Οι ΑΠΕ υπερκαλύπτουν τις ενεργειακές ανάγκες

 

Και η βαρύτητα καταργήθηκε, τα σπίτια θα ηλεκτροδοτούνται από το αεικίνητο, οι Πράσινοι Παπαγάλοι ξεσάλωσαν και οι ελέφαντες πετάνε. Φυσικά πρόκειται για αρλούμπα.

Αυτό που μοιράστηκε σε παπαγάλους και ανακυκλώθηκε στο διαδίκτυο είναι ένα άρθρο του 2009 των «ερευνητών» (researchers) Jacobson του Stanford και Delucchi του UC-Davis που εμφανίστηκε στο επιστημονοφανές και δήθεν Αμερικάνικο εργαλείο Γερμανικής προπαγάνδας που λέγεται Scientific American, Γερμανικής ιδιοκτησίας. Το άρθρο αυτό ξαναβγήκε το 2010 και το παπαγάλισε η WWF και η Price Waterhouse Cooper (το έγραψα τον Φεβρουάριο), και ξανά το IPCC (που προφανώς τώρα ασχολείται και με …ενεργειακά αφού τα κατάφερε τόσο καλά με την Κλιματολογία).

Πολλοί έχουν χλευάσει από τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο την αρλούμπα αυτή, επισημαίνοντας πόσα εκατομμύρια αιολικά ή ηλιακά χρειάζονται και πόσες 10άδες χιλιάδες γεωθερμικά και υδροηλεκτρικά, και πόσες 100άδες χιλιάδες μηχανές …κυμάτων. Και πόσο θα στοιχίσει; Μερικές 100άδες τρις δολάρια, ή μερικές δεκάδες φορές το ΑΕΠ την ΗΠΑ ή του κόσμου… Και αυτό δεν είναι το πρόβλημα… Το πρόβλημα είναι η υποτιθέμενη συναίνεση μεταξύ ετερόκλητων χωρών για αυτή την άσκηση. Κάτι σαν παγκόσμιο Desertec.

Και μιλώντας για Ζήμενς… Έψαξα το αρχικό άρθρο των Jacobson και Delucchi, με Google στις λέξεις Jacobson και Scientific American που μού έβγαλε αυτήν την ιστοσελίδα. Δεν ξέρω εάν έχει πάντα τις ίδιες διαφημίσεις, αλλά δείτε μόνοι σας τι βγήκε σε μένα! (κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση, αξίζει… για να μην λέτε ότι έχω ψευδαισθήσεις ΠΟΙΟΣ είναι πίσω από την Πράσινη Ανάπτυξη):

 

Εν τω μεταξύ, θυμίζω ότι η 1,5% της ενεργειακής κατανάλωσης της Γερμανίας είναι από Α.Π.Ε. 1,5%. Από επίσημα στοιχεία.

 

Σε παγκόσμιο επίπεδο το ποσοστό είναι μεγαλύτερο από 1,5%, επειδή στον Τρίτο Κόσμο, οι άνθρωποι καίνε ξύλα και «βιομάζα» για να μαγειρέψουν και για να ζεσταθούν.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s