Μάθημα αιολικών (2)


Σε αυτή την ανάρτηση θα μάθουμε, γιατί επιμένει με τα αιολικά η κυρία Μπιρμπίλη.

Πρώτα να κάνουμε μία επανάληψη της προηγούμενης ανάρτησης; Επειδή δεν φυσάει συνέχεια (και επειδή ο αέρας δεν έχει σχέση με την ζήτηση του ρεύματος) , τα αιολικά έχουν χαμηλή διαθεσιμότητα. Και επειδή από εκεί που φυσάει, σταματάει να φυσάει, χρειάζεσαι εφεδρεία και θερμή εφεδρεία. Αυτό σημαίνει ότι δεν μειώνεται το CO2 από τα αιολικά, αλλά από την αναγκαστική χρήση αερίου. Όχι από τα αιολικά, αλλά από την υποκατάσταση κάρβουνου από αέριο, με πρόσχημα τα αιολικά.


Το πιο ενδιαφέρον συμπέρασμα της Ε.ΟΝ. ήταν ότι όσο περισσότερα αιολικά βάζει κανείς, τόσο θα μειώνεται η ποσοστιαία συμβολή τους. Χαχαχάαα. Την μελέτη αυτή διάβασε και ο Halkema, στα ίδια κατέληξε, και στα ίδια καταλήγει όποιος δεν είναι υπηρέτης του Υπουργείου Βιομηχανίας και θύμα του Υπουργείου Προπαγάνδας της Γερμανίας, κυρία μου. Η Ολλανδία έκοψε της αιολικές ταρίφες και γίνεται πυρηνική.

Το ερώτημα παραμένει… Γιατί επιμένει η κυρία Μπιρμπίλη; Την απάντηση την δίνει η Bundeverband WindEnergie e.V.,η Γερμανική ΕΛΕΤΑΕΝ, στο καταπληκτικό αρθράκι που σας ανέφερα χτες (αυτό με τις 21.164 Α/Γ και τα 25.777 MW που κατάφεραν να παράξουν το 6,5% της ηλεκτρικής ζήτησης στην Γερμανία…

Η Γερμανική αιολική βιομηχανία, λέει η BWE, το 2009, είχε το 30% της διεθνούς αγοράς αιολικών στον κόσμο. Έκανε τζίρο €6,6 δις και το 80% του τζίρου αυτού, ή €5,3 δις, ήταν εξαγωγές. Ο κλάδος αυτός απασχολεί 100.000 Γερμανούς. Χώρια φ/β, διασυνδέσεις, σμαρτ μετρητές, πράσινες μπογιές, και άλλες Γερμανικές «τεχνολογίες».

Για αυτούς Γερμανούς εξαγωγείς, τους Γερμανούς εργαζόμενους, και τους Γερμανούς καταναλωτές επιμένει η κυρία «Υπουργός». Όσο πιο πολύ ψωνίζουμε τους βγαίνει και πιο φτηνά.

Την φωτό της Υπουργού την πήρα από εδώ. Λέει ότι σπούδασε Φυσική… Δεν πρέπει να της άρεσε… αγνοεί τον Δεύτερο Νόμο. Και κάθε μία ανεμογεννήτρια που εγκρίνει αυτή και οι υπηρεσίες της είναι απιστία σε βάρος του όλο και πιο φτωχού ελληνικού λαού.

Τα κόστη, θα τα έχετε μάθει πια απ’ έξω. Το κάρβουνο φθηνότερο από την πυρηνική, η πυρηνική φθηνότερη από την αιολική. Σε κόστος ανά κιλοβατώρα. Το ανέφερα πρόσφατα εδώ, το λέει και η ΕΕ, δεν βρίσκω τώρα το link. Και η αρχική επένδυση φθηνότερη για κάθε πυρηνικό μεγαβάτ από ότι για κάθε αι0λικό μεγαβάτ.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s