Διαφθορά: Από 25η το 1997, 78η το 2010


Διαφθορά, δεν είναι το φακελάκι για μια θέση στο μαιευτήριο, ή το νεκροταφείο . Διαφθορά είναι οι Νόμοι που γράφονται κατά παραγγελία. Τα φωτογραφικά Προεδρικά Διατάγματα. Οι Σύμβουλοι του Προέδρου με τα παραμάγαζα. Κάθε τι που έχει σχέση με Επιδότηση – άμεση ή έμμεση. Διαφθορά είναι οι κατά παραγγελία ειδήσεις. Διαφθορά είναι το Fast Track. Και το Slow Track. Διαφθορά είναι οι κάθε είδους «καθηγητές» που από επιστήμονες έγιναν τρωκτικά, βάζοντας πλάτες σε άλλους πιο μεγάλους διεφθαρμένους. Διαφθορά είναι και ο πολιτικός που εκπροσωπεί ξένα συμφέροντα – αν και αυτό λέγεται και προδοσία.

Δεν με νοιάζει εάν φταίνε οι Οθωμανοί, ή εάν ξεκίνησε με την Ανατολική Γερμανία και συγκεκριμένο επιχειρηματικό όμιλο. Δεν με ενδιαφέρει εάν έγινε μαζικός, σοσιαλιστικός και παλλαϊκός τρόπος ζωής με τον Ανδρέα Παπανδρέου, είτε με το «Είπαμε να κάνει ένα δωράκι στον εαυτό του, αλλά όχι και 500 εκατομμύρια!», είτε με το «κωλόσπιτο» . Και δεν με συγκινεί εάν είναι διακομματικό.

Με νοιάζει ότι συνεχίζεται, και ότι χειροτερεύει. Είμαστε η πιο διεφθαρμένη χώρα στην Ευρώπη και την ΕΕ:

Από Νο. 25 το 1997, σε Νο. 35 το 2000, Νο 47 το 2005, και Νο 78 το 2010. Από τις χώρες που ξέρουμε, μόνο η Αλβανία είναι σε λίγο χειρότερη κατάταξη.

Η εξέλιξη του εγχώριου Πράσινου λόμπυ, δεν είναι συμπωματική. Είναι μέρος της Διαφθοράς. Γράφει Νόμους, δουλεύει για ξένους, χρησιμοποιεί μεταλλαγμένους καθηγητές, κερνάει και πίνει ταυτόχρονα. Ένας – ένας. Βιογραφικό – βιογραφικό. Δουλίτσα – δουλίτσα. Παρέα: Ξένοι «επενδυτές», ξένοι προμηθευτές, ντόπιοι αντιπρόσωποι, παπαγάλοι διάφοροι, ΜΚΟ και παρατρεχάμενοι, από σύμβουλοι πολιτικών, μέχρι τέρμα, ψηλά.

Μέχρι πέρυσι, όλοι αυτοί, ροκάνιζαν κυρίως κοινοτικά λεφτά, προορισμένα για την δήθεν Ανάπτυξη. Τώρα που τα λεφτά τέλειωσαν, κλέβουν εμάς, απ ευθείας. Ποια φακελάκια… Από τον λογαριασμό της ΔΕΗ, στην τσέπη τους: Πράσινη Ανάπτυξη.

Ολόκληρη η λίστα της ντροπής, με κλικ, στην παραπάνω εικόνα. Το pdf για το 2010, εδώ. Η ιστοσελίδα της Διεθνούς Διαφάνειας εδώ… Τις πολιτικές αναλύσεις θα τις αφήσω σε πιο ειδικούς.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s