σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, μέχρι το 2020 θα επενδυθούν 16 δις ευρώ για την ενσωμάτωση ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο, γεγονός που είναι θετικό για την αύξηση των επενδύσεων στον τομέα της ενέργειας. Κατά την εκτίμηση του ΙΟΒΕ η αύξηση της συμμετοχής των ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του ποσοστού των νοικοκυριών που θα βρεθούν σε ενεργειακή φτώχεια (σ.σ. όταν 20% του εισοδήματος διατίθεται για την κατανάλωση ενέργειας).
Αυτά από τους κκ Κ. Καρτάλη και Γ. Στουρνάρα
Κύριε Καρτάλη και κύριε Στουρνάρα,
Το κόστος επένδυσης ανά εγκατεστημένο μεγαβάτ, είναι μεγαλύτερο για αιολικά (μαζί με τις εφεδρείες τους) από ότι είναι σε …πυρηνικά. Το κόστος ανα μεγαβατώρα, επίσης. Αυτό από δύο μελέτες, η μία του 2008 για το Κογκρέσσο, η άλλη, παλαιότερη, του 2004, αλλά άρτια, από την Royal Academy of Engineering.
Επειδή όλο το ενεργειακό της χώρας το χειρίζονται άνθρωποι του αιολικού λόμπυ, με Νοστραδάμειες καταστροφολογικές προφάσεις, όταν πάσχουμε, βασικά, από πρόβλημα δημοσιονομικής προσαρμογής σε καιρό φτώχειας, μήπως θα μπορούσε να εμπλακεί το ΙΟΒΕ (και ο ΣΕΒ) στο ενεργειακό δίλημμα; Για να μην τρελαθούμε; Και σκεφτείτε παρακαλώ τον αριθμό «16 δις» που αναφέρατε. Με 16 δις, κάνεις πολλά. Και ενεργειακά, και άλλα. Με 16 δις αποκτάς πολλή, φθηνότερη και καλύτερη εγκατεστημένη ισχύ από ότι με τα διάσπαρτα αιολικά. Τα 16 δις, είναι πραγματικά, δεν είναι θεωρητικά.
Και η Ακαδημία Αθηνών, τα ίδια λέει… Όλα τόσο προσεκτικά, μην αμφισβητήσουμε την Καταστροφολογία…