Τι φοβάται η Σαουδική Αραβία;


Η είδηση είναι ξεκάθαρη… Η Σαουδική Αραβία θα στρίψει προς …ΑΠΕ. Λέει ο τίτλος. Τα ψιλά γράμματα λένε άλλα.

Το έχω ξαναπεί θα το ξαναπώ, συγγνώμη εάν γίνομαι βαρετός:

Ένα τυπικό πυρηνικό είναι περί τα 1.600 μεγαβάτ. Παράγει ρεύμα συνέχεια, μόνιμα, μέρα, νύχτα. Θέλει και νερό, ας είναι και θάλασσα, για ψύξη του θερμοδυναμικού κύκλου.

Ένα τέτοιο πυρηνικό δεν υποκαθίσταται ποτέ, μα ο Μωάμεθ να κατέβει στην Γη, ποτέ, από ΑΠΕ. Ούτε από 1.600 ανεμογεννήτριες, ούτε από 160.000 ανεμογεννήτριες ούτε από όλα τα φωτοβολταϊκά του κόσμου. «Διαθεσιμότητα», το λένε το μυστικό. 99% στο πυρηνικό, 25% στα αιολικά, λιγότερο από 25% στα φ/β (ηλιοθερμικά δεν ξέρω, θα τα ψάξω, καλύτερα πρέπει να είναι).

Η είδηση, λοιπόν, είναι ότι η Σαουδική Αραβία σκέφτεται να βάλει πυρηνικό για ρεύμα, και ΑΠΕ για σπατάλη, μίζες, και τζίρους ξένων εταιριών.

Τώρα… τι φοβάται η Σαουδική Αραβία; Τα ψιλά γράμματα λένε ότι φοβάται ότι θα της μειωθούν οι εξαγωγές λόγω αυξημένης εσωτερική ζήτησης…. Ή φοβάται ότι θα της τελειώσει το πετρέλαιο — αλλά, προσέξτε, ΕΑΝ, μπούρου μπούρου, και ΣΧΕΔΟΝΜοντέλα! Πάνε να τ’ αρπάξουν από τους Άραβες…

Τρίχες. Τίποτα από αυτά δεν φοβάται η Σαουδική Αραβία. Φοβάται την αστάθεια από φονταμενταλιστές και την χάλια σχέση που έχουν με την Αυτοκρατορία, την πρόσφατα μεταδοτική αστάθεια στον ισλαμικό κόσμο, την αβεβαιότητα της διαδοχή του βασιλιά τους. Αυτά φοβούνται. Η καλή εφημερίδα εξακολουθεί και είναι από τις καλύτερες…


Αφορμή έψαχνα να σας θυμίσω το προσφιλές μου γράφημα… Όποιος θέλει ακριβό ρεύμα, κοτόπουλα! Ρεύμα από κουτσουλιές. Σχεδόν όσο ακριβό όσο τα υπεράκτια αιολικά, αλλά τρως και κανένα αυγό… Το γράφημα αυτό το χρησιμοποίησα εδώ, όπου και η αναφορά στην πηγή του.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s