Δώστε, δώστε, κι άλλα Πράσινα Δάνεια

«Για μαζική έξοδο ετοιμάζονται οι θεσμικοί επενδυτές από Ισπανικές επενδύσεις μετά από απόφαση της Ισπανίας. Η Ισπανία αποφάσισε λίγο πριν τα Χριστούγεννα να περικόψει κατά 30% προσυμφωνημένες ταρίφες ρεύματος στους φωτοβολταϊκούς παραγωγούς (αντιστοιχεί σε €3 δις) για τα επόμενα τρία χρόνια, σαν μέρος της μείωσης του ελλείμματος.

Όλο το άρθρο των FT, εδώ. Είχα γράψει για την πιθανή χρεοκοπία φωτοβολταϊκών παραγωγών τον Οκτώβριο του 2010 . Για τις πιθανές επισφάλειες στο Ελληνικό τραπεζικό σύστημα από τις Πράσινες Ιδεοληψίες, εδώ. Η φωτό της κυρίας Μπιρμπίλη με τον κύριο Ταμβακάκη (που χορηγεί πράσινα δάνεια) από εδώ. Θα σας κράξω όταν, νομοτελειακά, θα ανακοινώνετε πρόβλημα στα βιβλία σας από τα πράσινα δάνεια. Θυμηθείτε την Χρηματιστηριακή φούσκα και την «Σωτηρία» του ΧΑ. Τα δάνεια σε ακίνητα τα εμπεδώνετε, άντε, ξυπνάτε. Η είδηση δεν είναι ότι δεν στέκουν οι ΑΠΕ χωρίς επιδοτήσεις (αυτό το ξέρουμε). Η είδηση είναι ότι οι ΑΠΕ, και κάθε αντιπαραγωγική επένδυση (με ονοματεπώνυμο), χαντακώνουν τις Τράπεζες, και το Κράτος (άσε τον Λαό, για αυτόν δεν μας νοιάζει).

Ενώ πολλές χώρες έχουν κόψει επιδοτήσεις σε νέα φωτοβολταϊκά έργα, η Ισπανία είναι η πρώτη που το έκανε αναδρομικά (…)

Η εξέλιξη μπορεί να έχει παρενέργειες στις Ισπανικές χρηματαγορές. Έρευνα σε 52 θεσμικούς, με €8 τρις υπό διαχείριση, κατέληξε τον Σεπτέμβριο, ότι αναδρομική περικοπή της ταρίφας θα ανέβαζε το επενδυτικό ρίσκο για Ισπανούς ηλεκτροπαραγωγούς, την βιομηχανία, καθώς το Κράτος της Ισπανίας».

Ευχαριστώ τον φίλο που μου έστειλε το απόκομμα των FT.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s