Η έξτρα ταρίφα δεν ασπρίζει τον «αράπη»

(από το energypress, η έμφαση δική μου)

Εδώ και καιρό σας λέω ότι όλη η Πράσινη Ανάπτυξη είναι κόλπο των Γερμανών να πουλάνε σαβούρες σε ιθαγενείς (και ατυχώς για τον Γερμανικό λαό, και στους εαυτούς τους, αλλά τουλάχιστον αυτοί τα φτιάχνουν). Οι τιμές των φωτοβολταϊκών γκρεμίζονται, επειδή έμαθε ο κόσμος ότι ενεργειακά είναι ψιλοάχρηστα, με την ύφεση ούτε οι πλούσιοι λαοί δεν αντέχουν τις επιδοτήσεις, και οι Κινέζοι δεν παίζονται σε ανταγωνιστικότητα και κόστος.

Πριν λίγα χρόνια οι διάφορες «Ευρωπαϊκές» TÜV έβγαζαν τα
μη «Ευρωπαϊκά» φ/β ακατάλληλα. Τώρα δεν τους παίρνει, απλά γιατί ο κόσμος μάτια έχει και βλέπει. Η λύση, καθαρά «Ευρωπαϊκή» είναι να επιδοτήσουμε τα «Ευρωπαϊκά» περισσότερο. Και για να μην κρυβόμαστε, «Ευρωπαϊκά» είναι όλα τα απούλητα Γερμανικά, με τις παλιές τιμές, που θα μας φορέσουν, θέλουμε δεν θέλουμε, και μας παρουσιάζουν σαν «καλή είδηση» ότι θα τα επιδοτούμε παραπάνω.  Η έξτρα ταρίφα, πληρωμένη από εμάς,  είναι κέρδος για την Γερμανική αποθήκη με το απούλητο στοκ και για την Γερμανική απασχόληση. Το κέρδος τους είναι ο ακόμα πιο φουσκωμένος λογαριασμός της ΔΕΗ για περαιτέρω μη παραγωγή χρήσιμου ρεύματος.

Το ότι κάποιοι Έλληνες εμποράκοι και κάποιοι Έλληνες μπετατζήδες και χωματουργοί θα βγάλουν μεροκάματο δεν είναι ανακούφιση, παροχή από τον Έλληνα καταναλωτή είναι. Το ότι κάποιοι Έλληνες βιομήχανοι ελπίζουν να πουλήσουν κανένα καλώδια ή κανένα αλουμίνιο, επίσης δεν είναι ανακούφιση. Θα το πουλήσουν αλλά με ανταμοιβή το κλείσιμο λόγω ακριβού ρεύματος.

Η απάτη είναι made in Germany, που παρ’ όλη την ύφεση συνεχίζει την απομυζητική, μερκαντιλιστική, και νεο-φεουδαρχική της τακτική. Δεν άλλαξε, ούτε θα αλλάξει., Τον αράπη δεν τον ασπρίζεις ούτε με σαπούνι ούτε με ευρωκανονισμούς. Αράπης θα είναι, και ζητώ συγγνώμη από τους πραγματικούς αράπηδες για την σύγκριση.  Στο 0:40, εδώ.  Ή σε πιο σύγχρονη εκδοχή, παρακάτω:

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s