Οι πράσινοι μυστικοσύμβουλοι της Τίνας

«Ενεργοί επιχειρηματίες στον χώρο της «πράσινης ενέργειας» βάζουν το «καπέλο» του… «άτυπου» συμβούλου, φέρονται να διαμορφώνουν την πολιτική του ΥΠΕΚΑ και αναλαμβάνουν έργα. Ημέρες δόξας στο πολυσχιδές υπουργείο της κ. Τίνας Μπιρμπίλη.
Όλο το άρθρο στο http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/625131/Article.aspx

Μπλεγμένη με τα σκουπίδια βρέθηκε η υπουργός Περιβάλλοντος, εξαιτίας στενού συνεργάτη της. Ο λόγος για τον επιχειρηματία κ. Ανδρέα Λουκάτο -ειδικό στη διαχείριση απορριμμάτων- ο οποίος φέρεται να διατέλεσε άτυπος υπουργικός σύμβουλος στην αρχή της θητείας της κ. Τίνας Μπιρμπίλη.

Ο κ. Ανδρέας Λουκάτος φέρεται να συμμετείχε σε άτυπη επιτροπή για τα απορρίμματα, τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια. Παλιός γνώριμος της υπουργού, όπως άλλωστε και ο κ. Δημήτρης Λάλας, έφτασαν σε σημείο με την παρουσία και τη δράση τους να πυροδοτήσουν αντιδράσεις ακόμη και μέσα στο ΥΠΕΚΑ».

Για αναμνήσεις στο http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/05/greenpeace-vs.html

Για πρόσθετη περισυλλογή στο http://paspartoy.blogspot.com/2010/09/blog-post_4964.html και στην Ελευθεροτυπία. Καλά… Θα αρχίσω να διαβάζω εφημερίδες…

Οπως διευκρινίζει ο Δ. Λάλας, «δεν είμαι διορισμένος γιατί ήδη παίρνω τη σύνταξή μου. Είμαι άμισθος σύμβουλος της υπουργού και εκπρόσωπος της Ελλάδας για την κλιματική αλλαγή». Ποιά από όλες κύριέ μου; Αυτήν που ζεσταίνεται, ή αυτήν που κρυώνει; Σε μία χώρα που τα δικαιώματα ρύπων δεν τα καταλαβαίνει κανείς, ο ειδικός συμβουλεύει για τους νόμους; Товарищ профессор, μόνο από φωτογραφίες σε ξέρω, αλλά νομίζω ότι σχεδόν αξίζεις τον κόπο να προσγειωθώ, για να σε γνωρίσω… Να μάθουμε, ο Π-Π και εγώ, πώς δουλεύουν.

Ανώνυμοι σχολιαστές προσέθεσαν τα εξής:

«Είστε απαράδεκτοι που αναδημοσιευετε το άρθρο.Ειναι αξιοπρεπέστατος ο ανθρωπος και όχι κομματοσκυλο.Εάν ήθελε να κάνει βρωμοδουλειές θα έβαζε στην εταιρεία κάποιον αχυράνθρωπο και δεν φαινόταν ο ίδιος. Δεν το καταλαβαίνετε?Αυτά τα σύνταξε και τα διοχετευσε στον Γελαντάλη ο καθηγητής Μαθιουδάκης-υπευθυνος ενέργειας του ΠΑΣΟΚ και νυν ΓΓ ΥΠΕΚΑ, επειδή του χαλάει τις βρωμοδουλειές ο Λάλας.

Και εσεις αμέσως τσιμπήσατε!»

«Το νόμο ΑΠΕ τον είχε πρωτογραψει ως σχέδιο η απελθούσα Κυβέρνηση. Τον πήρε η Τίνα (είχε διαμαρτυρηθεί ο Χατζηδάκης για κλόπυ-πέιστ τον ΝΟΕ 2009) και τον έκοψε/έραψε για να τον εκδόσει μετά από 8 μήνες, τον ΜΑΙ 2010.

Το νόμο δεν τον έκοψε/έραψε ένας και μόνο άνθρωπος. Ένας στενός κύκλος ανθρώπων από ΕΣΗΑΠΕ (κος Βασιλάκος), ΕΛΕΤΑΕΝ (κος Παπασταματίου), ΣΕΦ (κος Ψωμάς), ΔΕΗ (κος Ζερβός) και το Μαξίμου (δεν ξέρω όνομα , αλλά ξέρω οτι επέβαλαν κάποιες ρυθμίσεις, όπως τα ΦΒ για αγρότες).

Νομίζω οτι τα πιο πολλά τα έχωσε ο Βασιλάκος γιατι ήταν τότε σύμβουλος της Τίνας και μετεέπειτα Πρόεδρος ΡΑΕ. Συντονιστές ήταν δύο χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι (κος Καψάλης και κα Οικονόμου) που απλώς έκαναν κόπυ-πέιστ τις προθήκες/αλλαγές μέχρις έκδοσης του νόμου, κατ’ εντολή Τίνας.

Ο νόμος ψηφίστηκε και από τη ΝΔ (εισηγητής στη Βουλη ηταν ο Μουσουρούλης, που είχε δώσει και συγχαρητηρια της Τινας!)Ο Λάλας δεν εχει γράψει το νόμο. Συμφωνώ πως δεν είναι λαμόγιο και γνωρίζω πως αποτελεί μυστήριο στους ΑΠΕΤΖΗΔΕΣ (κλάδος στον οποίο χαίρει μεγάλης εκτίμησησης) το γιατί δεν έγινε αυτός Υπουργος και έγινε η άσχετη Τίνα«.

Ο Λάλας είναι υπεύθυνος για το χαμηλό ποσοστό +25% εκπομπές σε σχέση με το 1990 στο Κυότο. Η ΕΕ μας έδινε περισσότερες εκπομπές και μεις τις αρνηθήκαμε !!Υπάρχει το ντοκουμέντο-ομολογία. Πληρώνει υπερβάσεις δικαιωμάτων η ΔΕΗ ένεκα αυτής προδοτικής κατά την γνώμη μου πράξης του Λάλα και του τότε Υπουργού Δεν μας τα λέει καλά ο φίλος για τον ρόλο του Λάλα στην κατάρτιση του νόμου της επιτάχυνσης καταβολής μiζ@@. Γιά όσους παρακολούθησαν τις συνεδριάσεις της Βουλής τότε, υπενθυμίζω, ότι τις προτάσεις τροπολογιών στο σχέδιο νόμου από τους εισηγητές κομμάτων και λοιπούς βουλευτές, η πράσινη (για όσους έχουν δυσχρωματοψία συμφερόντων) Τίνα, (από το Κατίνα βγαίνει το Τίνα;)τις παρέδιδε στον Λάλα που καθόταν πίσω της.Μην ξεχνάτε και την απόμάκρυνση του από τον Σουφλιά..

Την κατσαρίδα την αφήνω. Φαίνεται, εξ άλλου, ότι υπάρχουν «πολλοί» μυστικοσύμβουλοι στο Υπουργείο που αυτοπροσδιορίζεται ως «Κλιματικής Αλλαγής».

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s