωπικά ανθρωποειδή σαν νέα καταπιεστική θρησκεία; Ή, απλά, σε αυτήν που χρειάζεται το ΥΠΕΚΑ για να δικαιολογήσει την καταστροφή των τελευταίων παρθένων εδαφών στην Ελλάδα;


Την χαριτωμένη ανατύπωση της Εστίας του 1900, θα την έχετε δει. Να και ένα άρθρο του Monthly Weather Review,του …1922. Και τότε ανησυχούσαν για τους πάγους.


Το κλίμα αλλάζει συνέχεια το τελευταία 500.000 χρόνια. Αλλάζει λόγω ήλιου, τροχιάς Γης και ίσως Σελήνης, τεκτονικών εξελίξεων στην Γη… απλά πράγματα. Ίσως να αλλάζει και λόγω ανθρώπων. Ή ίσως αυξήθηκαν οι άνθρωποι λόγω κλίματος… Δεν θα επαναλάβω όσα έχω ήδη πει, αλλά ενημερώνω ότι άλλαξε το παραμύθι. Οι πράσινοι παπαγάλοι δεν χρησιμοποιούν, πια, την «κλιματολογία», γιατί τα επιχειρήματά της είναι τόσο βλακώδη, που εξευτελίστηκαν. Δεν έχουν κατασταλάξει ακόμη ποιο θα είναι το νέο τροπάριο, όταν το μάθω, θα ασχοληθώ και με αυτό. Εσείς πάντως μην πέφτετε σε τέτοια χαμηλά επίπεδα, είναι κρίμα.

Τα τελευταία δύο γραφήματα της …παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής, τα πήρα από εδώ. Εξαιρετικό site.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s