Πράσινες συνεργασίες

«Κι άλλη Πράσινη συνεργασία της ΔΕΗ με ελληνικό όμως όμιλο

Μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ στην Ελλάδα θα υπογράψει η ΔΕΗ με μεγάλο ελληνικό όμιλο, κατά τα πρότυπα της πρόσφατης αντίστοιχης συνεργασίας με την γαλλική EDF Energies Nouvelles. Δεν λέω το όνομα για να μην τους προκαταλάβω, αλλά σας δίνω τα κλειδιά: η συνεργασία θα αφορά ακόμα και το «πρασίνισμα» της Κρήτης, μεγάλα έργα διασύνδεσης των νησιών κ.λπ»

Εγώ, που δεν είμαι στο κύκλωμα, για Κοπελούζο και ΤΕΡΝΑ/ΓΕΚ ακούω. Καιρό τώρα διαφημίζουν ότι θα κάνουν αυτή την «επένδυση», δηλαδή, ότι θα τούς φτιάξει η ΔΕΗ αυτή την επένδυση.

Και να μια εικασία γιατί η ΔΕΗ κοντράρεται με τους μικρούς φωτοβολταϊκούς: Τα φωτοβολταϊκά λεφτά (τα €7.500 τον χρόνο που φαντασιώνονται οι αγρότες), είναι τσάμπα χρήμα (τσάμπα δικό μας χρήμα, του καταναλωτή χρήμα). Γιατί να το δώσουν στους αγρότες; Το «εξοικονομούν» για να το δώσουν στον ιδιώτη που ξέρει και …μιλάει Ελληνικά.

Τα Μνημόνια Συνεργασίας που υπογράφει η ΔΕΗ είναι λεφτά και πλάτες που βάζει η ΔΕΗ, προς όφελος ιδιωτών, σε βάρος της Ελληνικής Οικονομίας, σε βάρος του καταναλωτή, σε βάρος του Ελληνικού τοπίου. Λυπάμαι για την Κρήτη και τις Κυκλάδες (και την ΔΕΗ, και την τσέπη μου).

…Ο κ. Κοπελούζος τόνισε πως με αυτόν τον τρόπο, η Κρήτη θα γίνει το πιο «πράσινο» νησί στον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα θα απαλλαγεί από τις παλαιές και ρυπογόνες εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας που λειτουργούν σήμερα στο νησί και καταναλώνουν πετρέλαιο… (energypress)

Η ΡΑΕ έδωσε το “πράσινο φως” για την επένδυση-μαμούθ του ομίλου Κοπελούζου στην Κρήτη που “έχει δει στο νησί την… κότα με τα χρυσά αυγά”! Άλλωστε ο ίδιος ο Κοπελούζος εδώ και μήνες είχε χαρακτηρίσει το νησί… πράσινο και πρότυπο ανάπτυξης! Τα σχέδια της συγκεκριμένης εταιρείας μαζί με την ΤΕΡΝΑ, την γαλλική EDF και άλλες ξένες εταιρείες ξεπερνούν τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα χρόνια! (kandanos.eu)

Μετά το σχέδιο Κοπελούζου για τα 1000 Μεγαβάτ στην Κρήτη, μια νέα μεγάλη επένδυση από την ΤΕΡΝΑ εγκρίνεται από την ΡΑΕ! Τα 2 σχέδια αυτά, μαζί την γαλλική EDF και άλλων ξένων εταιρειών, ξεπερνούν τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα χρόνια! (Κρητική Μαφία)

Για το πώς προκύπτουν τα 10 δις, σας το εξήγησα τις προάλλες. Μετρούν πόσα πρόσθετα λεφτά ΘΑ πληρώσουμε στην ΔΕΗ, και με το 70% της παρούσας αξίας αυτών των χρημάτων παίρνουν δάνειο. Λεφτά μπροστά, μηδέν «0» από τους επιχειρηματίες, αλλά για αυτό θέλουν την ΔΕΗ, για τα «λεφτά μπροστά». Δεν μας αρέσει το ρίσκο.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s