Πότε πέταξε η πεταλούδα;


Είναι απίθανο πώς πολλές από τις συζητήσεις και τα δήθεν άγχη θα πάνε περίπατο έτσι και ξεφύγει η κατάσταση και πάμε σε άλλες εποχές. Και δεν παριστάνω τον …Νοστράδαμο, απλά με λίγο διάβασμα και λίγη μνήμη, θα δούμε ότι ο κόσμος ήταν αλλιώτικος το 1980, και το 1960, και το 1956,

Η ανακοίνωση του Νάσσερ, δεν βγήκε βέβαια ξεκάρφωτα, και αν το ψάξετε, θα πάτε πίσω στον …Λώρενς της Αραβίας, την διακήρυξη του Κάϊζερ στα τζαμιά της Κωνσταντινούπολης ότι είναι …προστάτης των Μουσουλμάνων (ο Γερμανός Χαλίφης) και πολλά άλλα.


Και το χαριτωμένο ερώτημα είναι πότε πέταξε η πεταλούδα; Η λαϊκή εκδοχή θα ήταν ότι πέταξε στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001. Ή ήταν το 1993; Ή ήταν το 1983;


Είχα γράψει ποια είναι, κατά την άποψή μου, η …Ιστορία του Σύγχρονου Κόσμου, αν και, λίγο ποιητικά, πάει πίσω στην Αλεξάνδρεια Εσχάτη, και στο Ματζικέρτ το 1071 μΧ, πριν από αυτήν, το 490 πΧ, στον Μαραθώνα. Η πεταλούδα δεν έχει καθίσει ήσυχη… Βεβαίως, πάντα, από την δική μου, εγωκεντρική, αρχαιοπτερυγική, σκοπιά.


Ποιοί ωφελούνται από τις τωρινές αναταραχές; Σίγουρα οι Ρώσοι. Εάν οι Ευρωπαίοι είχαν ενδοιασμούς ενεργειακής συνεργασίας με την Ρωσία, θα τις ξεπεράσουν στα σίγουρα, για ο,τιδήποτε αυτό σημαίνει και συνεπάγεται. Και πιθανότατα και οι Τούρκοι ωφελούνται. Αν μη τι άλλο, ανεβαίνει το κασέ τους.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s