Κάθε ένας το βιολί του…


Στην τραγωδία που περνάει η Ιαπωνία, βλέπω με ενδιαφέρον πώς τοποθετούνται διάφορα διεθνή ειδησεογραφικά τηλεοπτικά κανάλια, ποιες είναι οι γεωπολιτικές συμμαχίες και τι προωθεί ποιός… Ειδικά στο θέμα των πυρηνικών. Άλλη γεύση το CNN (πρασινίζει, αλλά φιλο-Ιαπωνικό), άλλη το αγγλόφωνο Γερμανικό κανάλι που λέγεται Euronews (η ουδέτερη φωνή που λέει την αλήθεια αλλά με πολλές εκρήξεις στην εικόνα και μετράνε πόσο μερίδιο αγοράς θα πάρουν στα αυτοκίνητα), το BBC κάνει κάθε προσπάθεια να είναι αντικειμενικό, το Σκάι… άσε το Σκάϊ… Δύσκολα κρύβει την χαρά του.

Την πιο ισορροπημένη άποψη για το τι μέλει γενέσθαι με την πυρηνική ενέργεια (στην Αμερική) την είδα εδώ, βέβαια, η Αμερική έχει δικό της φυσικό αέριο, ενώ η «Ευρώπη» το έχει στην …Ρωσία. Αν τα μισά από όσα λέει το link για την Αμερική είναι αλήθεια, και η Ευρώπη θα πάει σε αυτό που λέει το Spiegel από πέρυσι: Κάρβουνο.

Μέχρι και ο Helmut Schimdt είπε «“Aber sich darüber aufzuregen und zu meinen, diesen Wechsel könnte der Mensch durch gemeinsamen Beschluss in Heiligendamm aufhalten, das ist reine Hysterie, das ist dummes Zeug.” Δεν χρειάζεται καν να το μεταφράσω… Η λέξη Hysterie τα λέει όλα.

Το ότι άντεξαν τα πυρηνικά τα 9 ρίχτερ αλλά δεν άντεξαν το τσουνάμι, δεν θα παρηγορήσει κανέναν, αλλά ούτε θα κάνει τις φτερωτές και τα παλαιάς κοπής φ/β που πουλάνε στην Ελλάδα πιο χρήσιμα. Η Μπιρμπίλη θα βάλει όσα μπορέσει γιατί πιέζει ο Oettinger. O Oettinger νομιμοποιείται να είναι πλασιέ… Η Κυβέρνησή μας είναι τόσο χαμηλά, που και 10.000 αιολικά να βάλει, πιο χαμηλά δεν πέφτει. Πάντως, έχει πλάκα ο Ottinger, εκφράζεται σαν παίκτης τάβλι, με βίδο! Double or nothing. Αν είχα ελπίδα να με διαβάσει ο Oettinger, θα του έλεγα την άποψή μου στα Γερμανικά, ή σκέτο «Nuts«.


Ωστόσο, η αλήθεια για κάθε πράσινο παπαγάλο που νομίζει ότι πανηγυρίζει με την δυστυχία της Ιαπωνίας είναι ότι και αν διπλασιαστούν (100%) ή δεκαπλασιαστούν (1.000%) τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά από το 2005 του γραφήματος, πάλι ασήμαντα θα είναι, και, πάντα, πεταμένα λεφτά. Οι προβλέψεις της κακιάς και άσχετης με το θέμα ExxonMobil, εδώ.
Φίλε, συγγνώμη που σου κότσαρα τον παπαγάλο, αλλά η φωτό της φωτιάς δεν έχει καμία σχέση με τα πυρηνικά προβλήματα του τσουνάμι μετά τον σεισμό. Και ΔΕΝ υπάρχει παγκόσμιος συναγερμός. Υπάρχει ζόρι στην Ιαπωνία. Δεν έβαλα την ιστοσελίδα σου, γιατί το ψωμάκι σου βγάζεις, δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς.

Και ευχαριστώ για την είδηση περί Schmidt σε άψογο Γερμανική.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s