Η (Γερμανική) Ιστορία της Κλιματικής Αλλαγής

Υπομονή, η ανάρτηση είναι μεγάλη (έχει μερική μετάφραση του video), αλλά το καλό είναι προς το τέλος.

Το άρθρο της Daily Mail που ανήρτησα χτες, και η αγγλική μετάφραση της «υπόθεσης εργασίας» είχαν ήδη παρενέργειες. Αλλοδαπός αναγνώστης της μετάφρασης μου συνέστησε να την συζητήσω με τον συγγραφέα του άρθρου, τον Christopher Booker, και μου έστειλε και ένα link με μία διάλεξη του ιδίου. Τα λέει πολύ πιο καλά από εμένα, και έμαθα και μία-δύο πτυχές της προέλευσης του «φαινομένου του θερμοκηπίου» που δεν ήξερα και θα ξεσκαλίσω. Δεν αναφέρει «Γερμανούς», που αναφέρω συνέχεια εγώ, τώρα τελευταία, αναφέρει «Ευρωπαϊκή Ένωση».

Η ομιλία του εστιάζεται στα απίθανα λεφτά που έχουν δοθεί σε «έρευνα» για την «κλιματική αλλαγή» και τα ακόμα πιο απίθανα λεφτά για την «μείωση του CO2». Ανέφερε μία εκτίμηση της IEA για $45 τρις(!) σε παγκόσμιο επίπεδο (χλωμό το βλέπω με αυτά που γίνονται…)

Μου θύμισε την περίοδο των παγετώνων της δεκαετίας του ’70 (έχω γράψει για αυτήν), που σύντομα ξεχάστηκε αλλά εμφανίστηκε κάποιος Σουηδός ονόματι Bert Bolin (που ξεκίνησε από μοντέλα καιρό σε υπολογιστές, και ήταν από τους ιδρυτές του IPCC στα μέσα της δεκαετίας του ’80) που παρατήρησε ότι η ανάκαμψη από τους …παγετώνες του 1975 συνέβη σε περίοδο που το ατμοσφαιρικό CO2 ανέβαινε.

Το 1988 εμφανίστηκε ο Jim Hansen σε επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ που είχε και τον Al Gore. Και, πιο σημαντικό, την ίδια χρονιά, μερικοί επιστήμονες μαζεύτηκαν στην Γενεύη (ανάμεσα σε αυτούς και ο Bolin και κάποιος John Houghton, με ήδη εκπεφρασμένες απόψεις ότι υπήρχε φαινόμενο θερμοκηπίου και έφτιαξαν το IPCC – βασικά, για να αποδείξουν ότι αυτό στο οποίο πίστευαν υπήρχε). Η Θάτσερ, αρχικά στήριξε την προσπάθεια, αλλά αργότερα άλλαξε, εντελώς, γνώμη. Την Νοστραδάμεια Κλιματολογία την χρωστάμε σε αυτούς τους τρεις κυρίους.

Το 1989, ο John H Sununu συμβούλευσε τον Πρόεδρο Bush (μπαμπά), να αυξήσει την χρηματοδότηση για την Κλιματολογία. Δεν βάζω link για αυτούς, γιατί δεν είναι ακριβώς …φιλο-Κλιματολόγοι, ωστόσο η χρηματοδότηση ανέβηκε από $34 εκατ. σε $2 δις! Όπως είπε και ο Lindzen, αν τότε έλεγε κάποιος ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, δεν θα έπαιρνε τίποτα. Τότε ανδρώθηκαν και οι διάφορες περιβαλλοντικές ΜΚΟ. Αυτές οι ΜΚΟ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην Διάσκεψη του Ρίο, το 1992.

Μέχρι την διάσκεψη του Ρίο, τα περιστατικά που παραθέτει ο Booker «απαλλάσσουν» τους Γερμανούς. Δεν ήμουν Γερμανός στο Ρίο το 1992, αλλά εάν ήμουν Γερμανός, θα έλεγα μέσα μου «πω πω! Τρελαμένοι είναι και τα πιστεύουν αυτά» και ίσως να τα πίστευα και εγώ, αν δεν τα είχα οργανώσει λιγάκι και εγώ.. (Και περιμένετε για παρακάτω…). Τότε αποφασίστηκε ο ρόλος του ΟΗΕ στην διαχείριση της μείωσης των ρύπων, η εμπορία ρύπων κλπ, και φαίνεται ότι στόχος ήταν οι εκπομπές της Κίνας και της Ινδίας. Κατά τον Booker, η «Ευρωπαϊκή Ένωση» έδειξε τότε τον περισσότερο ζήλο.

Εδώ ξαναέρχομαι στην «υπόθεση εργασίας» μου. Θα κατέληγα στο ότι ένας Σουηδός, ένας Άγγλος, ένας Αμερικάνος και ο Bush (μπαμπάς) και η Thatcher, μέχρι το 1989, «απαλλάσσουν» τους Γερμανούς από την υποψία μου για σκευωρίες.

Ξέρουμε ότι κάτι άλλαξε από το 1989 μέχρι το 1992, εκτός από την επανένωση των Γερμανιών. Όπως έχω ήδη αναρτήσει στις «ορδές των ηλιθίων», η Κυβέρνηση του Helmut Kohl πέρασε τον νόμο Power Feed-in-Act το 1991. Ψάχνοντας τα Γερμανικά πολιτικά της περιόδου, βρήκα στο Weekly Standard όλη μου την «υπόθεση εργασίας»! Από το 1987 είχαν recommendations of a parliamentary commission of inquiry on “Taking Precautionary Action to Protect the Earth’s Atmosphere”! Τον Σεπτέμβριο του 1991 η Γερμανική Bundestag είχε αποφανθεί «Changes in the earth’s atmosphere, the additional greenhouse effect and the resultant changes in the climate … represent a global danger for humanity and the entire biosphere of the earth. If no effective counteracting measures are taken, dramatic consequences are to be expected for all of the earth’s regions».

Ο φόβος για το φαινόμενο του θερμοκηπίου είχε δημιουργηθεί στην Δυτική Γερμανία από το 1986, από τον καιρό του Bolin! Και εγώ που νόμιζα ότι ανακάλυψα κάτι καινούργιο…

Αναφορά στον Christopher Booker και ένα βιβλίο που έχει γράψει, εδώ.

Η εικόνα, στα γερμανικά, είναι από εδώ. Και η μετάφραση εδώ. Υπάρχουν Γερμανοί επιστήμονες που αμφισβητούν και χλευάζουν την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή. Από το 2009.

Τον Οκτώβριο του 2010 η Royal Society παραδέχτηκε ότι «υπάρχουν αβεβαιότητες» σχετικά με την «κλιματική αλλαγή»

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s