Τσάμπα Ενέργεια (με το Υβριδικό Ικαρίας)

Είχα γράψει για το Υβριδικό της Ικαρίας στις 30 Νοεμβρίου… Τα «υβριδικά» αιολικά προσπαθούν, με αιολική άντληση νερού, να αποθηκεύσουν την ενέργεια του αέρα, μετατρέποντάς την σε υδροηλεκτρική ενέργεια. Φτιάχνεις (α) ένα αιολικό «πάρκο», (β) δύο υδατοδεξαμενές, μία χαμηλά, και μία ψηλά. (γ) μία μονάδα άντλησης νερού και (δ) έναν υδροηλεκτρικό σταθμό. Όταν φυσάει, παράγεις ρεύμα. Όταν φυσάει και δεν θες το ρεύμα (π.χ. την νύχτα), αντλείς νερό από την κάτω δεξαμενή στην πάνω. Όταν δεν φυσάει, αδειάζεις την πάνω δεξαμενή στην κάτω, μέσα από μια υδροηλεκτρική τουρμπίνα. Με αυτόν τον τρόπο, εάν οι δεξαμενές είναι τσάμπα και θεόρατες, και εάν οι αντλίες και τα υδροηλεκτρικά δεν είναι ακριβά, και εάν είσαι σε μέρος που έχει νερό, τότε παρακάμπτεις, εν μέρει, την εγγενή αδυναμία των αιολικών που είναι η εξαιρετικά χαμηλή (24-28%) διαθεσιμότητα. Αυτό γίνεται με υπερδιπλασιασμό του κόστους, δηλαδή γίνεται εάν έχεις πολύ και φθηνό χρήμα.

Καταγγέλλει το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», ότι για να σώσει η ΔΕΗ Ανανεώσιμες το …κλίμα , καταστρέφει το περιβάλλον. Ο εικονιζόμενος καθηγητής, είναι ο κατά Νόμον υπεύθυνος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες. Το Αρχιπέλαγος αναφέρει πληθώρα παραβιάσεων: Τοξική ρύπανση, απόρριψη μπαζών στον αιγιαλό, νυκτερινές εργασίες, απόρριψη ορυκτελαίων… Η καταγγελία και φωτογραφίες είναι στην ιστοσελίδα του φίλου αεροπαθούς Stephanion Wind Action.

Εγώ, σήμερα, θα γίνω κακός. Θα σας πω, πέρα από την καταγγελία, πώς να στραφείτε κατά της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, για το Υβριδικό Ικαρίας. Επιπροσθέτως και συμπληρωματικά με τα περιβαλλοντικά. Θα την κυνηγήσετε επειδή η ΔΕΗ, η μητρική εταιρία, είναι εισηγμένη, και επειδή και εσείς μπορεί να έχετε μετοχές, και το Δημόσιο είναι μέτοχος. Το Δημόσιο είμαστε εμείς, οι φορολογούμενοι.

Να βάλετε ένα δικηγόρο να κάνει μία αγωγή κατά της ΔΕΗ, και της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, θα βρει αυτός την διατύπωση, βασικά επειδή πετάει τα λεφτά σας κουτουρού, και σας βλάπτει (α) σαν μετόχους (πάρτε και μία δύο να έχετε), (β) σαν καταναλωτές ρεύματος, και (γ) σαν φορολογούμενους. Στοιχηματίζω το πληκτρολόγιό μου ότι το έργο είναι ασύμφορο, παθητικό, και τσαπατσούλικο. Ο δικηγόρος σας μπορεί, π.χ., να ζητήσει:

1. Προβλεπόμενη ετήσια παραγωγή από το υβριδικό
2. Προβλεπόμενη διάρκεια ζωής
3. Προβλεπόμενο κόστος παραχθησομένου ρεύματος ανά kWhr
4. Κόστος επένδυσης (να βάλουν και τα Περιβαλλοντικά)
5. Προβλεπόμενες μελλοντικές ταμειακές ροές από το έργο
6. Ανάλυση καθαρής παρούσας αξίας
7. Προεξοφλητικό επιτόκιο, και άλλες παραδοχές ανάλυσης
8. Ιεράρχηση έργου στις επενδυτικές προτεραιότητες της ΔΕΗ
9. Αντίγραφα οικονομοτεχνικών μελετών
10. Αντίγραφα σχετικών Πρακτικών ΔΣ για το έργο
11. Αντίγραφα συμβάσεων ανάθεσης του έργου

Εάν το βάλετε μπρος, λεπτομέρειες, δι αλληλογραφίας: archaeopteryxgr@gmail.com. Δεν υπάρχει χρέωση. Η εξάρθρωση της Πράσινης Απάτης είναι ευλογημένη δραστηριότητα που οδηγεί στον Παράδεισο.

Άαα.. και ένα Βουλευτής μπορεί να κάνει σχετική επερώτηση (αν βρείτε Βουλευτή)

Ζητώ συγγνώμη από το Αρχιπέλαγος και από τον φωτογράφο του αίσχους στην Ικαρία, αλλά πήρα την πρωτοβουλία να βάλω λίγο διαφημιστικό υλικό του Κυρίου του Έργου, στις φωτό:


Καλού κακού, ας πάρουμε και από 1-2 μετοχές της ΔΕΗ ο καθένας, να πάμε στην Γενική Συνέλευση, να ρωτήσουμε ερωτήσεις, να πούμε απόψεις και να μάθουμε τα δικαιώματα των …μικρομετόχων.

Κύριοι αιολικοί, ενοχλείτε περισσότερο από ότι επιτρέπει η κοσμιότητα να σας πω… Δηλαδή βρήκα κάποιον που τα λέει πιο απλά και εξαιρετικά άσεμνα, αλλά, να ξέρετε, πολλοί αισθάνονται έτσι. Η κοροϊδία φέρνει θυμό, η ανέχεια, απελπισία, και, όλα μαζί, Αντίσταση, και αυτή μπορεί να πάρει πολλές μορφές. Κι όσο θυμάμαι τον σχολιαστή που κορόϊδευε ότι θα βαρεθώ και θα τα παρατήσω… Φίλε, έχεις ιδέα από τσαντισμένους αρχαιοπτέρυγες; Ίδιως τους a. horribillis…

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to Τσάμπα Ενέργεια (με το Υβριδικό Ικαρίας)

  1. Ο/Η Υπήκοος λέει:

    Κε Τσαντισμενε Αρχαιοπτερυγα,

    Ευχαριστω για αυτα που με βοηθησες να μαθω στο -λιγοτερο απο ετος – χρονο που σε διαβαζω… Ενημερωνω και αλλους να σε διαβαζουν, οσο μπορουν να παρακολουθησουν ορισμενες τεχνικες λεπτομερειες, για να βεβαιωθουν για την κοροϊδια των ΑΠΕ….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s