Συνέδριο στην Πάρο του 2007


Τώρα που η «ανεξάρτητη» ΡΑΕ, εκχωρεί τα Ελληνικά βουνά στην επιδοτούμενη αιολική παρέα, καλό είναι να δείτε ποιοι το μεθοδεύουν. Οι άνθρωποι δεν κρύβονται, μπροστά σας είναι (και κόπτονται ότι το κάνουν για να σας σώσουν). Ψάχνοντας, τους βρήκα σε κάποιο συνέδριο στην Πάρο το 2007 . Εξ άλλου, από τουλάχιστον τότε είχε ξεκινήσει η Οικογενειακή Υπόθεση, τότε είχε έρθει και είχε εντυπωσιάσει την Αθήνα ο Al Gore. Δεν ξέρω ποιοί ήταν οι χορηγοί της Πάρου, o Gore είχε έρθει στα πλαίσια κάποιου Ecoweek (άλλη ΜΚΟ, «αλλάζουμε συνήθειες, αλλάζουμε κλίμα» πάει βαθιά η eco-άσκηση)

Πρώτος, πάντα ο αρχηγός. ΔΕΝ κάνω αντιπολίτευση, ειλικρινά με ανησυχεί να βλέπω τον Πρωθυπουργό σε ρόλο προωθητή ψεμάτων και ανοησιών, χωρίς αντίκρυσμα. Νέα Θρησκεία χρηματοδοτημένη από την Vestas και την Osram (θυγατρική της Siemens). Η Κλιματική Αλλαγή, αν υπάρχει, δεν έχει καμία σχέση με την Παγκόσμια Κρίση και τα αιολικά που προωθούν, δεν έχουν σχέση, ούτε με την Κλιματική Αλλαγή, ούτε με την σωτηρία από Κρίση. ο συνδυασμός τους είναι εικονικό νεφελώματα άσχετο με την πραγματικότητα, αλλά φυσικά, με πολλούς οπαδούς. Το Πράσινο Παραμύθι έχει, σαφώς, πολιτική δύναμη.

Και, από τότε, δίπλα στον αρχηγό, ο κ. Λάλας. Πλασιέ του αιολικού λόμπυ. Εάν, όπως έγραψε σχολιαστής, αληθεύει ότι αρνήθηκε περισσότερα quota ρύπων σε διαπραγμάτευση, είναι περίεργο, αλλά δεν έχω τρόπο να το ελέγξω. Εάν είναι και διαμεσολαβητής σε εμπορία ρύπων… Καλά από δεοντολογίες και insider trading σε αυτή την χώρα σκίζουμε και η κατάταξη στην διαφθορά το αποδεικνύει και δεν είναι τυχαία. Έχω μαζέψει μερικά από τα λεγχθέντα του, προωθεί πράσινες δουλειές κλιματικής αλλαγής. Μιλάει για ανύπαρκτα πράγματα, σε ανυποψίαστο κόσμο, σαν να είναι αλήθεια, αλλά μερικοί δικοί μας, και η Γερμανική βιομηχανία, βγάζουν καλά λεφτά από τις ιστορίες του. Η Osram ήταν μέγας χορηγός πραγμάτων το 2007.

Τον κ. Καρρά τον είχα για σοβαρό, και υπεράνω τέτοιων πραγμάτων, αν και η Ελληνική Εταιρία, της οποίας νομίζω είναι ιδρυτής, κάπου έχει μεταλλαχθεί, (και ο ίδιος δίνει συνεντεύξεις σε ενεργειακές ιστοσελίδες). Η Ελληνική Εταιρία, σήμερα, προσφέρει μέλη της καλής κοινωνίας για κατήχηση από ευαγγελιστές της Κλιματικής Καταστροφολογίας (αυτό κάνουν οι κύριοι Λάλας και Ζερεφός). Και αυτό συνεχίζει και σήμερα στην Αθήνα, αν και, έξω, έχει αρχίσει να υποχωρεί το παραμύθι της Κλιματικής Αλλαγής. Πολλά από τα μέλη, ακόμα και σήμερα, νομίζουν, ακόμη, ότι προστατεύουν το …Τοπίο. Το «δεν εμπιστεύονται οι Έλληνες τις ΜΚΟ» είναι understatement of the century, sir… Δείτε ένα δύο ονόματα στο ΔΣ της Ελληνικής Εταιρίας… Λάλας… Νιάου, νιάου. Όσο για το τοπίο, βλέπουμε και την Ικαρία και την Κρήτη και τον Ζάρακα.


