Η Αιολική Ενέργεια με μια Ματιά (1)


Για να δούμε πόσο έξυπνοι και σοφοί ήταν, τον περασμένο Μάϊο, οι πράσινοι παπαγάλοι με την Αιολική Ενέργεια…

Άφθονη και διάσπαρτη. Βεβαίως, όταν φυσάει. Τ0 1/3 του χρόνου; Το 1/4; Αλλά και η σκόνη είναι διάσπαρτη, και η κοσμική ακτινοβολία (αυτή κι αν είναι) . Αλλά ούτε η σκόνη ούτε η κοσμική ακτινοβολία είναι χρήσιμες.

Εγχώρια πηγή ενέργειας. Μόνο όταν φυσάει. Και για αυτό έχει χαμηλή διαθεσιμότητα. 24-25%. Και λίγο πανάκριβη! 4 φορές όσο η συμβατική ηλεκτρική ενέργεια. 400%. Και οι κουτσουλιές είναι εγχώρια πηγή ενέργειας, και τα αέρια από φασολάδα. Αλλά ενώ είναι άφθονα και διάσπαρτα, δεν συμφέρουν!

Βοηθά την απεξάρτηση από ακριβά εισαγόμενα καύσιμα. Οι ανεμογεννήτριες είναι εισαγόμενες, και προϋποθέτουν πολύ και απρόσκοπτο αέριο από το Αζερμπαϊτζάν και την Αίγυπτο. Τζάμπα πράγματα. Η ίδια η ΕΟΝ και το Spiegel είπαν ότι καμία απεξάρτηση δεν είχε η Γερμανία με φουλ αιολικά. Ο λόγος; Η χαμηλή διαθεσιμότητα. 100.000 ανεμογεννήτριες δεν φτάνουν ούτε για ένα νοσοκομείο.


Η τεχνολογία είναι εμπορικά ώριμη. Με 400% καπέλο, και εγώ είμαι εμπορικά ώριμος. Όταν το αιολικό ρεύμα κοστίζει 40, άντε 50 ευρώ την μεγαβατώρα, χωρίς μαϊμουδιές ΔΕΣΜΗΕ και ΥΠΕΚΑ και ΕΡΤ, τότε θα είναι εμπορικά ώριμη. Ως τότε, είναι κλοπή.

Προσφέρει την καλύτερη περιβαλλοντικά λύση. Βεβαίως! Επειδή δεν παράγει ρεύμα. Τα 3/4 του χρόνου κάθεται. Και το ρεύμα που παράγει προκαλεί ύφεση και μηδενίζει την δραστηριότητα. Μόνο ο μαζικός θάνατος είναι καλύτερη λύση.


Προσφέρεται για περιφερειακή ανάπτυξη. Οι φωτό από την Εύβοια, τον Ζάρακα, την Κρήτη, το Στεφάνιον όρος, είναι πράγματι αναπτυξιακές. Καλές και για την βιοποικιλότητα, τα πουλιά, και τον τουρισμό.

Προσφέρεται για αποκέντρωση του ενεργειακού μοντέλου. Η μισή Ελλάδα είναι στην Αθήνα! Να βάλουμε αιολικά στο Μπουρνάζι, το Καστρί, και και την Πλατεία Βάθης, να αποκεντρώσουμε το μοντέλο! Να γλυτώσουμε τις απώλειες από τον Ζάρακα ή την Νότια Εύβοια.


Δεν έχουν μόνο τυχερά κράτη αλλά ΌΛΟΙ. Όπου φτάνει η Ζήμενς. Έχει η Δυτική Ευρώπη και η Αμερική, και μόνο επειδή είναι πλούσιοι και τις επιδοτούν, και έχουν πολιτικούς που λαδώνονται, και τους σχετικούς έμμισθους παπαγάλους. Το είπε και ο Γερμανός: Οι Ορδές των Ηλιθίων. Στην Κίνα και την Ινδία χαχανίζουν.

Δεν χρειάζονται στρατιωτικές εκστρατείες για να τις εξασφαλίσεις. Σωστό. Τις Α/Γ, τις πληρώνεις και τις βάζεις. Αλλά για ρεύμα; Ρεύμα; Aέριο από το Αζερμπαϊτζάν, την Αίγυπτο, την Ρωσία, και άντε να ανοίξει το Ιράν να γεμίσει ο Ναμπούκο. Ψιλοπράγματα… περίπατοι.

Δεν μπορεί να απειληθεί από τρομοκρατικές ενέργειες. Ποιός; Tα αιολικά ή το αέριο; Για το αέριο, στο Αφγανιστάν και την Τσετσνία, οι απόψεις διίστανται. Για τα αιολικά, ακούω ότι υπάρχουν και κυνηγετικά φυσίγγια…


Ενισχύει την ασφάλεια του ενεργειακού σχεδιασμού. Όταν ανοίξει η Αίγυπτος, και τα βρούνε οι Αμερικάνοι στο Ιράν. Ή εάν ενταχθούμε στον Southstream. Που πάτε βρε Μήτσοι;

Δίνει ενέργεια χωρίς καύσιμο. Κάτι σαν τους Ήχους της Σιωπής. Όταν δεν φυσάει, και δεν έχεις τσάμπα αέριο, ρεμβάζεις (και εάν έχεις και φασολάδα, έχεις κεντρική θέρμανση).


Τα άλλα είναι από τις ίδιες παπά_ες, μπορείτε να τα βρείτε στον Σκάϊ που, εκτός από αιολικά, προτείνει και Οθωμανούς, στην αειφόρο ΕΛΕΤΑΕΝ (αυτοί θα υιοθετούν και Αφγανούς μαζί με τις Α/Γ), και, γενικά, σε κάθε πρασινωπό σάϊτ που έκανε λόμπυϊνγκ όταν περνούσε ο Νόμος Μπιρμπίλη… Αυτός που επικαλείται Εθνικές ανάγκες για να πουλάνε οι Γερμανοί τις σαβούρες τους… Πράσινα τέλη κυκλοφορίας… Ίδιο πράγμα. Αέριο να δούμε που θα βρίσκεις κυρία Τίνα… Λεφτά για την 60% αύξηση στο ρεύμα… Εθνικές ανάγκες… Τίνος έθνους;

Άφησα το τελευταίο για το τέλος: Την ανάγκη εισαγγελικής παρέμβασης κατά της καθυστέρησης των αιολικών. Αυτό, κάποιος το έγραψε. Δεν θέλει φαντασία ποιός… Κάποιος νυν ή τέως της ΕΛΕΤΑΕΝ. Μυρίζει, και ας το διαψεύσουν. Αυτοί εκφράζονται έτσι. Φασιστόμουτρα, δοσίλογους, και πουλημένους εφιάλτες, είχαμε σε όλη την Ιστορία μας, σε αυτή την χώρα. Γερμανούς είχαμε πρόσφατα. Εγώ λέω ότι δεν χρειάζεται να πάμε σε εισαγγελείς, πάμε κατ ευθείαν στο ψητό… Γιατί να καθυστερούμε με εισαγγελείς; Υπάρχουν πιο γρήγορες και αποτελεσματικές διαδικασίες:


Και αν θέλετε να τις εμπεδώσετε, σε όλη την εξέλιξη, εδώ. Στην ίδια κατηγορία σας έχω.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s