Από τον Putin στην «φλύαρη» κα Μπιρμπίλη

Μου έστειλαν 1-2 links για τον Putin και ήθελα να ξεφύγω λίγο από την Ελληνική αηδία γράφοντας για αυτόν.  Αλλά μου έστειλαν και ανακοινώσεις της εκλεκτής του ΓΑΠ στο Υπουργείο Κλιμακτικής Αλλαγής και μου τα χάλασαν…

Σε περίληψη, ο Putin θεωρεί ότι η πυρηνική είναι η μόνη εναλλακτική λύση στα ορυκτά καύσιμα.  Αναγνωρίζει ότι το αέριο είναι δημοφιλές σήμερα, αλλά η ζήτηση για ενέργεια θα αυξηθεί στο μέλλον (και ως «αρχαίος» συμφωνώ… το αέριο είναι μια χαρά για πρώτη ύλη, μια χαρά για θέρμανση σε αστικές περιοχές, ΟΚ για ισχύ αιχμής, αλλά για ισχύ βάσης, ούτε για αστείο… Ψάξτε λίγο την εμπειρία εταιριών αερίου του …Τέξας σε αρχαιότερες εποχές…)

Ο Putin είπε επίσης ότι δεν μπορείς να υποκαταστήσεις συμβατική ηλεκτροπαραγωγή με αιολική ενέργεια όσο κι αν το θες, (και η Ε.ΟΝ το είπε αυτό πολύ ευγενικά, το 2005, και εγώ, λιγότερο ευγενικά, από το 2010).  Χαρακτήρισε τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας «claptrap», που μεταφράζεται «φλυαρία» (εξ ου και ο τίτλος της ανάρτησης).

Αλλά ζούμε στην χώρα του claptrap, και όχι μόνο, και εδώ έχουμε Μπιρμπίλη, δεν έχουμε παίξε-γέλασε.

Το Υπουργείο Κλιμακτικής Αλλαγής έβγαλε Δελτίο Τύπου και Εκτενή Περίληψη για την διασύνδεση της Κρήτης με το ηπειρωτικό σύστημα.  Η διασύνδεση είναι μία θαυμάσια ιδέα.  Από το λίγο που είδα στην μελέτη είδα ότι κόπτονται για το καλώδιο. Και άλλη μια φορά όλη η δουλειά ήταν το καλώδιο και έγινε μάλιστα τσακωτός ο Διευθύνων της προμηθεύτριας εταιρίας να έχει προσωπικά …ποσοστά (άκου πράγματα βρε παιδί μου).

Η Εκτενής Περίληψη έχει το γνωστό claptrap περί αιολικού δυναμικού (και γεωμαγνητικού και βαρυτικού και αστρολογικού, και βιομαγνητικού θα προσέθετα), και την πρόσφατη Ελλαδική επιχειρηματολογία ότι είναι καλό επειδή είναι καλό, και αν μας πληρώσει κάποιος το καλώδιο, καλύτερο (αν του δώσουμε καλή ταρίφα και βρει δανεικά) και δένει και με το Desertec, θα ευχαριστηθούν και τα αφεντικά. Άαα! Και εάν βάλουμε καλώδιο, θα μπορούμε να βάλουμε πολλά αιολικά. 1.000! 2.000! 3.000!  Η εκδίκηση των Γερμανών για την Μάχη της Κρήτης, στην χώρα του claptrap, με υπογραφή να μην πω…  Το καταλαβαίνετε;  Δεν την νοιάζει το ρεύμα και σίγουρα δεν την νοιάζει το κόστος. Να βάλει πολλά αιολικά την νοιάζει!

Είδα και την βιβλιογραφία, εντυπωσιάστηκα, θα βάλω μέσον να βρω ολόκληρη την «Μελέτη» για να γελάσουμε. Που τι να γελάσουμε… Η φλύαροι και οι φλύαρες ψάχνουν για λεφτά. Μόνο η αφραγκία σώζει την Κρήτη.

Η φωτό της Υπουργού είναι από άρθρο στην «Ε» που λέει (το 2010) ότι δεν θα πουλήσει μονάδες ή υδροηλεκτρικά της ΔΕΗ (είπε «πουλήσει» δεν είπε εκχωρήσει, παραχωρήσει, χαρίσει, χάσει κλπ)

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s