Το καμπανάκι


Τι φωνάζω τόσο καιρό;

Ότι οι ΑΠΕ (πλην υδροηλεκτρικών) είναι οικονομικά και ενεργειακά αδιέξοδες.  Παράγουν τυχαίο και πανάκριβο ρεύμα, όταν θέλει ο καιρός, επιδοτούμενο από τεχνητά υψηλές εγγυημένες τιμές (του στυλ «πόσα σου λείπουν για να κονομάς»), που ΔΕΝ λύνει κανέναν ενεργειακό (ή περιβαλλοντικό) πρόβλημα, αφού ΔΕΝ μπορούν να υπάρξουν παρά μόνο παρασιτικά σε ένα δίκτυο, και εάν μπουν σε ποσότητα, θέλουν ΔΙΠΛΟπληρωμένες εφεδρείες.  Αυτά είναι απλή αριθμητική, απλή φυσική, απλή λογική, πράγματα που λείπουν στα κεφάλια των ανόητων που μας κυβερνάνε.

Οι ΑΠΕ είναι εξαιρετικές για τις χώρες που τις πλασάρουν, και που τις εξάγουν σε κορόϊδα.  Τα κορόϊδα είμαστε εμείς.  Όπου μπήκαν, με μυαλά και αμπελοφιλολογίες τύπου Μπιρμπίλη, απλά ήταν επιδοτούμενη φούσκα που σκάει.  Σαν την Χρηματιστηριακή φούσκα. Με πολλούς κοινούς παίκτες και παπαγάλους.

Έχουμε φτάσει στο παράλογο να λέει η ΕΕ στην Μπιρμπίλη ότι οι εγγυημένες τιμές είναι ψηλές και η Ελλάδα δεν τις αντέχει. Αύριο θα το λέει η …Τρόϊκα:

«Το Μνημόνιο που υπέγραψε η Πορτογαλία για την ένταξή της στο Μηχανισμό Στήριξης προβλέπει την περικοπή των εγγυημένων τιμών για τις ΑΠΕ , η Ισπανία έχει ήδη προβεί σε ανάλογη κίνηση, ενώ σε αντίστοιχες διεργασίες βρίσκονται αρκετές άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας. Στις Βρυξέλλες, αναφέρουν έγκυρες πηγές, συζητείται ήδη η υπόθεση της Ελλάδος, κατά πόσον «αντέχει» η ελληνική οικονομία σε συνθήκες ύφεσης και Μνημονίου τις υψηλές εγγυημένες τιμές στις ΑΠΕ, ενώ στο τραπέζι έχει τεθεί ακόμα και η προς τα κάτω αναθεώρηση του στόχου «20-20-20» για την Ελλάδα και άλλες χώρες με προβλήματα. Κρούσεις έχουν ήδη γίνει στην υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία, προς το παρόν, φαίνεται να μην το συζητεί, αν και οι πιέσεις πληθαίνουν…

…Πέρυσι το τέλος υπέρ ΑΠΕ αυξήθηκε άνω των 5 ευρώ/ Mwh από 30 λεπτά που ίσχυε ως τότε για να καλυφθούν τα ελλείμματα, όμως το υπουργείο εξαίρεσε τους οικιακούς καταναλωτές από την αύξηση και τελικά αναγκάστηκε να μειώσει την τιμή και για ορισμένες άλλες κατηγορίες (μεγάλες βιομηχανίες κ.λπ.) λόγω της σημαντικής επιβάρυνσης στην τιμή του ρεύματος, με αποτέλεσμα την εκτόξευση των ελλειμμάτων…»   (από άρθρο στην Ημερησία (που είδα στο energypress).

Βγήκε ο Ζερβός και είπε ότι θα αυξηθούν τα τιμολόγια του ρεύματος  για να καλύψει το κόστος των παραγωγώνΝα μην έχουμε ακριβούς παραγωγούς είναι η απάντηση στο σόφισμα.  Να μην έχουμε ακριβά καύσιμα. Να μην επιτρέπονται οι Μαφιόζοι στην αγορά ενέργειας  και θα λυθεί το πρόβλημα. Γιατί πλάκα-πλάκα, την ΥΠΕΚΑ κοροϊδεύουμε, αλλά  άλλοι είναι οι ένοχοι, και το ξέρουν.

Το καμπανάκι, το πήρα από τον τίτλο «Καμπανάκι για την διατήρηση των εγγυημένων τιμών στις ΑΠΕ«.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s