Αυξήσεις στο ρεύμα (αφανείς)


ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ είπε:

24/01/2011 στις 2:06 pm

Έσοδα υπέρ ΑΠΕ από ΕΡΤ !!! και δικαιώματα

-Με την παράγραφο 14 του άρθρου 12προβλέπεται ότι “ποσοστό επί του ανταποδοτικού τέλους (εισφοράς) υπέρ της ΕΡΤ Α.Ε. που προβλέπεται στις διατάξεις του άρθρου 14 του ν. 1730/1987, το ύψος του οποίου καθορίζεται με κοινή απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής καθώς και Πολιτισμού και Τουρισμού αποτελεί πόρο του ειδικού λογαριασμού που διαχειρίζεται ο ΔΕΣΜΗΕ κατά το άρθρο 40 του ν. 2773/1999, στον οποίο και αποδίδεται”.Πρόκειται για ειδικό λογαριασμό μέσω του οποίου πληρώνονται οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και τον οποίο θέλει με αυτόν τον τρόπο να ενισχύσει η κα Μπιρμπίλη, προκειμένου να αποφευχθούν και οι μεγάλες αυξήσεις στο τέλος υπέρ των ΑΠΕ που επίσης εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Και με το ίδιο σχέδιο νόμου, με βάση το άρθρο 7 συγκεκριμένα, προστίθεται διάταξη στο νόμο 3468/2006 σύμφωνα με την οποία “τα έσοδα από τις δημοπρατήσεις των αδιάθετων δικαιωμάτων εκπομπών αερίου θερμοκηπίου …προστίθενται στα έσοδα από το ειδικό τέλος ΑΠΕ”.Το κίνητρο γα κατοίκους

-Με το άρθρο 7 και σε τροποποίηση του ν.3468/2006 ορίζεται ότι “ποσό μέχρι ποσοστού 1% επί της προ ΦΠΑ τιμής πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ αποδίδεται στους κατόχους άδειας προμήθειας (σ.σ. η ΔΕΗ και οι “ιδιωτικές” ΔΕΗ) που προμηθεύουν ηλεκτρική ενέργεια τους οικιακούς καταναλωτές του Ο.Τ.Α. πρώτου βαθμού στον οποίο είναι εγκατεστημένοι οι σταθμοί ΑΠΕ, με σκοπό να πιστωθούν έως και κατά το συνολικό ποσό οι λογαριασμοί κατανάλωσης των οικιακών καταναλωτών”.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s