Διαφθορά, βλακεία ή και τα δύο;


Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Παπανδρέου και η κ. Μπιρμπίλη δεν είναι οι μόνοι κολλημένοι πολιτικοί στο θέμα της αιολικής ενέργειας. Και αυτό το αναφέρω για να μην νομίσει κανείς ότι κάνω απλή «αντιπολίτευση» στο θέμα αυτό. Και οι Άγγλοι έδειξαν παρόμοια συμπεριφορά και οι Καναδοί, και οι Αυστραλοί, δείχνουν τώρα, παρ’ όλα όσα έχουν βγει στην φόρα, αντίστοιχο κόλλημα. Ούτε οι Γερμανοί είναι κολλημένοι. Αυτοί με ειλικρίνεια λένε «ναι, κοστίζει αλλά έχουμε πολλούς που απασχολούνται (και αρκετούς που εξάγουν)».

Και ενώ είναι δύσκολο να ξέρω πολιτικές ιδιαιτερότητες κάθε χώρας, τα κοινά χαρακτηριστικά είναι έντονη παρουσία ομάδων lobbying των αιολικών εταιριών, «οικολογικές» οργανώσεις που έχουν φήμη ότι τα πιάνουν και ομάδες, ΜΜΕ που κάνουν πλύση εγκεφάλου — να χαρώ εγώ τον Σκάι… Αυτά μεταφράζονται σε αρχική πολιτική αποδοχή, που δεν σημαίνει ότι «λαδώθηκαν» οι πολιτικοί (ούτε το αποκλείει) αλλά, απλά, όπως και με τους κλιματολόγους «επιστήμονες», εάν ταχθείς υπέρ της Κλιματικής Αλλαγής και των Αιολικών, η ζωή σου γίνεται πιο εύκολη (και μπορεί να έχεις και κανέναν ημέτερο που έχει στήσει μαγαζάκι). Μέχρι να ξεσηκωθεί ο κόσμος. Και ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί τόσο στην Αγγλία όσο και στον Καναδά – πέρα από αυτούς που φωνάζουν εδώ και καιρό.

Και ποιοι φωνάζουν εδώ και καιρό; Μηχανικοί και Φυσικοί που έχουν σχέση με το αντικείμενο και κάπως ξέφυγαν από αυτό που ονομάζω το «Γερμανικό μάντρωμα». Φυσικά και Γερμανοί Μηχανικοί και Φυσικοί φωνάζουν και μερικά από τα καυστικά επιχειρήματα κατά της τρέλας βγαίνουν από την Γερμανία – για να μην νομίσει κανείς ότι είμαι «αντι-Γερμανός» γενικά και αόριστα.

Αυτά τα αναφέρω και σε απάντηση σχολιαστή που με προκάλεσε ή να αναφέρω «διαφθορά» μεταξύ αιολικών και ΥΠΕΚΑ ή Κυβέρνησης, ή να «σιωπήσω». Η «διαφθορά» έχει πολλές μορφές και στην περίπτωση της Ανθρωπογενούς Κλιματικής Αλλαγής, και των Αιολικών είναι αριστοτεχνική, οργανωμένη και όχι «παραδοσιακή». Για παράδειγμα, στην Ελλάδα, από τους 7-8 διαπλεκόμενους βαρώνους της ενέργειας (τους είχε αναφέρει η Καθημερινή), τα 4-5 τυγχάνει να είναι και αιολικοί. Χαχαχάαα.

Έτσι, μπορώ να πω με άνεση ότι ούτε με ενδιαφέρει, ούτε είναι δουλειά μου να αποκαλύψω διαφθορά (στην πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης). Αλλά εκ του αποτελέσματος, ή πολλή διαφθορά έχουμε ή απόλυτη βλακεία… Ή λίγο και από τα δύο… και σε πολλαπλά επίπεδα… όπου οι μεν χρησιμοποιούν τους δε…

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s