Αυτή η φωτό δεν είναι από την Πάρο, αλλά από κάτι αντίστοιχο: Vestas (ο διευθυντής της οποίας είναι ο μεσαίος εικονιζόμενος), o κ. Λάλας, ο κ. Γκρηνπης, το ΠΑΣΟΚ, αφ’ ενός, και ο κ. Ζερβός, της νυν ΔΕΗ, αφ’ ετέρου — από άλλη μάλλον εκδήλωση). Οι ΜΚΟ έχουν γίνει οχήματα στοχευμένου και σχετικά φτηνού marketing, σε καλοπροαίρετους αλλά καμιά φορά αδαείς, και είναι οχήματα έμμεσης και άμεσης δωροδοκίας, πάντα από την ίδια παρέα: Siemens και αιολική Σία, για να σώσουμε τον Πλανήτη. Η Σωτηρία του Πλανήτη έχει πολλά λεφτά από τις αυξήσεις στον λογαριασμό της ΔΕΗ και την εμπορία ρύπων. Και αν η εμπορία ρύπων καταρρεύσει κάτω από την διαφθορά που την περιβάλει, οι λογαριασμοί της ΔΕΗ (και η καταστροφή του τοπίου για το οποίο μας παραμύθιαζε η Εταιρία του κ. Καρρά) είναι πραγματικοί και δικοί μας.


Ο κύριος Greenpeace International, και το εδώ παράρτημά του. Έχουν άποψη ότι πρέπει η Ελλάδα να εκμεταλλεύεται την αιολική ενέργεια. Ας μην πω στην ουσία, και κακολογήσω την Γκρηνπης… Κρουπ δεν την λένε την εταιρία που τάραξε τα νερά με τις σκωρίες της Λάρκο; Θέλει απεξάρτηση από τον λιγνίτη η Γκρηνπης. Να διαβάσει τι λέει η Exxon και το Spiegel για το κάρβουνο, και να πάει στην Κίνα να μιλήσει για κάρβουνο. Η δήλωση ότι η Ελλάδα είναι ρυπογόνος είναι εκ του πονηρού. Η Ελλάδα είναι ΕΝΤΟΣ προδιαγραφών Κυότο. Βαρυσήμαντη η συμβουλή να ανοίγουμε το παράθυρο αντί να έχουμε A/C, να κάνουμε ένα επιδοτούμενο σεμινάριο να το εμπεδώσουμε.

Η Ελληνική Εταιρία του κυρίου Καρρά, είναι περίπτωση. Έχει entourage, προσφέρει κύρος και νομιμοποίηση. Μιά γρήγορη ματιά ματιά στο ΔΣ, τους Συνεργάτες, και τους Χορηγούς, λέει πολλά: Aνυποψίαστοι της καλής κοινωνίας, η Siemens, η εταιρία που της έκλεψαν τα δικαιώματα ρύπων, αειφόροι, ανανεώσιμοι… Μερικοί είναι και «εκλεκτοί«… Ο καλός κόσμος σε μικρογραφία… Επανάληψη των αρχών που είδα στις μπροσούρες του Zug: Κάνουμε καλό, πάντα πρώτο το καλό, και βγάζουμε λεφτά. Καμία απολύτως συνωμοσία. Πράσινη μπίζνες.

Και μένει να δούμε τι διάσταση θα πάρει αυτή η Πράσινη μπίζνες, στο καθεστώς εκκαθάρισης στο οποίο έχουμε μπει, μεθοδευμένα, από πέρυσι τον Απρίλιο… Στοιχηματίζω ότι θα είναι ανελεύθερη διάσταση.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s