Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να μπλοκάρετε τα αιολικά

Σε καιρό χούντας, ένα και μόνο ένα πράγμα μπλοκάρει τα αιολικά: Η χρηματοδότηση. Και η φτώχεια μας.

Η τραπεζική ρευστότητα είναι κατ’ αρχάς περιορισμένη. Οι Περιστεροκοπελουζομυτιληναίοι, δεν έχουν και δεν έχουν σκοπό να βάλουν φράγκο, ούτε να δανειστούν έχουν σκοπό, ούτε μπορούν. Μια γρήγορη τράμπα θέλουν να κάνουν με τις
μεγάλες συμβάσεις, να πουλήσουν τις άδειες, να βγάλουν κανένα μετρητό και να δουν τι άλλο παίζει. Και οι ίδιοι, και οι επίδοξη αγοραστές των αδειών βασίζονται σε όλο και δυσκολότερη τραπεζική χρηματοδότηση.

Οι συμβάσεις και ο νόμος περί υποχρεωτικής αγοράς σε εξασφαλισμένες τιμές δεν είναι πλέον ικανή εξασφάλιση για τις τράπεζες, γιατί ΞΕΡΟΥΝ ότι ανά τον κόσμο υπάρχει τάση για κατάργηση των αιολικών επιδοτήσεων ως μη ανταποδοτικών και εξαιρετικά μη δημοφιλών. Απλά, οι τράπεζες φοβούνται αιολικό ρίσκο, και σε μία φτωχή και πτωχευμένη χώρα το φοβούνται ακόμα περισσότερο.

Υπάρχει τρόπος να μπλοκάρουμε τα αιολικά. Δεν πληρώνουμε ρεύμα.  Η πληρώνουμε μόνο συμβατικές κιλοβατώρες. Και ενημερώνουμε ξένες και ελληνικές τράπεζες περί αυτού. Ούτε που θα κοιτάξουν τον φάκελο του αιτήματος. Δεν αστειεύομαι, τους θυμίζει το …ρίσκο.

Και κάτι άλλοι παίζει. Η τιμή των δικαιωμάτων άνθρακα. Όταν στήθηκαν αυτές οι λαμογιές, το CO2 ήταν στα €25. Τώρα είναι κάτω από 8-9, και μόνο στην Ευρώπη. Κίνα, Καναδάς, ΗΠΑ, Ινδία, Ιαπωνία είπαν ficken Sie sich, bitte στους Αλαμανούς.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s