Πράσινα λιβάδια σπαρμένα με φουρφούρια και αγελαδίτσες αμέριμνες

Κύριε Διευθυντά

Ούτε 10 ούτε 20 ούτε 30. 60 ολόκληρα χρόνια η ΔΕΗ έχει συνδεθεί, έχει χαρακτηριστεί, έχει «ερμηνευθεί», έχει αποδοθεί με λέξεις, φράσεις και σύμβολα, όπως ο λιγνίτης, ο καδοτροχός, οι ταινιόδρομοι, τα ορυχεία, οι καμινάδες και εκτός των άλλων φυσικά και από την χαρακτηριστική φιγούρα του εργάτη με το κράνος και εκείνο το σκούρο, μελανό χρώμα από την σκόνη και την τέφρα. Τα παραπάνω δεν αποτελούν πράγματα, που απλά και μόνο συνδέθηκαν με τη ΔΕΗ, αλλά πράγματα που σταδιακά έφθασαν να αποτελούν κομμάτι της ιστορίας και μέρος της καθημερινής μας κουλτούρας, αλλά και της ίδιας μας της παιδείας.

Αναρωτιέται λοιπόν κάποιος:  Μπορούν αυτά ακριβώς τα πράγματα να σβηστούν, να απαξιωθούν, να ξεχαστούν να περάσουν στα … ψιλά γράμματα και να «σκεπαστούν», να αντικατασταθούν με μπόλικη πρασινάδα και πολλά περισσότερα χαμόγελα; ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ !

Κι όμως, με πολύ μεγάλη μας λύπη και οργή, μόλις πριν από μερικές ημέρες, είδαμε ότι η ίδια η ΔΕΗ, πραγματοποιώντας μία «αναβάθμιση» της ιστοσελίδας της, ΥΠΟΤΙΜΗΣΕ πολύ «ελαφρά τη καρδία» την ιστορία και το παρελθόν της μεγαλύτερης Βιομηχανικής Επιχείρησης της χώρας, προτάσσοντας ανεμογεννήτριες, τρισευτυχισμένους ανθρώπους και έντονα χρώματα, δημιουργώντας μία «ωραία ατμόσφαιρα».

Είναι πραγματικά πολύ δυσάρεστο, «ελέω αναβάθμισης» και ακολουθώντας πιστά (απ’ ότι φαίνεται) τις … πράσινες φιλοσοφίες του ΥΠΕΚΑ, η ΔΕΗ να «ασελγεί» σε βάρος όλων αυτών που από τη γέννηση της επιχείρησης αποτέλεσαν «ΣΗΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ».

Οι αναβαθμίσεις και ο στόχος της καλλιέργειας μιας περισσότερο «πράσινης συνείδησης» είναι πράγματα που σαφέστατα επικροτούνται από το σωματείο μας. Η αντίθεσή μας συνίσταται στον τρόπο με τον οποίο αυτά χρησιμοποιούνται, για να απαξιωθούν κάποια άλλα πράγματα, σχηματίζοντας μία εικόνα που διαφέρει παρασάγγας από την πραγματικότητα.

Κύριε Διευθυντά

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκπροσωπώντας χιλιάδες εργαζόμενους που καθημερινά δίνουν τον αγώνα και την ίδια τους τη ζωή ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ, ΣΤΙΣ ΛΑΣΠΕΣ, μέσα από τα δίκτυα μεταφοράς και διανομής -και όχι σε πράσινα λιβάδια σπαρμένα με «φουρφούρια», φωτοβολταϊκά, και αγελαδίτσες που βόσκουν αμέριμνες- θεωρεί άκρως προσβλητικό για τους ΔΕΗτζήδες, για την τοπική μας κοινωνία, αλλά και για την ίδια την φιλοσοφία που έχει επικρατήσει και διέπει την επιχείρηση, τα όσα η Διεύθυνσή της προσπαθεί να καθιερώσει.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί να «αποκαταστήσετε την τιμή της επιχείρησης» εμπλουτίζοντας το site με περισσότερα θέματα που έχουν να κάνουν με τη σημερινή ΔΕΗ, αφαιρώντας αυτά που σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπουν στη υπάρχουσα κατάσταση, αλλά μάλλον στο παραμύθι «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων».

Για το Σωματείο Παραγωγής
Ηλεκτρικής Ενέργειας «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»

Μην ματαιοπονείτε… Πλασιέ είναι ο Διευθύνων και η Υπουργός του και ο Προϊστάμενός της… Όσο για τον Στεργιώτη… χ.ψ.κι α.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s