Πράσινες θέσεις ανεργίας


«Ο Ισπανός καθηγητής Gabriel Caldaza, αναρωτιέται γιατί θέλει ο Obama να μιμηθεί την Ισπανία με τις «πράσινες» θέσεις εργασίας. Η Ισπανία [Ιούνιος 2009] έχει 18,1% ανεργία, εν μέρει επειδή χαλάει λεφτά για τέτοιες δουλειές. Η Ισπανία έσπρωξε εντατικά την «πράσινη ανάπτυξη». Η μελέτη του Caldaza απέδειξε ότι οι θέσεις εργασίας ήταν προσωρινές, και κάθε αιολική΄»θέση εργασίας» κόστισε €1,1 εκατομμύριο(!) και κόστισε την απώλεια 2,2 άλλων θέσεων εργασίας. Εκτός από την εκτεταμένη οικο-διαφθορά, από τις ΑΠΕ, η Ισπανία έχασε 110.000 θέσεις εργασίας«.

Η μελέτη του Gabriel Calzada (στα αγγλικά) εδώ


Το άρθρο του George Will, εδώ

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εξυπνάδα για να καταλάβει κανείς ότι το ακριβό ρεύμα κάνει ζημιά στην οικονομία. Αλλά η κυρία ΥΠΕΚΑ, ο προϊστάμενός της και οι όχι αφανείς εργοδότες τους δεν ενδιαφέρονται για την Εθνική Οικονομία. Ενδιαφέρονται για τις επιδοτήσεις που θα ροκανίσουν από τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Η φίλη του Πρωθυπουργού και του Ισπανού συναδέλφου του, η Iberdrola, εισέπραξε €420 εκατομμύρια σε επιδοτήσεις μόνο από την Ισπανία.


Η Iberdrola κυκλοφορεί στην Ελλάδα και με το όνομα «Ρόκας». Η ιστοσελίδα της Iberdrola-Ρόκας, εκτός από αιολικά σε σκαμένα βουνά (ανόητοι διαφημιστές, έπρεπε να βάλετε πράσινο με photoshop στις βάσεις…), έχει και αυτή …παιδάκια, όλα σε πράσινο και μπλέ φόντο. Η Iberdrola θεωρεί την Ελλάδα «στρατηγική αγορά», όπως έλεγε και το in.gr, στις 21 Ιουλίου του 2006. Όπως και με την ΟΑ, έτσι και με την ΔΕΗ: Δεν χρειάζεται να πουληθεί… Θα δοθεί, δεξιά και αριστερά, και όταν έχει μικρύνει στο μέγεθος που την θέλει ο πελάτης, τότε θα πουληθεί. Trust me, I know.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s