Αιολική βιομηχανία, η μεγαλύτερη απάτη της εποχής μας

Η Κλιματική Αλλαγή είναι η μεγαλύτερη επιστημονική απάτη του αιώνα και η Αιολική Βιομηχανία είναι η μεγαλύτερη απάτη της εποχής μας. Και ο κ. Παπανδρέου και η κ. Μπιρμπίλη, υπέρμαχοι στις επάλξεις…

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1361316/250bn-wind-power-industry-greatest-scam-age.html

Να τα τρία κατάφορα ψέματα των αιολικών:

Το πρώτο ψέμα είναι με τα εγκατεστημένα μεγαβάτ. Τι λένε οι πράσινοι παπαγάλοι; Λένε πόσα αιολικά μεγαβάτ εγκατεστάθηκαν. 1.000 αιολικά μεγαβάτ δεν ισοδυναμούν ούτε με 250ΜW θερμικά, ούτε με 25MW θερμικά.Τα εγκατεστημένα αιολικά μεγαβάτ δεν υπάρχουν όταν τα χρειάζεσαι. Για την ακρίβεια, ίσως υπάρχουν, όταν τα χρειάζεσαι. Η λέξη «ίσως» σημαίνει ότι όσο πιο πολλά βάζεις τόσο, στην πράξη, εξαρτάσαι 100% από αέριο. Ακριβό ρεύμα από ακριβό αέριο. Όταν έχεις πολλά αιολικά, ακριβώς λόγω της χαμηλής διαθεσιμότητας θες σχεδόν άλλη τόση ισχύ από αέριο, για εφεδρεία, και μέρος της εφεδρείας είναι θερμή. Δουλεύει η τουρμπίνα άσχετα αν θες το ρεύμα. (Ρώτα κα Μπιρμπίλη μου τον Ρεθυμνιώτη Γενικό σου, θα στο επιβεβαιώσει).

Το δεύτερο ψέμα, είναι το κόστος. Το αιολικό δυναμικό που τσαμπουνάνε οι αγράμματοι και η Υπουργός, παράγει το πιο ακριβό ρεύμα. Πιο ακριβό ρεύμα από πυρηνικά, με μεγαλύτερο αρχικό κόστος επένδυσης από πυρηνικά. Τόσο ακριβό που πρέπει να το επιδοτούμε με καπέλο 100% και 200% της τιμής του συμβατικού. Και εμείς και οι Άγγλοι.

Το τρίτο ψέμα είναι το CO2, το αέριο που έχουν οι μπύρες. Η μελέτη της Ε.ΟΝ το έχει πει εδώ και καιρό: Η ανάγκη για εφεδρεία, θερμή εφεδρεία και η προσπάθεια αυξομείωσης ισχύος από συμβατικές μονάδες, αυξάνει τις εκπομπές CO2, δεν τις μειώνει. Όχι ότι με απασχολεί το CO2, αλλά απασχολεί τον εγκέφαλο της Υπουργού.

Και συνεχίζει η Daily Mail, με θέματα που αν με διαβάζετε τα ξέρετε:

Οι Δανοί έχουν λαλήσει με το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη, και εισάγουν από τις Σκανδιναβικές χώρες. Εμείς, ινς αλλάχ, από την Τουρκία.

Οι Ισπανοί τρώνε το φωτοβολταϊκό αγγούρι, θα έρθει και εδώ, 1, 2 χρόνια. Όταν θα έχεις εκπληρώσει τα quota σου κυρία μου.

Οι Ολλανδοί έδωσαν «δύο δάχτυλα» στην ΕΕ, κόβουν τις αιολικές ταρίφες και χτίζουν πυρηνικά. Και οι Πολωνοί. Και οι Τούρκοι.

Οι Γερμανοί, τίγκα στα αιολικά, 10% του ρεύματος από αιολικά, φ/β και Υ/Η, και χτίζουν μονάδες κάρβουνου γιατί ξεμένουν. Το ότι κάλυψαν το 17 ή το 117% των αναγκών τους μια μέρα που φυσούσε, δεν λέει τίποτα… Είπαμε, «εφεδρεία».

Οι πιο περίεργοι και σκοταδιστικοί άνθρωποι, στην πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης. Καταπατούν βουνά και πετάνε λεφτά… για ποιό λόγο ακριβώς; Την σωτηρία του Πλανήτη;

ευχαριστώ ΣΓ για το απόκομμα

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s